Dağlık alanda yetişen bademden şeker üretimi yaptıklarını vurgulayan Yertüm, badem şekerinin mavi rengini Lahor ağacının kökünden aldığına işaret ederek, "Ama rengi kaldıkça beyazlaşıyor. Eğer boya olsa her zaman mavi kalır." dedi.
Mardin yöresinde Isatis tinctoria bitkisinden elde edilen boya ile renklendirilerek yapılan mavi renkli bir çeşit badem şekeridir.
Mardin yöresine has olan mavi renkli badem şekerine, renk veren bölgede yetişen Lahor ağacından elde edilen kök boyadır. Bademler şeker eriğinden elde edilen şerbetin içerisine batırılır.
Eğer boya olsa her zaman mavi kalır. Ama bu kaldıkça beyazlaşıyor ve doğal olduğu ortaya çıkıyor. Onun dışında zencefil tarçın, mahlep ile damla sakızı ve serpme badem şekeri üretiliyor. Genelde müşteriler rengini lahor ağacından mavi renkli 'hayalet' denilen badem şekerini tercih ediyor.
Mardin badem şekeri, sadece Mardin yöresine özgü mavi renkliolan badem şekerine bu rengi veren Lahor ağacından elde edilen kök boyadır. Bu kök boyadan elde edilen mürekkebin bebeklerin ağzında oluşan pamukçukları iyileştirme özelliği bulunmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Mardin'de, kırsal alandan toplanan bademlerden üretilen badem şekeri, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğun ilgi görüyor.
Mardin yöresine has olan mavi renkli badem şekerine, renk veren bölgede yetişen Lahor ağacından elde edilen kök boyadır.
Antioksidan özellikte olması ve lif oranının yüksek olması vücudun kansere karşı dirençli olmasını sağlar. Özellikle kolon kanserinde koruyucu bir etkiye sahiptir. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde damar sertliğinin önlenmesini sağlar. Badem şekerinin her gün dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekir.
Badem ve cevizdeki yüksek lif insülin direncini düşürmeye yardım ediyor ve kan şekerinin daha kolay dengelenmesini sağlıyor.
Esmer şeker, beyaz şekere oranla daha yüksek nem tutma kapasitesine sahip, yani daha higroskopiktir. Bu da, esmer şekerin topaklanma ihtimalini arttırır. Esmer şekerin parçaçık büyüklüğü değişiklik gösterebilmekle birlikte, genel olarak beyaz şekerden daha küçüktür.
Klasik Badem Şekerinin lezzetine doyum olmaz. Şekerci Cafer Erol'un en doğal içeriklerle hazırladığı Badem Şekerinin ise mutlaka denemelisiniz. İÇİNDEKİLER :Toz Şeker, Badem , mısır nişastası. MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır.
Esmer şekerle beyaz şeker arasında nerdeyse fark yok. İkisi de eşit oranda zararlı. Açalım: Esmer şekerde, beyaz şekerden farklı olarak kahverengi rengini veren melas bulunur.
ÜRÜNÜN TANIMI VE AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ: Imlebbes (badem şekeri), İlimiz ustalarının kendilerine has teknik özellikler kullanarak ve yörede yetişen bademlerin soyularak ve şekerle kaplanarak yapılan; yörede çok sevilen ve beğeniyle yenilen çerez türüdür.
Şekerrenk, Farsça kökenli, 'şeker' ve 'renk' sözcüklerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bir anlamı 'sarıya çalan renk' demektir. Biraz düşününce şekeri erittiğimizde sarımsı bir renk almasından bunu anlamak mümkün. Tam olarak 'sarı' diyemeyiz; ama evet, sarıya çalan bir renk.
1 Kiloda yaklaşık 130 Adet şeker bulunur.
Bu doğrultuda, Badem Şekeri kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Badem Şekeri, ortalama 76,88 kaloriye, 10,92 karbonhidrata, 1,48 proteine ve 4,32 yağ değerine sahiptir.
Sinir sistemini korur. İçeriğinde şeker vardır. 100 gr. için Besin Değeri : Protein = 20.8 gr.
Badem Şekeri filminin çekimleri için ağırlıklı olarak Çanakkale şehri kullanıldı. Ayvacık ilçesinde yer alan Çamkalabak ve Behramkale'de de çekimleri yapılan film, Ege'nin doğal ve huzur verici manzarasını seyirciye hissettirecek.
Badem şekeri, bademin kavrulup şeker ağdasıyla pürüzsüz bir şekilde kaplanması ile elde edilen draje şeklinde bir şekerleme türüdür. Şeker ya da çikolatayla kaplanan meyve ve kuruyemişe draje dendiği için badem draje olarak da adlandırılmaktadır.
Özenle seçilmiş bademlerin üzerinin çikolata ve şeker ile kaplanması ile elde edilir. Badem içerir. Eser miktarda fındık, antep fıstığı, ceviz, gluten ve yumurta içerebilir.
Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır.
Badem şekeri, Elazığ'ın beyaz altınıdır. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte halkımızın oldukça teveccüh gösterdiği bir ürün.
Fındık Şekeri - Bolu
Bolu ile özdeşleştiği için yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından rağbet görmektedir. Bolu Fındık Şekeri İlimizin Coğrafi İşaretli ürünlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri