İşlem sonucu yukarıda verilen miktar ya da Hazırladığınız bezelerinin büyüklüğüne göre veya 1 kilo kıymadan kaç pide çıkar sorusuna cevap olarak yaklaşık 20-25 adet pide çıkacaktır.
1 Kg Kıymadan Kaç Adet Pide Çıkar :
Yukardaki Bu karışımdan ortalama 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.
Pidenin lezzetli olabilmesi fırının ısısından, pidenin servise sunulmasına kadar geçen sürede verilen emeğe bağlıdır. Malzemeler : (6 kişilik) 700 ml su, 750 gr un, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 1 çay kasığı şeker, 1 yemek kasığı tuz (kıymalı pide iç malzemeleri) 300 gr kıyma, 2-3 baş soğan, yeteri kadar tuz.
Biber, soğan ve maydanozu doğrayalım. Domates ve sarımsağı rendeleyelim. Salçayı, oda sıcaklığında tereyağ, zeytinyağ, pul biber, kekik, kimyon, karabiber ve tuzu kaba koyup yoğuralım. 1 kilo kıyma ve yukarıdaki malzemelerden 20 tane pide çıktı. Siz ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kıymalı pide iç harcında nasıl kıyma kullanılmalı derseniz, bence orta yağlı olmalı. Çok yağsız olursa yeterince lezzetli olmaz. Bir de kıymalı pide iç harcı hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası var. İç harcı çok katı kıvamlı olmamalı.
En az 3 saat, ideali 1 gece buzdolabında dinlendirin.
İşlem sonucu yukarıda verilen miktar ya da Hazırladığınız bezelerinin büyüklüğüne göre veya 1 kilo kıymadan kaç pide çıkar sorusuna cevap olarak yaklaşık 20-25 adet pide çıkacaktır.
1 kg kıyma. 2 adet yumurta. 2 adet kuru soğan. 4 diş sarımsak.
Pide harcını hazırlarken kullanacağınız sebzelerin taze olmasına ve orta yağlı kıyma kullanmaya özen gösterin.
Tek porsiyon kıymalı pide fiyatı 2023 – 59 TL ile 68 TL arasıdır. Buçuk porsiyon kıymalı pide fiyat – 64 TL ile 79 TL arasıdır. Çift (duble) porsiyon kıymalı pide fiyat – 80 TL ile 100 TL arası oldu.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Ortalama 250 gram olarak hazırlanan pide ekmeğin 1 bütün adedinde 671 kalori, 1 diliminde yaklaşık 75 kalori bulunur.
Soğanı, sarımsağı ve biberleri ince ince kıyın. Sonra az bir tuz ilavesiyle elinizle iyice yumuşatın. Pişince ağıza sert gelmesin diye bu işlemi yapmalısınız. Soğanlı harç elle yoğurulup yumuşatıldıktan sonra kıyılmış domatesi,maydanozu,salçayı ve kıymayı ilave edin.
İdeali, bir kilo kıymaya iki yüz gram (yaklaşık 2/3) ekmek koymaktır. Ama bu kıymanın yağlı bir kıyma olması gerekir, “köftelik kıyma” ile yaparsanız olmaz. En ideali ekmeği et ile birlikte kıyma makinesinden çektirmektir. Ekmeğin bayat olması tercih edilir, ama taze de olabilir.
Üzerine çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında, alt-üst ayarda, orta sırada pişirin. Fırından fırına göre değişiklik gösterse de 30 dakika içerisinde pideniz pişmiş olacaktır.
1kilogramaz yağlı kıyma. 2kilogramkırmızı soğan(küçük yemeklik doğranmış)
1 adet (180 gr) kır pidesi 466 kaloridir. Kır pidesinin 100 gramı 30.43 gram karbonhidrat, 10.06 gram protein, 10.6 gram yağ, 5.27 gram lif içermektedir.
1 adet Antep Lahmacun harcı 95-100 gram olmalıdır. Kuzu eti (Kıyma) Zırhta çekilmiş olmalı 1 adet lahmacunun en az kütlece yüzde 50 sine karşılık gelmelidir.
Orta büyüklükte köfteler yaparak 1 kilo kıymadan ortalama 55-60 tane köfte çıkarılabilir. Büyük boyutta köfteler yaparak 1 kilo kıymadan ortalama 40 tane köfte çıkarılabilir.
Kıymayı bir tavada kendi yağı ile kavurun. Rengi değişen kıymanıza küp doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlarınız yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymalı soğanı tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri