Kuzeydoğu Ege'de yer alan Midilli Adası; Girit ve Evia adasından sonra 1636 kilometrekarelik yüzölçümü ile Yunanistan'ın üçüncü büyük adasıdır. Midilli Adası Türkiye kıyılarına çok yakın olup, doğusunda Edremit Körfezi, kuzeyinde Müsellim Boğazı bulunmaktadır.
Midilli (Yunanca: Λέσβος 'Lésvos'; Osmanlıca: مدللى), Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adasıdır. Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ile Dikili ilçelerine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir.
AYVALIK'TAN MİDİLLİ'YE GİDİŞ PASAPORT / VİZE
Ayvalık'tan Midilli'ye geçiş yaparken pasaportunuzun yanınızda olması gerekli. Vize için ise iki seçeneğiniz bulunuyor.
Midilli Adası Türkiye'ye yaklaşık 5.5 kilometre uzaklıktadır.
Sisam - Samos
O zaman Kuşadası'ndan kalkan feribotlara atlayın ve Türkiye'ye en yakın ada olan Sisam'a uğrayın.
İlgili 28 soru bulundu
Eğer kıyılarımıza yakın Rodos, Kos, Midilli, Meis, Sakız, Sisam adalarına seyahat planlıyorsanız seyahat acentesi vasıtası ile kapı vizesine müracaat edebilirsiniz. Bu adalar, bize yakın konumları ve her iki yöne yapılan feribot seferleri sayesinde günübirlik seyahat için de oldukça uygun konumdalar.
Yunanistan yarımadası ile Anadolu yarımadası arasında bulunan ve toplam alanı 23.000 kilometrekare kadar olan 3000'e yakın ada ve adacığa Ege Adaları adı verilir.
Midilli mutfağının başlıca lezzetleri ise; kabak çiçeği dolması, mantar köfte, Midilli kuzu dolması, Liokafta, Horiatiki Salatası ve Melomakarona'dır. Midilli'de deniz mahsulleri de ada halkının favorisi haline geldiğinden pek çok yemeği de süslemektedir.
Yolculuk, olumsuz hava / deniz koşullarında maximum 2 saat 45 dakika sürmektedir. Midilli Adasına girmek için pasaport gerekiyor mu? Midilli Adası'na girişte geçerli bir pasaport ve Schengen Vizesi olması gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri vizesiz giriş yapabilmektedir.
Yunanistan makamları pasaportlarda KKTC giriş/çıkış damgası olması halinde ülkeye giriş izni vermemektedirler.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Kuzeydoğu Ege'de yer alan Midilli Adası; Girit ve Evia adasından sonra 1636 kilometrekarelik yüzölçümü ile Yunanistan'ın üçüncü büyük adasıdır.
Günümüzde Yunanistan'ın Adalar eyaletinin başkenti olan Midilli bir vali tarafından yönetilmektedir. Merkez adada doksan beş bin civarında olan nüfus, civar adalarla birlikte eyalette yüz on bine yaklaşmaktadır.
Sakız Adası (Yunanca: Χίος, romanize: Hios), Yunanistan'ın Ege Denizi'nde yer alan bir adasıdır. Ülkenin Kuzey Ege bölgesine bağlı olan ada, Türkiye'den Sakız Boğazı ile ayrılır. Sakız ağaçları ve bu ağaçlardan elde edilen damla sakızı ile ünlüdür.
Bunların dışında adada Osmanlı'dan kalma ve hala kullanılan tarihi çeşmeler de vardır. Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası olan Midilli, bu büyüklüğünden dolayı 2-3 günde tamamını gezip, keşfedebileceğiniz bir ada değildir kesinlikle.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden her gün Midilli Adası'na çift yönlü olarak feribot seferleri düzenlenmektedir. Yolculuk normal feribotlarla yaklaşık 1,5 saat sürmektedir, ancak hızlı feribotlarla bu süre 1 saat ya da 45 dakikaya düşebilmektedir.
Seferler ortalama 2,5 saat sürecek. Her cuma gidiş her pazar dönüş şeklinde planlanan yolculuk için talep doğrultusunda hem Midilli-İzmir hem de İzmir-Midilli olmak üzere günlük ek sefer düzenlenebilecek.
1462'de Fatih Sultan Mehmet döneminde fethedilen Midilli, bu dönemden 1912 - 1913 yılları arasında süren Balkan Savaşları'na kadar Osmanlı idaresinde kaldı. Balkan Savaşları sırasında Midilli Adası 20 Aralık 1912'de, Yunanistan tarafından işgal edildi.
Midilli büyük, 3-4 gün gez gez bitmez bir ada olduğundan araba kiralayarak olabildiğince adayı bir uçtan bir uca dolaşmak en kolayı. Araba kiralamak için önce kalacağınız yer ile iletişime geçmenizi öneririm çünkü illa ki çalıştıkları bir yer vardır ve öneride bulunurlar.
Bunlar Lozan Antlaşması'nın 13. maddesi gereğince ülkelerinde ancak polis ve Jandarma kuvveti bulunabilecek, deniz üssü ve istihkâm kurmanın yasak olduğu adalardır. On İki Adalar, Paris Antlaşması ile İtalya'dan alınıp Yunanistan'a verildi.
Dünya Savaşı'nda İtalya'nın 1943'te teslim olmasından sonra İngilizlerin adaları alma girişimleri başarısızlığa uğradı. Denetimi ele geçirmiş olan Alman birlikleri, Mayıs 1945'te adalardan çıkarılabildi. Adaların yönetimi ise ancak 1947'de Paris Antlaşmasıyla resmen Yunanistan'a geçti.
Ege Denizi'nin güneyinde yer alan ve Yunanistan'ın 12 Adaları'ndan biri olan Girit, dünyaca tanınmış bir turizm merkezi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri