Ucuz ve yıkanabilir olduğu için tercih edilen yorgan ve yastıklar genellikle elyaftan yapıldığını hatırlatan Çiftçi şöyle dedi: "Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Kanserden başlayıp her türlü hastalığa sebep oluyor.
Mikrofiber yorganların ısıyı dengeleyici bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Bu sayede ise vücut ısısını dengelemektedir. Geceleri terlemeyi veya üşümeyi engelleyici bir özelliktedir. Antialerjik özelliğe sahip olması ise mikrofiber yorganın sağladığı en önemli avantajlardan birisidir.
Mikrojel yorganlar: ısı tutma kapasitesi düşük olan mikrofiber yorgan, genellikle sıcak bölgelerde ya da mevsim geçişinde tercih edilir.
Elyaf sunidir ve petrol artığından yapılır. İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Elyaf yorgan ve yastıkta yatan kişilerin akciğer kanseri, guatr, cilt kanseri olma ihtimali çok fazladır.
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
İlgili 24 soru bulundu
Pamuk doğal bir yapıdan yapılır, M.fiber gibi su emici özelliği bulunur. Pamuk ve mikrofiber yorgan arasındaki fark pamukların yıkama sonrası buruşmaya daha yatkın olmasıdır. Pamuk yorganlar kırışır ve renk atabilirken, mikrofiber örtüde bu yoktur. Kimyasalsız liflerden yapılan pamuk normaline göre daha iyidir.
Özellikle doğal ürünleri kullanan kişilerin daha çok tercih ettiği kaz tüyü yorganlar oldukça sıcak tutar. Pamuk yorganlar da ince yapıları sayesinde hem terlemenin önüne geçer hem de içerdiği doğal pamukla sıcak tutar. Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır.
Yetişkin gruplarında da önemli avantaj sağlayan boncuk elyaf silikon malzemelerin en sağlıklı hammaddelerinden elde edilir.
Bunun için elinizden geldiği kadar yastık ve yorganlarda elyaftan kaçının." Doğal olan yün ve pamuğu kullanmanın insan sağlığı açısından daha faydalı olduğuna dikkat çeken Çiftçi şunları söyledi: "Yün ve pamuktan, yorgan ile yastığı tercih edenler daha sağlıklı olur.
Elyaf Yorgan:
Kış aylarında sizi sıcak tutar ancak tüm gece yorganın altında olmanıza rağmen terletmez çünkü nefes alabilen özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde dört mevsim kullanılabilir.
Antialerjik Özelliğe Sahiplerdir
Mikrofiber yorganların büyük bir çoğunluğu antialerjen yapıdadır. Böylece cildinizde herhangi bir hassasiyet oluşturmadan gece boyu bebekler gibi uyumanızı sağlayarak ideal bir kullanım sunar.
Diğer bir ifade ile bireylerin çamaşır makinesinde microfiber yorgan yıkamak istemeleri durumunda 30 derecede bir diğer ifade ile hassas yıkama yapmaları önem taşıyor. Microfiber yorganların 30 derece haricinde bir ölçüde yıkanması durumunda yorganın yapısında bozulma meydana gelebiliyor.
Mikrofiber Yorgan
Yumuşak bir yapısı olan ve hacmini uzun yıllar koruyabilen mikrofiber yorganlar, hava sirkülasyonunu başarılı bir şekilde sağlayabildikleri için terleme yapma oranları düşüktür.
Mikrofiber sentetik bir malzemeden oluşur ve poliamid ve polyester liflerinin birleşiminden meydana gelir. Mikrofiber, daha çok mobilya, temizlik bezi, giysi ve çarşaflarda kullanılan naylon ve polyester gibi ultra ince sentetik ipliklerden yapılan kumaşlara verilen isimdir.
Mikrofiber (Elyaf) Yorgan Sıcak Tutar mı? Mikrofiber yorgan, mevsimlik bir yorgan çeşididir. Bu nedenle kışların çok soğuk ve sert geçtiği şehirlerde kullanıma çok uygun olmadığını belirtelim. Ancak sonbahar ve ilkbahar aylarındaki hafif serinlik zamanlarında vücudu, son derece sıcak tuttuğunu da söylemek istiyoruz.
Son olarak terletmeyen yorganlar arasındaki önerimiz tencel yorganlar. Okaliptüs ağacından elde edilen tencel elyafı, doğal selülozik yapısıyla dikkat çeken ürünlerden biri. Doğal olması sebebiyle son derece nefes alabilen bir özelliğe kavuşan tencel elyafı, yüksek emiciliğe de sahip.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Elyaf yorgan ısıyı dengelemediği, devamlı sıcak tuttuğu için insanı terletir ve rahatsız eder. Rutubet ve hararet yaparlar. İpek yorgan fazla nemi içindeki hava boşluklarına emerek terletmez, sıcaklığı düzenleyen benzersiz yapısı nedeniyle dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir.
Sizlerde rahatınıza düşkünseniz yastığınızı silikon boncuk elyaf, yorganı ise silikon yorgan elyafı seçmelisiniz. Peki bu yorgan elyafı nereden alınır diyorsanız şuan doğru yerdesiniz . İsterseniz birazda sizler için hazırlamış olduğumuz yorgan elyaflara bir göz atalım.
İpek yorganın içinde ipek kozasından elde edilen yaklaşık 150 ince katman ipek bulunur. İpek yorgan lifli ve katmanlı yapısı sayesinde, fazla sıcak havayı dışarı atarken terlemeyi engeller. Bu nedenle klasik yorganlara göre terleme şikayetine en az rastlanan yorgan ipek yorgandır.
Elyaf yorganlar: Yoğun ısıtma performansına sahip elyaf yorganların nefes alan yapıları ve hipoalerjenik özellikleriyle alerjenlerden arınmış bir uyku ortamı yaratabilmeniz için sağlıklı alternatifler sunar.
Sımsıcak deliksiz bir uyku uyuyun
Oysaki bunun harika bir çözümü var; kaz tüyü yorganlar! En sıcak tutan yorgan türü, kaz tüyünden yapılan yorgandır. Özellikle doğal ürünleri kullananların daha çok beğenisini kazanan kaz tüyü yorgan modeli, ısıtma kapasitesi en yüksek yorgan çeşitlerindendir.
OTEL YORGANI
Silikon elyaf içerdiği özel koruma madesi sayesinde bakterilerin oluşmasını engeller. Silikon Elyaf otel yorganın Dış kılıfı statik elektirik üretmemesi için ranforce kumaş ile kaplıdır. Yıkama ve silkeleme sonrası yığılma ve toparlanma olmaycak şekilde kapitone ve emniyet dikişi uygulanmıştır.
Bedeninizin nefes almasına yardımcı olan yapısı bebekler ve çocuklar için de oldukça idealdir. Yatak odasındaki konforun tamamlayıcısı olan ürünler doğal olmalarıyla güvenli bir kullanım sunar. Bu nedenle, bambu yorgan sağlıklı mı, sorusuna evet yanıtı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri