Tam burs, üniversiteye göre değişmekle birlikte çeşitli giderleri kapsayan ödemelerin tamamının üniversite tarafından karşılanmasıdır.
%100 eğitim bursu alan bir öğrencinin tüm okul masrafları eğitim kurumu tarafından ödenir. Burslu üniversitelerde %25, %50, %75 ve %100 burs seçenekleri bulunmaktadır. Öğrencinin üniversite sınavından aldığı puana göre burs kazanma hakkı elde etmesi söz konusu olur.
Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir. Tüm okul giderleri okul tarafından kendisi karşılanmaktadır. Özel üniversiteler başarılı öğrencileri tarafından talep oluşturmak adına bu tarz bir uygulamayı tercih etmektedir.
Tam burslu ne demek? Tam burslu olmak demek, vakıf üniversitesinde üniversite eğitim öğretim ücreti ödemeyeceksin demek. Sadece devlet üniversitelerinde de olduğu gibi harç parası ödersin. Onun dışında kitap, yemek, yurt gibi masrafları ödemek sana aittir.
KHAS Başarı Sıralaması Bursu
İlgili puan türlerinde belirtilen başarı sıralamalarına giren, Ücretli ya da % 50 Burslu programlara yerleşen adaylara Khas Sıralama Bursu kapsamında Ücretli programlar için %25, %50 Burslu programlara yerleşenler için ise ilave %25 burs imkanı sağlanacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
(4) SAYISAL puan türlerinde; ilk 1.000'e girenlere 6.000 TL, 1.001-5.000'e girenlere 5.000 TL, 5.001-10.000'e girenlere 4.000 TL, 10.001-15.000'e girenlere 3.500 TL, 15.001-20.000'e girenlere 3.000 TL, 20.001-30.000'e girenlere 2.500 TL, 30.001-40.000'e girenlere ise 2.000 TL nakit burs verilir.
İlk beş tercihinize belirtilen bölümleri yazdığınızda otomatik olarak bursa başvurmuş sayılıyorsunuz. Başka herhangi bir başvuru yapmanıza gerek kalmıyor. Üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra bilgileriniz otomatik olarak MEB'e gidecek ve başvuru sürecine girmiş olacaksınız.
Burslu öğrencilerin bursları, burs almaya hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeye tatil aylarında da devam olunur.
Ancak başarılı olan öğrenciler burslu olarak bu okullara ücretsiz gidebilmektedir. Burslu Üniversite Ne Demektir? Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir. Tüm okul giderleri okul tarafından kendisi karşılanmaktadır.
Buna göre; 5,6,7,8 hazırlık sınıfı ve 9,10,11'inci 2022 yılı için burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık olarak verilecek burs miktarı 663,87 TL dir.
Tam burslu olabilmenin şartı Yüksek öğrenime geçiş sınavı olan Lys sınavından iyi bir derece alarak, tercih klavuzunda belirtilen Tam burslu bir bölüme başvuru yaparak o üniversite ve o bölüme yerleşebilmektir..
Devlet bursu için üniversite öğrencisi başvuru yapmak istiyorsa iki farklı şekilde başvuru yapabilmektedir. İlk olarak E-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait ”Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu” bölümünde gerçekleştirebilirler. İkinci başvuru yöntemi ise, KYK resmi internet sitesinde başvuru yapabilirler.
Biliyorsunuz ki %100 burs, özel veya vakıf üniversitelerinde, kısacası ücretli eğitim veren üniversitelerde ücretsiz eğitim almak anlamına geliyor. Her okulun %100 burs için ayırdıkları belli bir kontenjan oluyor. Bazı öğrenciler için de tam burslu olmasa da indirimli fırsatlar sunuyorlar.
%50 Burslu (“%50 İndirimli” kontenjandan yerleşmiş) öğrenciler azami burs süresi boyunca eğitim ücretinin yarısını öder.
Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır. Burs veren üniversitelerin, burs vermedeki en temel amacı öğrencinin başarısını desteklemektir.
ÖSYM giriş burslarının azami öğretim süresi şöyledir: Önlisans programlarında 4 yıl, dört yıllık lisans programlarında 7 yıl ve altı yıllık programlarda ise 9 akademik yıl olarak yurt içinde geçerlidir.
Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.
Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet'teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM'lerinden öğrenebilecektir.
Başvurular, Vakıflar Genel Müdürlüğünün resmi websitesi "www.vgm.gov.tr" adresi üzerinden alınacak. 2023-2024 eğitim/öğretim yılında ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750 lira, yükseköğrenim için ise burs miktarı aylık 1250 lira olarak tespit edildi.
Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan öğrencilere 6 ve 7. yıl için Tam Burs verilir. 2017 ve sonrası girişliler için 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilere 6. yıl için Tam Burs verilir.
MADDE 28 – (1) (Değişik: 10/9/2012-2012/3697 K.) Son sınıf öğrencilerinden, okulu bitirenlerin ve ortaöğretim kurumlarının son sınıfında beklemeli duruma düşenlerin bursları, ders yılının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
Özel Üniversiteler ve Burs İmkanları
Üniversite bursu için devlete başvurarak KYK bursundan yararlanılabilir. Buna ek olarak öğrenci, kurum ve özel vakıfların sınavlarına girerek ya da gerekliliklerine göz atarak başvuru seçeneklerini genişletebilirler.
Başarı Bursu-3
Burs Şartları: 2023 YKS sonucunda SAY puan türünde ilk 51-100, EA puan türünde ilk 31-100, SÖZ puan türünde ilk 21-100, DİL puan türünde ilk 7-10 sıralamasında yer alan öğrencilere verilir.
YÖK Destek Bursu, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki desteklenmesine karar verilen lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede verilen aylık burstur.
MEB öğretmenlik bursu, en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerini kazanan adaylara verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri