-Teslim alınan malların depoya yerleştirilmesi, -Gelen siparişlerin hazırlanması, -Stok kontrollerinin yapılmasından sorumlu olacaklardır.
Görev almış olduğu lojistik deposunda her türlü yerleştirme, paketleme, sevk etme ve iade işlemleriyle uğraşan kişilere depo görevlisi denir. Deposu bulunan her iş yerinde, fabrikada ya da firmada depo görevlisinin bulunması gerekir.
Kutu veya ambalaj içindeki ürünleri taşıyıp yerleştirme, deponun temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılama görevleri depo elemanına aittir. Depo çalışanlarını denetlemek, idareden alınan talimatları duyurmak, ürün sayımı için doküman oluşturmak ve satım işlemlerini yönetmek depo sorumlusunun görevleridir.
eleman.net verilerine göre, Depo Elemanı 2023 yılında ortalama 19.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Depo Elemanı , Ocak 2023 yılında ortalama 15.180 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.372 TL maaş alıyordu.
Depo Şefi Ne Kadar Maaş Alır? Depo Şefi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Depo Şefi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.100 TL civarındadır.
İlgili 31 soru bulundu
Depo sorumlusu olabilmek için spesifik bir diploma şartı bulunmaz. Depo sorumlusu olabilmek için hangi eğitimi almak gerekir, sorusuna yanıt olarak bu pozisyonda çalışabilmek için tecrübenin önem taşıdığı belirtilmelidir. Depo sorumlusu olmak için gerekirse öğrenmeye en alt pozisyondan başlanması uygun olacaktır.
Üniversitelerin Lojistik Yönetimi veya Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Bölümünden mezun olan kişiler depo müdürü olarak çalışabilir.
Mal kabul sorumlusu görev tanımı gereği, sipariş edilen ürünlerin teslim alınıp ilgili çizelgeye kaydedilmesini sağlar. Mal kabulü, depolama faaliyetlerinin başlangıcındaki teslim alma sürecini ifade eder.
Depo uzmanı olmak isteyen kişiler için spesifik bir eğitim kriteri bulunmamaktadır. Ancak işverenler, tercihen en az lise mezunu adayların bu pozisyon için açılan ilana başvuru yapmasını talep eder. Depo uzmanı görevi için kişilerin özellikle lojistik, depo ve sevkiyat alanlarında deneyimli olması beklenebilmektedir.
Lojistik Depo Elemanı Ne Demek? Lojistik depo elemanı, görev aldığı lojistik deposunda mal kabul, yerleştirme, paketleme, sevkiyat ve iade işlemlerinin şirket prosedürlerine uygun bir şekilde gerçekleşmesinde rol alır. Günlük depolama faaliyetlerini düzenleyerek, stok miktarlarını takip eder.
Depo Görevlisi Eğitimi Sertifikası
Sertifikalar E-özel (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Elektronik Kurs Otomasyonu) sistemi üzerinden hazırlanır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra kursiyerlere teslim edilir. Sertifikanın kursiyere teslim tarihi 10 işgününü aşmamaktadır.
Depolama süreçleri genel olarak beş aşamada incelenmektedir. Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci, (2) malların depo içerisinde taşınması süreci, (3) istifleme süreci, (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
Günde 8 saat çalışıyorsunuz iki vardiya vardır servis yoktur yol parası verirler. Personel bono adında para yatar ve bununla alışveriş yapabilirsiniz.
Açıklamada, Migros'un insanları örtülü ya da örtüsüz şeklinde ayrıştıran bir duruşunun olamayacağı da belirterek, 63 yıllık kuruluşun Türkiye'nin 73 ilinde 1600 mağazasıyla, türbanlı ya da türbansız ayrımı yapmadan çalışmamıza devam etmekteyiz. Bizim için insan odaklı yönetim anlayışı vardır.
Migros marketler zinciri de çalışanlarını yasal sürelere göre belirlenen saatler içinde çalıştırmaktadır. Haftalık çalışma süresi 30 saatten aşağıda tutulmaz. Kısmî süreli çalışmanın hangi saatler arasında olacağı ise Migros'a bağlı olan birimlerin inisiyatifinde belirlenir.
Depolama ihtiyacı olan firmalar, ürün düzgün teslim alınması, stok kontrolü ve sevkiyat gibi işler için bunları yönetebilecek personel ihtiyacı duyarlar. Depo sorumlusu ise yapılacak işler, firma merkezi ve depolama da çalışan elemanlar arasında koordinasyon sağlayan kişidir. Depo Sorumlusu Kimdir?
Depo şefi olmak isteyen kişilerin bu alanda deneyimli olması ve işleyişe hakim olması gerekir. Bu alanda çalışmamış kişiler öncelikle depo elemanı olarak işe başlayarak sonrasında terfi alabilir. Depoda çalışacak olan kişilerin bilgisayar programları hakkında da bilgi sahibi olması gerekir.
Depo sorumlusu/ mesul müdürü, ürünlerin tesliminden, depolanmasından, stok kontrolünden ve sevkiyatından sorumludur. Bütün depoda gerçekleştirilen faaliyetleri yönetir ve denetler. Depodan elde edilebilecek en yüksek verimlilik için planlamalar yapar. Çalıştığı iş yerinde, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini uygular.
Depo bölümü, sadece kuruluş aşamasında değil, işleyen bir sistem hâline geldikten sonra da işletme bölümleriyle yoğun ilişki içerisindedir. Muhasebe finans, insan kaynakları, pazarlama ve satış, üretim ve kalite kontrol departmanları ile olan ilişkiler bu bölümün konusunu teşkil etmektedir.
Depo amiri iş tanımı içerisinde belirtilen temel görevi, ürünlerin depoya giriş çıkış süreçlerinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini kontrol etmek ve koordinasyonu sağlamaktır.
Vardiyalı çalışma saatleriyle hizmet sunan Migros mağazaları saat 22.00'a kadar açıktır. Resmi ve dini bayramlarda da hizmet sunan Migros'un hafta sonu çalışma saatleri hafta içiyle bir farklılık göstermemektedir. Migros açılış saati genellikle 08.30 ya da 09.00'dır.
Migros, sendikalaşma hakkına saygı duyulan bir iş ortamına sahiptir. Çalışanlarımızın sendikalaşmasını destekler ve Sendika ile yapıcı bir diyalog içerisinde toplu sözleşmeler gerçekleştirir ve yapılan sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getiririz.
Teknik olarak uzmanlık gerektiren bir birim olduğu için ekibimizin tamamı Hukuk fakültesi mezunudur.
Depoda yüksek hacimden dolayı ortalama 10 metrenin üzerinde olan "yüksek irtifa rafları" tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri