Mezuniyet sınavına kimler başvurabilir? Mezuniyet sınavına, eğitim-öğretim dönemleri boyunca (4 dönemin tamamı) en fazla 3 (üç) dersten başarısız olan son sınıf öğrencileri başvurabilir.
Mezuniyet için başarısız iki dersi kalan veya en fazla iki dersin sınavına girerek, mezun olabilecek durumda olan öğrenciye, ilgili dekanlığa/müdürlüğe bir dilekçe ile başvurması halinde, ilgili yönetim kurulu kararı ile yarıyıl sonu sınavlarını takip eden, 15 gün içerisinde mezuniyet sınavı yapılır.
Mezuniyet Sınavları hakkından;
En fazla iki dersten mezuniyet sınavına girebilirsiniz. Mezuniyet sınavına girmek istediğiniz ders/derslerin devam şartını yerine getirmeniz gerekmektedir.
MADDE 16 – 1) Mezuniyetlerine bir dersi kalan öğrencilere; bütünleme sınavından sonra on beş işgünü içinde ve akademik takvimde belirtilen zamanda yapılmak üzere, başarısız dersi için mezuniyet sınavı yapılır.
En fazla Üç Başarısız (FF) Dersi Olan Öğrenciler
Programındaki eğitimini tamamlamış, tüm dönemlerden en fazla üç başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyet için üç ders sınavına girebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Aslında bu durum üniversite sisteminin öğrencilerin mezuniyetine destek verdiğini göstermektedir. Çünkü tek ders sınavları sayesinde notunu yükseltme ve dersten geçme şansı verilmektedir. Fakat tek ders sınavını da geçemeyen öğrenciler için mezuniyet gelecek yıla kalacaktır.
Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
1) Öğrenci müfredat derslerindeki zorunlu dersleri almış olmalı. 2) Öğrenci 360/240/120 AKTS'yi tamamlamış olmalı 3) Öğrenci Staj zorunlu olan bölümler için staj öğrenimini tamamlamış olmalı. 4) Öğrencinin akademik not ortalaması en az 2.00 olmalı. 5) Bitirme projesini tamamlanmış olmalı.
Diploma onay süreci mezuniyet töreninden itibaren en fazla 3 haftadır. Diplomam hangi kurum ve bakanlıklardan onaylanır?
Mezuniyet sınavı; 23 üncü maddede belirtilen şartları yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olabilmek için en fazla 3 başarısız dersi kalmış olan öğrencilerin bu derslerden veya GNO'su 2,00'ın altında olan öğrencilerin GNO'sunu 2,00'a çıkarabilmek için istediği üç dersten girebilecekleri sınavdır.
Mezuniyet aşamasına gelmiş ve tüm dönemlerden en fazla üç tane başarısız (FF) harf notu bulunan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavına girebilir.
Tek dersi nedeni ile mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavından başarı sağladığı takdirde mezun olabilirler.
Mezun olabilirler. Tüm öğrenciler mezun olabilmek için 2.00 Genel Akademik Not Ortalamasını sağlamak zorundadır.
Eğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı. Üniversite ise, 2 dersten kaldığınızda ganoya etki yapar ve mezun olmanızı engeller. Dersleri bir sonraki dönemde alttan almanız veya yaz okulunda o dersleri vermeniz gerekmektedir.
edit Bitirme sınavları öğrencilerin tercih ettiği sınav merkezlerinde merkezi sistemle “sınavların akademik takvimde belirlenen tarih ve saatte bütün sınav merkezlerinde eş zamanlı” ve gözetimli olarak yüz yüze yapılır.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
MADDE 15 - (1) Diplomalar, ilgili yönetim kurullarının mezuniyet kararlarının Rektörlüğe intikalinden sonra Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nca hazırlanarak Rektörün onayına sunulur.
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
Mezuniyet belgeme e-devletten ne kadar sürede ulaşabilirim ? Mezuniyetinize ilişkin Fakülte kararınızın gelmesine bağlı olarak ÖBS'de mezuniyet süreçleriniz tamamlanmaktadır. Bu sürece bağlı olarak mezun belgenize en fazla 5 gün içerisinde e-devletten de ulaşabilirsiniz.
Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz. Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir.
5- AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER? Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması), Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri, Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.
e-Devlet üzerinden en çok aratılan sorgulamalardan biri ise mezuniyet belgesi oluyor. Çeşitli iş başvuruları, burs başvuruları, kurs başvuruları ve bazı kurum başvurularında en son mezun olunan okula ait diploma istenebiliyor. Mezuniyet belgesi olarak geçen bu belgeyi e-Devlet üzerinden birkaç adımda çıkarmak mümkün.
Hayır, öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için stajlarını bitirmiş olması gerekiyor.
Bütünleme sınavları dönem sonu sınavı olarak işlem görür. Bütünleme sınavı sonucunda, bütünleme sınavına girilen dersin dönem harf notu, bütünleme sınav sonucuna ek olarak, dönem içinde o dersten alınan dönem içi sınav(lar)ın ve değerlendirmeye katılan diğer çalışmaların notları kullanılarak belirlenir.
Tek ders sınavından alınacak olan not dönem notu yerine geçmektedir. Vize ve final notu olmayıp tek ders sınavından alınmış olan not geçerli olmaktadır. Öğrencinin tek ders sınavından geçip geçmeyeceği, dersten kalıp kalmayacağı tek ders sınavı sonucunda alınacak olan nota bağlı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri