Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
Öğrenci belgesi mezuniyet durumundan sonra kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden yükseköğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olmuş kimseler e-Devlet üzerinden öğrenim belgesi alma hakkına sahip olamaz.
kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
Merhaba, artık diplomanızı gösterip bir şeyler yapabilirsiniz yani artık öğrenci olmadığınız için öğrenci belgesi de alamazsınız.
İlgili 43 soru bulundu
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Mezuniyet belgeme e-devletten ne kadar sürede ulaşabilirim ? Mezuniyetinize ilişkin Fakülte kararınızın gelmesine bağlı olarak ÖBS'de mezuniyet süreçleriniz tamamlanmaktadır. Bu sürece bağlı olarak mezun belgenize en fazla 5 gün içerisinde e-devletten de ulaşabilirsiniz.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
Öğrenci Belgesi Nerelerden Alınır? İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde okulunuzun idari bölümüne başvurarak istediğiniz zaman ıslak imzalı ve mühürlü şekilde öğrenci belgenizi alabilirsiniz. Bunun için gerekli olan tek şey, öğrenci numaranızı bilmek.
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
g) Diplomalar harca tabi değildir. ğ) Diploma, öğrenciye, velisine ya da vekâlet verilen kişiye imza karşılığında verilir. h) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Diplomanın kullanılamayacak derecede yıpranması veya kaybolması durumunda yenisi düzenlenmez. Bu durumda öğrenim durum belgesi düzenlenir.
Öğrenci belgesi, okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabilmesinin yanı sıra e-Devlet üzerinden de alınabiliyor.
ÖĞRENİM BELGESİ NASIL ALINIR? e-Devlet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde öğrenim belgesi alınabiliyor. Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır.
14- MEZUN DURUMUNDA ÖĞRENCİ TESPİTİ
3- 2013 ve sonra öğrencilerin AKTS Toplamı 120 genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olan öğrenciler mezun durumunda demektir.
Cevaplar (1) Mezun belgesi diploma yerine geçmektedir. İnsanlar kaybettikleri diploma için okullarına gidip diplomayı kaybettiklerine dair bir dilekçe doldurmaları gereklidir ancak bu durum her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenden dolayı da E-devlet üzerinden alınan mezun belgeleri diploma yerine geçmektedir.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir.
Diplomasını kaybeden kişiler, diploma yerine geçen başka bir belge sunarak üniversiteye kayıt yaptırabilirler.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
2-) Öğrencilerin mezun oldukları okul/kurumlar kapalı ise kapanan okul/kurumun bağlı bulunduğu İlçe MEM'ler tarafından “e-Okul Bakanlık / MEM İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme” ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edilecektir.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Mezuniyet belgeleri mezun olduktan 2-3 ay sonra Halk Eğitim Merkezleri'ne gönderildiğinden dolayı diploma alacak mezunların ilgili tarihlerde belgelerini almaya gitmeleri gerekmektedir. Ayrıca öğrenci kendisi diplomasını alamayacaksa alacak kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri