Senden mezi geldiği zaman, cinsel organın tamamı ve testislerin yıkanması ve elbise ve bedenden mezinin bulaştığı yerin üzerine su dökmek gerekir.
Meni, mezi vs. kan yıkanarak temizlenir. Meni ve mezi kuruduysa ilgili çamaşır bölümü ufalanarak=ovuşturularak meni tabakası çamaşırdan düşürülürse çamaşır temizlenmiş olur. -Kanın çamaşırda izinin kalması temizliğine zarar vermez. Cünüpken dokunduğunuz eşyalara bir şey olmaz.
Elbiseye ve bedene dokunan pisliği de kazımak veya toprağa sürmek yeterli değildir, bunu yıkamak gerekir. İnsanların kurumuş olan menileri ovalamakla temizlenebilir. Dokunmuş olduğu elbise astarlı olsa da, yine ovalamak yeterlidir. Fakat yaş halde olan meniyi mutlaka su ile yıkamak gerekir.
Uykudan uyandığında mezi ya da meni ıslaklığının çamaşırda görülmesi durumunda ihtiyaten gusül gerekir. Uyanıkken mezi gelmesi sadece abdest gerektirir.
Ancak yaş olan meninin su ile yıkanması gereklidir. Diğer yandan kuru bir meni ovalamakla temizlendikten sonra, bu elbise ile namaz kılınabilirse de, yeri yeniden ıslanırsa, sağlam görüşe göre pislik yeniden döner. Bu yüzden yeniden kurutup ovalamak veya yıkamak gerekli olur.
İlgili 39 soru bulundu
Boşalma su içine olmuşsa; ancak bu durumda gebelik mümkün değildir. Çünkü, su içerisinde spermler kolayca dağılır ve yoğunluğunu kaybeder. Spermin rahim içerisinde kaygan olmasını sağlayan meni de su içinde dağıldığından, artık gebelik imkansız hale gelir.
- Mezi normal abdesti bozar mı ve elbise değiştirilmeli mi yani namaz kılınabilir mi o elbiseyle? Değerli kardeşimiz, Mezi gelirse namaz abdesti bozulur, ancak gusül abdesti bozulmaz.
Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir. Bundan dolayı sadece abdest bozulur, ancak orucu bozmaz ve gusül gerekmez. Kişiden gelen sıvı meni ise gusül abdesti alması gerekir; mezi veya vedi ise abdest bozulsa da gusül gerekmez.
Erkeklerde cinsel tatmine ulaşmadan hemen önce yani boşalma öncesi penisten mezi adı verilen halk arasında zevk suyu olarak bilinen bir sıvı gelmektedir. Zevk suyu, gebeliğe yol açabilecek canlı sperm içeren semenden hemen önce çıkar.
Şehvetle gelen meni hariç, hiç biri guslü gerektirmez. Kadınlarda meni gelmesi daha zor olur. Meni gelmez de, mezi denen akıcı sıvı gelirse gusül gerekmez.
Meni yakınlaşma eylemi sonucunda gelen bir sıvıdır. Mezi ince bir sıvı meni daha kalın ve beyaz renge yakın bir sıvıdır. Uhu gibi yapışkan sıvı mezidir. Mezi normal namaz abdesti meni gusül gerektirir.
Şehvetsiz gelen meni guslü bozmaz ancak bu gelme mesela şehvetli boşalmadan bir saat sonra olmalıdır ki, şehvetli boşalmanın uzantısı olmasın.
Normal sperm sayısı bir mililitrede bulunan menideki spermi ifade eder. Bu değerde 15 milyon ile 200 milyon arasında tüm miktarlar normaldir. Mililitre başına 15 milyondan daha az spermi olan ya da ejakülat başına 39 milyondan az olan spermler düşük sperm sayısı olarak kabul edilir.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz de; idrar yolundan mezi gelmesi durumunda avret yerlerinin yıkanmasını, temizlenmesini ve namaz için abdest alınmasını buyurmuştur.
Sürekli mezi gelmesinin ya da ihtilam olmanın bazı sebepleri vardır. Bu da fazla yemek, haramlara çok bakmak vb. nefsin hoşuna giden şeyleri yapmaktan kaynaklanır. Ayrıca bir rahatsızlığınız olabilir. Sahasında uzman bir doktora danışmanızı öneririz.
Mezî de beyaz ve ince bir su olup, şehvet hissi galebe çaldığı anlarda meydana gelen bir sudur. Binâenaleyh söz konusu “vedi” ve “mezi”den dolayı gusül gerekmez. Şehvetten dolayı kadından gelen ıslaklığa ise "kazi" denilmektedir.
Şöyle ki, uyanma olur, menî gelip şehvetle boşalma olmaksızın uyanma geçer ve idrar yapıldıktan sonra kesik kesik gelir. Menî ise, şehvetin en üst düzeyinde (şehvetle) ve hızla (difk) gelen ve kendine has kokusu ve rengi olan bir sıvıdır. (kokusu yaşken hurma tomurcugu, kuru iken yumurta kokusunu andırır.)
Mezi ile meni farklı şeylerdir. Meni erkekte orgazm sırasında şehvetle akan beyaz renkli sıvıdır. Mezi ise karşı cinse şehvetle bakmak veya dokunmakla idrar yolundan gelen berrak, şeffaf sıvıya denir.
Mezî; cinsel oynaşma, hayal etme ve "şakalaşma sonunda duyulan haz sebebiyle cinsel organdan gelen, ince, şeffaf ve kaygan sıvıdır.
Hatta bazıları "meziyy" şeklinde şeddeli okunmasını daha uygun görmüşlerdir (el-Abâdî, Avnul-Ma'bûd Şerh'u Sünen'i Ebi Dâvud, Medine 1968, I, 354). Mezi, meni gibi şehvetle akmaz. Aktığı zaman, insan tarafından hissedilmez.
Cünüpken giydigimiz bir giysiyi bir daha giyersek, yine cünüp olur muyuz? Değerli kardeşimiz, İhtilam olan kişinin elbiseleri temiz olduğu için onları tekrar giymesinde bir sakınca yoktur. Ayrıca meni elbiseye bulaşsa da giyilebilir.
Küçük abdesti yaptıktan sonra gelen kokusuz, beyazımsı bulanık yapışkan sıvıya denir. Kişinin gusül alması gerekmez.
1- Mezi; mezi bazen sevişmekten ve oynamaktan sonra (ama meniden önce) insandan çıkan bir su türüdür. Bu su temizdir. 2- Vezi; vezi bazen meniden sonra insandan çıkan bir su türüdür. Bu su da pak ve temizdir.[1] (vedi de bazen idrardan sonra insandan çıkan bir su türüdür.
Birinicisi: Mezi, şehvet arzusu gerçekleştiğinde yapışkan bir sıvı akar. Bu sıvı necis olup abdesti bozar. Fakat necaseti hafif olup avreti yıkamak ve elbiseye su püskürtmek yeterlidir.
Üç gramdan fazlası, namazın sıhhatine engel olur. Eğer yaş (ıslak) bir madde ise, el ayası dediğimiz avuç içinden daha geniş bir alana yayılmamış olması şarttır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri