Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde de üretilen ballarımız gerek ülkemizdeki, gerekse de yurtdışındaki insanlara adeta şifa götürmektedir. Üretilen ballar arasında en çok bilinen kestane balı Rize Bölgesi çevresinde yetiştirilmektedir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
Kestane Balı (850 gr) - 950,00 TL - TKV Bal.
Kestane balı hangi marka iyi? Yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı kestane balı markası arıyorsanız, Koyde.com mükemmel bir seçimdir. Koyde, uzun yıllar boyunca birinci sınıf kestane balı üretmektedir ve bugün piyasadaki en popüler markalardan biri haline gelmek için zamana direnmiştir.
İlgili 37 soru bulundu
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
1,600.00 ₺ Kastamonu bölgesinde yetişen kestane çiçeklerinden elde edilmektedir. Kestane Balı, berrak görünümlü, akışkanlığı az ve koyu renklidir. Kendine özgü yoğun bir koku ve kendine özgü aromaya sahiptir.
Rize Kestane Balı (950 GR) - 990.10 TL + KDV.
İŞTE 2023 YENİ SEZON BAL FİYATLARI!
Geçen yıl kilosu 200 liradan satılan petek bal bu yıl 300 liradan, 250 liraya satılan süzme balın kilosu 350 lira olarak satılacak. Geçen yıl 300 lira olan karakovan balın kilo fiyatı ise 450 lira olarak belirlendi.
Balı soğuk bir ortama ya da buzdolabına koyduğunuzda eğer donmuşsa sevinebilirsiniz; çünkü hakiki balın en belirgin özelliklerinden birisi de soğukla temas ettiğinde krem ya da tereyağ kıvamına gelir ve donar.
Mümkün olduğunca ışık almayan bir yerde saklamalısınız. Balın devamlı olarak yüksek sıcaklığa maruz kalmasını önlemek adına, ocak veya fazla ısınan elektronik aletlere yakın alanlardan uzak tutmalısınız. Balı yerleştirdiğiniz dolap vb. alanların, 18 ila 24 derecelik oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
Kestane balı, bu sebepten dolayı balı sıcak olmayan bir ortamda (serin, karanlık) muhafaza etmeniz tavsiye edilir. Doğrudan gün ışığı alan bal bozulmaya başlar. Ayrıca unutmamak gerekir. Balın kapağı açık bırakılırsa nem alır ve tadı acılaşır.
10-KAN DOLAŞIMI: Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Bal, tercihen cam kavanozlarda saklanmalı ve kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalıdır. Bal, güneş ışığından ve sıcaktan korunmalıdır. Bal, buzdolabına konulmamalı ve aşırı soğuktan da korunmalıdır. Bal, için en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
Kestane kokusu ve tadını alacağınız bu bal, doğal bir antiseptiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kısırlık ve idrar kesesi enfeksiyonları için önerilir, grip ve diş ağrısında etkilidir. Şifa kaynağı olan kestane balı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır.
Sıradan bir kahvaltılık bal değildir. Metabolizmayı hızlandırmak için bir tatlı kaşığı kestane balını bir su bardağı ılık suda eritip bir tatlı kaşığı sirke katarak içmeniz gerekir.İstenildiğinde çeyrek limonda sıkılabilir.
Kestane balı, antioksidan yani vücuttaki oksidatif süreçleri durduran bir nevi paslanmayı önleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle akciğer hastalıklarına iyi gelebilir. Bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Şekerli olduğu için kan şekerini yükseltir, balın her türlüsü direkt kana karışma özelliğine sahiptir. Günde en fazla 2 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmesi uygun olacaktır. Kronik hastalığa sahip olanlar ve bir yaşından küçük bebeklerin kestane balını tüketmesi uygun değildir.
Kestane balı, içeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde cinsel isteği artırıcı özelliğe sahiptir. İçerdiği potasyum, çinko, B vitamini ve magnezyum sayesinde ise hormon dengesi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Özellikle erkeklerde testosteron seviyesini artırıcı özelliği bulunmaktadır.
Halk arasında ilaç niyetine tüketilen kestane balı, düzenli ve ölçülü miktarda tüketildiği takdirde astım, bronşit, kabızlık ve grip gibi hastalıkların tedavi edilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kestane balı, gece yatmadan önce içildiğinde ise mide hastalıklarına da kısa sürede şifa olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri