Mağaza yöneticisi; mağazanın günlük operasyonlarını planlar ve yönlendirir. Yönetim tarafından belirlenen satış ve kârlılık hedeflerini gerçekleştirme, müşteri hizmetlerini iyileştirme, mağaza performans ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ekibin çalışma düzenini tayin etme görevlerini üstlenir.
Mağaza yönetici adayı, mağaza içerisindeki tüm operasyon işlemlerini yürütmek üzere eğitilir. Ürün dizimi, görsel sunum, etiketleme, depolama, alarmlama, kasada işlem alma, kasa kapama, mağaza açma ve kapama görevlerini yerine getirerek mağaza içerisindeki tüm işleyişe hakim olur.
eleman.net verilerine göre, Mağaza Müdürü 2023 yılında ortalama 20.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mağaza Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 16.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.900 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Mağaza müdürü olmak için üniversitelerin önlisans ya da lisans programlarında bulunan Pazarlama, Perakende Yönetimi, Moda Yönetimi, Ticaret Kültürü ve Eğitimi, Muhasebe ve Finans gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Özel eğitimler sonucu alınan sertifikalar da işe alımı olumlu yönde etkiler.
Mağaza müdürü sorumlulukları, mağazanın günlük işletme faaliyetlerini, ürünlerin satışını artırmayı, müşteri memnuniyetini sağlamayı ve personelin eğitimini yönetmeyi içerir. Ayrıca mağazanın finansal performansını yönetir, bütçeler hazırlar, satış hedeflerini belirler ve personel performansını izler.
İlgili 44 soru bulundu
Mağaza müdür yardımcısı; mağazanın günlük işlemlerinde mağaza yöneticisini desteklemekle sorumludur. Mağaza personelini denetleme, müşteri ilişkileri geliştirme ve mağazanın günlük operasyonlarını yönetme sürecinde rol alır.
“Yönetici adayı ne iş yapar?” sorusuna kısaca şu yanıtları vermek mümkün olur: Bağlı olduğu kurumun resmi kurallar çerçevesinde iş süreçlerinin yönetilmesine katkı sağlar. Yöneticinin olmadığı yerde sorumluluğu üstlenerek onun yerine geçer. Yöneticinin işini rahatlatarak onu asiste etmesi istenebilir.
eleman.net verilerine göre, Yönetici Adayı 2023 yılında ortalama 30.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yönetici Adayı , Ocak 2023 yılında ortalama 24.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.136 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Bölge müdürü olmak için işletme yönetimi, pazarlama, finans, muhasebe gibi alanlarda lisans derecesine sahip olunabilir. Bazı firmalar eğitim şartı aramasa da kiminde sektörle ilişkili üniversite bölüm mezuniyeti ve ek sertifikalar istenebilir.
Mağaza Müdür Yardımcısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.400 TL civarındadır.
“Market müdürü kimdir?” sorusunun cevabı; şirketin ürün ve hizmetlerinin tanıtımı, pazarlama kampanyalarının planlanması ve yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi ve pazar araştırması gibi konularda çalışan kişi, şeklinde verilebilir.
eleman.net verilerine göre, Kasiyer 2023 yılında ortalama 18.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kasiyer , Ocak 2023 yılında ortalama 14.410 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.888 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Migros marketler zinciri de çalışanlarını yasal sürelere göre belirlenen saatler içinde çalıştırmaktadır. Haftalık çalışma süresi 30 saatten aşağıda tutulmaz. Kısmî süreli çalışmanın hangi saatler arasında olacağı ise Migros'a bağlı olan birimlerin inisiyatifinde belirlenir.
İçimizde Endüstri Mühendisleri, Bilgisayar Mühendisleri, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Mezunları var. Sen de bu ekibe dahil olduğunda bilgi teknolojileri, pazarlama, operasyon, ürün yönetimi, dijital pazarlama, veri analitiği konularında kendini geliştirebilir, bu ekiplerde farklı görevlerde bulunabilirsin.
Toplu Sözleşme ve Sendikalaşma
Migros, sendikalaşma hakkına saygı duyulan bir iş ortamına sahiptir. Çalışanlarımızın sendikalaşmasını destekler ve Sendika ile yapıcı bir diyalog içerisinde toplu sözleşmeler gerçekleştirir ve yapılan sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getiririz.
Bölge yöneticisi, bir şirkete bağlı işletmeler zincirinin kısmi müdürüdür. Farklı bölgelerde hizmet sunan firmalar, faaliyet alanlarındaki hizmetlerin standardını kontrol etmek amacıyla idareciler görevlendirir. Pozisyonun diğer adı bölge yetkilisi, bölge sorumlusu veya bölge müdürü şeklindedir.
Bölge Satış Yöneticisi Ne Demek? Bölge satış yöneticisi, firma pazar hakimiyetini en üst seviyeye çıkarmak için satış personelini, tüm satış kanallarını kullanması yolunda yönlendirir ve satış faaliyetlerini teşvik eder.
(2) Bölge Müdürü, Genel Müdürlüğe bağlı olup kendi görev alanı dâhilinde çalışan bütün orman teşkilatının amiri ve denetleyicisidir. (3) Bölge müdür yardımcıları bölge müdürünün vereceği talimatlar çerçevesinde bölge müdürlüğüne ait bütün işlerde çalışmakla görevlidir.
Dışarıdan atanan yöneticinin maaşı, kat malikleri tarafından arsa payları oranında karşılanır. Yine aynı şekilde, sulh mahkemelerince atanan yöneticiler de maaşa tabidirler.
Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.
Özetlersek; kat maliklerinin sorduğu sorular arasında apartman yöneticisi maaş alır mı gibi sorular da vardır. Apartman yöneticileri maaş değil, ücret alır. Apartman ve site yöneticisi ücreti -zorunlu olmamakla birlikte- kat malikleri kurulunda belirlenir. Yöneticiye ödenecek ücret miktarını kat malikleri belirler.
Mağaza şefi nedir sorusuna şöyle cevap verilebilir; mağazadaki satışları yönlendirmekten ve şirket politikasını uygulamaktan sorumlu yönetici kişidir. Güvenlik düzenlemelerine uyum sağlamak, günlük gelir ve maaş gibi finansal konuları yönetmek mağaza şefinin görevleri arasında yer alır.
İyi bir yönetici, sorun değil çözüm odaklı olabilmeli ve ekip arkadaşlarına yetki/sorumluluk verebilmeli. İyi bir yönetici, duygusal zekaya sahip olmalı. Duygularını yönetebilmeli, dinlemeli ve empati yapabilmeli. İyi bir yönetici, vizyon sahibi olmalı ve değişimlere ayak uydurabilmeli, durumsal davranabilmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri