Kabartma tozu doğal bir temizleyici ve arındırıcı olduğu için, saçınızı kimyasallardan ve daha önce gördüğü işlemlerin kalıntılarından arındırmak için birebirdir. Doğal saç rengi açma yöntemlerinden biri olan kabartma tozu, saçların birkaç ton açılmasına yardımcı olmaktadır.
Oksidanı tek başına saçına sürmemelisin. Eğer profesyonel saç açıcılarını tercih ediyorsan kullandığın oksidan ve saç boyası miktarını iyi ayarlamalısın. Kullanacağın boya miktarı kadar oksidan kullanmalısın. Genellikle boya tüpleri 60 gr oluyor. 60 gr boya ve 60 gr oksidan saçını boyamak için yeterli olacak.
Beyaz kapatma ve 1 tona kadar açma işlemlerinde kullanılır. Saç renginizde 1 tona kadar bir açılma istiyorsanız %6'lık oksidan kremleri kullanabilirsiniz. 30 volümlük oksidan krem %9'luktur. Açık tonlardaki krem saç boyaları ile birlikte kullanıldığında saç rengini 2-3 tona kadar açan oksidan türüdür.
Oksidanı saçlarınızın açılmasını istediğiniz bölgelere uygulamanız yeterli oluyor. Bekleme süresi de aynı saç boyası gibidir, 40-45 dakika arası bekletmek yeterli oluyor. Oksidan volümü büyüdükçe saçlarınız daha fazla açılır, fazla açılmasını istiyorsanız 30 volüm ya da 40 volüm oksidan kullanmalısınız.
20 volümlük oksidan, yoğun olmayan beyaz saçların kapatılması işlemi ve saç renginin 1-2 ton koyulaştırılması ya da açılması işlemleri için kullanılabilir. 30 volümlük oksidan, saçları açmak isteyen kişiler için uygundur. Ancak 30 volümlük oksidan ile saçlarınızı 3-4 tona kadar açabilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
- Tüm saçlara oksidanın uygulanması sonrasında parmakların baş kısımları ile ufak hareketlerle masaj yapılabilir. - Oksidan saç üzerinden 30 dakikadan fazla tutulmaması çok önemlidir. - Arar ara bakılıp saç istenilen tona ulaştığı zaman bol su ile yıkanmalıdır.
Saçınızı hem beslemek hem rengini açmak isterseniz iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak hazırlayacağınız saç açıcı kürü saçınıza uygulayın. Dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyebilirsiniz. Bir gece bekletip ertesi gün durulayabilirsiniz.
Oksidan: Beyaz kapama , 1-2 ton açma/koyultma işlemi ve saçı aynı tona boyamak için tercih edilmelidir.
Oksidan; boyanın saça geçmesini sağlayan ve saçın rengini açan kimyasal bir maddedir. Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır.
Ancak zaman zaman saçınızdaki boyayı akıtarak doğal bir görünüme kavuşmak ya da mevcut saç renginizi 12 ton açmak isteyebilirsiniz. Bunun için sık uygulamamak kaydı ile saçlarınıza zarar vermeyecek bir yöntem olan karbonatı önerebiliriz.
Oksidan: Beyaz kapama , 1-2 ton açma işlemi ve saçı aynı tona boyamak için, 30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için, 40 Vol. Oksidan: Saçı 3-4 ton açmak ve röfle ile balyaj uygulamaları için tercih edilmelidir.
Muhtemelen turunculuk ağır basar, oksidan saçı turunculaştırır biraz çünkü. Ayrıca boyayı seyreltmiş oluyorsunuz, çok sıvı bir hale gelir boyaması zorlaşır gibi...
Saç boyasına oksidan yerine saç kremi koyup uygulayanlar da var. Renk yoğunluğu elde edilmese bile, saçta var olan boyanın daha canlı görünmesini sağlayacaktır. 1 tüp saç boyasına yaklaşık 1 çay bardağı saç kremi ekleyerek boyanın daha kolay uygulanır hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyu bir sprey kutusu içinde karıştırın ve güzelce çalkalayın. Elinizdeki ürünü saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Eğer saç renginizi açmak için uyguluyorsanız; bir iki uygulama sonunda saçlarınızın yıpranmadan açıldığını görebilirsiniz.
Saçtaki turunculuğu gidermek için renk skalasından faydalanmayız. Bu nedenle saçtaki turunculuk için mavi boya önerileri karşına çıkabilir. Sıcak sarı saçı nötrlemek için mor şampuan, mavi saç boyası, cila ve doğal yöntemler tercih ediliyor.
Saç renginizi koyudan açık renge değiştirmek istiyorsanız seçtiğiniz tona bağlı olarak belirli miktarda açıcı kullanmanız gerekmektedir. Eğer saçınızda boya yoksa ve sadece bir iki ton kadar saçınızın rengini açmak istiyorsanız açıcı kullanmadan boya ile bu işlemi yapabilirsiniz.
Saç boyanızın içinde saç bakım yağlarının olmaması uygulayacağınız boyanın daha kalıcı olmasını, daha etkili olmasını ve ortaya çıkacak rengin çok daha uzun süre saçlarınızda kalmasını sağlar. Eğer saçlarınıza boya uygulamadan önce yağ sürdüyseniz mutlaka saçlarınızı o yağdan arındırdıktan sonra boyama işlemine geçin.
20 volüm H.A.SS oksidan beyazların kapanmasında daha etkilidir. 20 volüm rengin koyu, 30 volüm ise daha açık tutmasını sağlar. Karışım hazır olunca, uygulamaya geçilir. Saçın durumuna göre 30-45 dakika arasında saçta bekletilir ve sonuca göre saç yıkanma işlemine geçilir.
İstenen renk doğal renkten 2-3 renk daha açık ise yüzde 9'luk H2O2 ile açık renge boyama ( 30 volüm) ile işlemi gerçekleştirilmelidir.
Oksidan: Beyaz saç tellerini kapatmak, saçı 1-2 ton açmak ve saçı aynı tona boyamak için uygun olur. 30 Vol Oksidan: Saçı 2-3 tona kadar açmak için uygun olur. 40 Vol. Oksidan: Saçı 3-4 ton açmak uygun olan aktivatör, röfle ve balyaj uygulamaları için de uygun olur.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi de saç açmak için uygulanan yöntemlerden biridir. 6 çay bardağı suyu, 1 çay bardağı elma sirkesi ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık suyla durulayın.
Saçlarınıza hasar vermeden bu sorunu çözmek için, saç uçlarınıza nem desteği sağlamanız gerekir. Bu sayede yumuşayan saç tellerinizi çok daha kolay bir şekilde açabilirsiniz. Bu işlem için dolaşık saç açıcı sprey ya da yağ çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri