14- MEZUN DURUMUNDA ÖĞRENCİ TESPİTİ 3- 2013 ve sonra öğrencilerin AKTS Toplamı 120 genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olan öğrenciler mezun durumunda demektir.
Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diploma Teslimi İçin Yapılması Gereken İşlemler. Mezun durumdaki öğrencilerimizin yapması gereken işlemler; Öğrencilerimiz tüm derslerini başarmış, zorunlu 40 iş günü stajını tamamlamış ve notu danışman hocası tarafından öğrenci bilgi sistemine girilmiş ise mezun durumdadır.
Mezun bir kişi, üniversiteyi bitirmesi durumunda "mezun" unvanına sahip olduğu için üniversiteden sonra herhangi bir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır.
1) Öğrenci müfredat derslerindeki zorunlu dersleri almış olmalı. 2) Öğrenci 360/240/120 AKTS'yi tamamlamış olmalı 3) Öğrenci Staj zorunlu olan bölümler için staj öğrenimini tamamlamış olmalı. 4) Öğrencinin akademik not ortalaması en az 2.00 olmalı. 5) Bitirme projesini tamamlanmış olmalı.
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44.maddesinin C fıkrası gereğince 4 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 7 yıl, 5 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 8 yıl, 6 yıllık lisans programlarında azami öğrenim süresi 9 yıl, ön lisans programlarında azami öğrenim süresi 4 yıldır.
İlgili 28 soru bulundu
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Üniversiteden mezun olan, tecrübe sahibi olmayan ve iş arayan kişilere yeni mezun denir.
Yeni mezun üniversiteden henüz mezun olan deneyimsiz, yönlendirilmelere açık bireylere verilen genel addır. Ülkemizde işverenler yeni mezun gençlere deneyimsiz oldukları gerekçesiyle fırsat vermedikleri için gençleri çaresiz bırakan durumlardan biri olarak gözükmektedir.
Mezuniyet listeleri yarıyıl sonu sınav dönemi mezunlarına öncelik verilerek hazırlanır. c) (Değişik paragraf: RG-22/08/2000-24148) Diplomaların ön yüzüne; ana adı ve baba adı, öğrencinin adı soyadı, doğum yeri ve tarihi, eğitim-öğretim yılı ve diploma numarası yazılır. Sınav dönemi ve derece yazılmaz.
E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz. Barkodlu numarayı ekrana giriş yaparak diplomanın hangi okuldan alındığını anında öğrenebiliyorsunuz.
Mezun olmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: okul, kurs vb.ni bitirmek.
Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.)
Mezuniyet belgeme e-devletten ne kadar sürede ulaşabilirim ? Mezuniyetinize ilişkin Fakülte kararınızın gelmesine bağlı olarak ÖBS'de mezuniyet süreçleriniz tamamlanmaktadır. Bu sürece bağlı olarak mezun belgenize en fazla 5 gün içerisinde e-devletten de ulaşabilirsiniz.
1- 20 iş gününde Mezuniyetiniz normal şartlarda onaylanıp e-devlet'e düşer. a. Diplomanız çıkıncaya kadar ihtiyaç halinde Geçici Mezuniyet Belgesi alabilirsiniz.
Mezun durumundaki öğrencilerin öğrenim durumu, mezuniyet komisyonu kararı ardından sistemde güncellenir. Bu güncellemeden sonra öğrenci, sistemde, "MEZUN" olarak görünecektir. Öğrenci kendi öğrenim durumunu "Mezun" olarak görmesinin ardından Pusula Bilgi Sistemi üzerinden İlişik Kesme İşlemlerini başlatabilir.
İBB Meclisi, mart ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak yerleşememiş veya tercih yapmamış kişilerin, 1 yıl süreyle daha öğrenci kapsamında değerlendirilmesi kararını aldı.
İlişik kesme belgesi, nüfus cüzdanı örneği ve öğrenci kimlik kartını ilgili okulun öğrenci işleri bürosuna teslim ettikten sonra diplomalar hazırlanıncaya kadar okulundan geçici mezuniyet belgesi alabilirler.
Diploma/Geçici mezuniyet belgesi hazırlanma süresi Fakülte Yönetim Kurulu'ndan mezuniyet kararının çıkma tarihinden sonra ortalama 1 haftadır.
Mezun kolej, lise, üniversite veya başka bir okuldan bir şekilde katılmış veya bitirmiş eski bir öğrencidir. Kelime Latinceden "alumnus" veya "alumne" olmakla öğrenci anlamına gelir. Bunun için özel olarak "mezuniyet töreni" de düzenlenir.
Mezuniyet yazısı: Talep edilmesi halinde Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlardan mezun olan öğrencilere Diplomalarının hazırlanma aşamasında (Diplomalarını alıncaya kadar geçen süre içerisinde) verilen ve mezun olduğunu gösterir en fazla 2 ay geçerliliği olan yazıdır.
✓ Bir öğrencinin mezun olabilmesi için kayıtlı olduğu diploma programının bütün çalışmalarını (ders, staj, bitirme ödevi, seminer vb.) başarması ✓ Mezuniyet derecesinin en az 2.00 olması gerekir.
Öğrencilerin lisans eğitim hayatında bir süre bulunuyor. Bu sürenin geçilmesi durumunda tüm öğrencilik hakları elinden alınabiliyor. Hazırlık okumayan kişilerin normal şartlarda başarılı bir şekilde 4 yılda okulunu bitirebiliyor. Fakat başarısız olması durumunda en fazla 7 yıl hakkı bulunuyor.
1 yılda 2 dönem bulunur, güz ve bahar yarıyılları olarak adlandırılır. 1 dönem içerisinde 14 hafta ders, 1 adet ara sınav, 1 adet final sınavı ve final sınavında geçilemeyen dersler için 1 adet bütünleme sınavı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri