En çok faydayı elde etmek için bu ilacı düzenli olarak kullanın. İlacın aç karına yutulması ve alındıktan yarım saat sonra yemek yenmesi gereklidir.
LANSOR'un yiyecek ve içecek ile birlikte kullanılması
LANSOR yemekten en az 30 dakika önce alınmalıdır.
Proton pompa inhibitörleri adı verilen, halk arasında mide koruyucu olarak geçen ilaçlar ise gastrik asit yani mide asidinin en düşük olduğu seviyelerde yüksek etkiye sahiptir. Bu nedenle aç alınması etkinliğini arttırır.
Mide koruyucu ilaçların uzun yıllar boyunca gereksiz olarak kullanılmasının ciddi yan etkilere Yolaçtığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. 1️⃣uzun Süreli kullanımlardaa atrofik gastrite yol açarak mide kanseri riskini arttırmaktadır. 2️⃣B12, magnezyum gibi vitamin ve mineral eksikliklerini yol açmaktadır.
Bu nedenle kısa süreli ve düşük doz kullanım tercih edilmeli. Asit baskılayıcı ilaçların reflü hastalığı, gastrit ve ülser tedavisinde 4-8 hafta, Helikobakter pylori tedavisinde ise 14 gün antibiyotik tedavisi ile birlikte kullanılması yeterlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Bu ilaçlar tercihen sabah kahvaltıdan 30-60 dakika önce verilmeli, ikinci doz gerekecekse akşam yemek öncesi tedaviye eklenmelidir. Kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bu tedavilerde hekime düşen görev, hastaya gereken en az dozda ilacı vermektir.
Oral yoldan alınan bir tablet, mide-barsak yolunu 5-6 saatte geçer. Bunun 0.5-1 saati midede geçmektedir. ➢Mide asiditesi (aspirin, tetrasiklin gibi) emilimi kolaylaştırır. ➢Aspirin aç karnına alındığında %99 iyonize olmamış, yağda çözünür durumda olduğu için gastrik çeperden emilir.
Yemeklerinize hazmı kolaylaştıran, gaz giderici özelliğe sahip kekik, kimyon, kişniş, tarhun, kakule, rezene, zencefil, zerdeçal, tarçın ekleyebilirsiniz. Daha az gaz ve şişkinlik yaptığı için ananas, armut, ayva, elma, muz, şeftali, elma suyu, ananas suyu, havuç suyu tüketebilirsiniz.
EN İYİ DOĞAL MİDE KORUYUCU, POLİFENOLÜ (BİR ÇEŞİT ANTİOKSİDAN) BOL ZEYTİNYAĞIDIR. Sabahları aç karnına bir kaşık yüksek polifenollü zeytinyağını içmenin faydaları anlatmak ile bitmez. Midenin çeşitli yağlı besinlere gösterdiği tolerans, kişiden kişiye değişir.
Kimchi, lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdalar, mide asidi seviyenizi doğal olarak artırır. Fermente sebzeler ve yiyecekler sindirimi iyileştiren, zararlı bakterilerle savaşan ve düşük mide asidinden kaynaklanan iltihabı azaltan probiyotik etkilere sahiptir.
Daha az ve sık öğünlerle beslenmek mide asidinin etkilerini azaltacaktır. Aşırı baharatlı, asidik, kızarmış veya yağlı besinleri daha az tüketmek, aşırı alkol tüketiminden kaçınmak, ağrı kesicilerin mutlaka kullanılması gerekiyorsa değiştirilmesi gastritin önüne geçecektir.
Mide yanmasına ve ağrısına iyi gelen başlıca besinler ise; zencefil çayı, armut, keten tohumu, patates, baklagiller, yoğurt, zeytinyağı, muz, az yağlı besinler, lahana, karnabahar, maden suyu ve lifli besinler olarak da sıralanabilir.
Tabletlerinizi gıda ile veya aç karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. NEXİUM'u kullanmaya başlamadan önce, doktorunuzu hamile olduğunuz veya hamile kalmayı planladığınız konusunda bilgilendiriniz.
· Proton pompa inhibitörleri: omeprazole (Omeprol), lansoprazole (Lansor), pantoprazole (Panto, Panthec), rabeprazole (Aciphex), and esomeprazole (Nexium). Proton pump inhibitörleri H2 blokerlerden çok daha etkilidirler ve reflü hastalarının çoğunun şikâyetlerini geçirirler. · Diğer bir grup ilaçlar prokinetiklerdir.
Uygulama şekli: İstenen etki için LANSOR mikropellet kapsülleri günde bir defa sabahları aç karnına alınmalıdır (Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez alındığı Helicobacter pylori eradikasyonunun tedavisi hariçtir). Lansoprazol yemekten en az 30 dakika önce alınmalıdır (Bkz.
Mide koruyucu gıdalar arıyorsanız ananasa mutlaka bir şans vermelisiniz. Ananasın bu etkisinden faydalanmak için öncelikle soyulmuş bir adet ananası büyük büyük doğradıktan sonra blenderdan geçirin. Hazırladığınız bu karışımı 2 bardak su ile karıştırın. Bu suyu her sabah düzenli olarak tüketin.
ANTİGASTRİK (MİDEYİ KORUYAN VE ONARAN) BESİNLER
Taze lahana suyu, avokado, muz, patates, kabak, brokoli, havuç gibi sebzeler yenilebilir. Az fakat sık olarak yemek faydalıdır. ≈Darı, pirinç, yoğurt, yağsız peynir, kefir yemek, arpa suyu, yonca suyu vs. içmek yatıştırıcıdır.
Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir. Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar.
Sabah aç karnına kahve, şekerli çay içmek de ağrıları tetikler. Tamamen doğal beslenmenin yanı sıra sabahları mideyi rahatlatacak olan elma sirkesi, muz, elma, papatya çayı, rezene çayı, nane - limon çayı, zencefil çayı içilmesi de ağrıların büyük ölçüde engellenmesine yardımcı olur.
İçindeki yoğun selülozdan dolayı lahana ve yaprak hazmı en zor besinler arasında yer alıyor. Bu ürünler hiçbir şekilde midede sindirilemiyor, sadece parçalanarak vücuttan atılıyor. Özellikle sindirim sorunu olan kişilerin bu gıdaları fazla tüketmesi durumunda kabızlık gelişebiliyor.
Maden suyunun mideyi rahatlattığı bilinmektedir. Ana öğünlerden sonra içilen maden suyu gastrit oluşumunu ve gastrit kaynaklı rahatsızlıkları yarıya indirmeye yardımcı olabilir.
Sol tarafa yattığımızda midemizdeki besinler kalın bağırsaktan inen kolona kolayca geçiş sağlıyor, böylelikle sindirimi kolaylaştırarak hızlandırıyor. Ayrıca mide ve pankreasın doğal ve rahat bir pozisyonda olmasını sağlayarak sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Ağız yoluyla ilaç alındığında, mide ve bağırsaklardan emilimi nedeniyle etkisi 30 ila 90 dakikada ortaya çıkar. Bazı durumlarda (Örnek: hasta kusuyorsa, bilinci kapalıysa, kasılma nöbeti geçiriyorsa vb) ağız yoluyla ilaç vermek mümkün olmayabilir, bu durumlarda rektal yol tercih edilir.
En ideal kullanım, ilaçları aç karnına yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra almaktır. Tok karnına alınması gereken bir ilacı aç karnına alırsak midede tahrişe neden olabilir.
Genel olarak, bir hapın vücudu etkilemeye başlaması için geçen süre, hapın yapısına ve kimyasal bileşenlerine bağlı olarak tipik olarak 15 dakika ile bir saat arasında değişiyor. -- Hap içtikten sonra sağ tarafa doğru dönerek uzanmak hapın 10 dakikada çözünmesini sağladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri