Kütüphanede ücretsiz içecek yiyecek veriliyor mu? Kütüphanede ücretsiz su, çay, kahve ve kek gibi ikramlar mevcuttur. Yiyecek-içecek ihtiyacı için kütüphane içindeki yemek salonu ve pastane kullanılmaktadır.
Kütüphaneye gelirken yanımızda yiyecek, içecek getirebilir miyiz? Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek, içecek, tütün ürünleri ve alkol tüketilemez.
Sandalyeler danışma bankolarında bulunan görevli personelden kimlik karşılığında temin edilebilmektedir. Okuyucuların yiyecek/içecek ihtiyaçlarını karşılamaları için Millet Kütüphanesi'nin giriş ve 6. katında yemek salonu bulunmaktadır.
* Kitapları geç getiren kullanıcılara her kitap için günlük 50 kuruş gecikme cezası uygulanır.
Kütüphane içinde sigara içilmez. Kütüphane içinde, yiyecek tüketilemez. Kütüphane içinde cep telefonu kullanılamaz. Kütüphanede bulunan tüm materyal manyetik kapı güvenlik sistemi ile korunmakta olup, ödünç alma işlemi yapılmamış kütüphane materyali dışarı çıkarılamaz.
İlgili 41 soru bulundu
Kütüphanemiz, okuyucularına kişisel dizüstü bilgisayarları, tabletleri, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazlarıyla Kablosuz Bağlantı (Wi-Fi) ile internet erişim imkânı sunmaktadır.
Grup ve bireysel çalışma alanlarından yararlanmak için rezervasyon sistemi üzerinden rezervasyon yapılması zorunludur.
Borçları silinmeyen öğrencilerin mezuniyet işlemleri yapılamamaktadır.
Kitap isteğinde bulunan kütüphaneye en fazla iki (2) adet kitap on beş gün (15 gün) süre ile ödünç verilebilir.
3- Kütüphaneye girişte ve ödünç verme işlemleri sırasında kimlik kartı gösterilmesi zorunludur. 4- Kütüphaneye, su haricinde yiyecek ve içecek sokulması, tütün mamüllerinin içilmesi kesinlikle yasaktır.
Kütüphanede ücretsiz su, çay, kahve ve kek gibi ikramlar mevcuttur.
18 yaş altı okuyucular, kütüphanede açılacak olan kurs, seminer vb. için ebeveynleri ya da vasileri ile kayıt yaptırmalıdır.
Tavan yüksekliği 33 metre olan kubbenin alnında bulunan ilahi emir ile Türk ve İslâm medeniyeti mimari açıdan da bir araya getirilmiştir. Salonun kubbesinde Alak suresinin 4. ve 5. ayetlerinin Türkçe meali yer almaktadır. "O, kalemle yazmayı öğretendir. İnsana bilmediğini öğretendir."
Madde 26- Kullanıcıların kütüphanede uyması gereken diğer kurallar şunlardır: a) (Değişik: RG 22/03/2008 - 26824) Kafeterya dışında hiçbir yerde yemek yenilmez, çay ve benzeri içecek içilmez, yüksek sesle konuşulmaz ve cep telefonu ile görüşülmez, salonlarda grup çalışması yapılmaz.
Kütüphanede sigara içmek, yüksek sesle konuşmak ve gürültü yapmak yasaktır. Kamera, fotoğraf makinesi vb. cihazlar kullanarak Kütüphane içinde izin almadan çekim yapılamaz. Bir eserin tümünün fotokopisini çekmek yasaktır.
Kütüphane 2 katlı olup içerisinde 8 adet grup çalışma odası mevcuttur. Okuyuculara kapalı raf sistemine göre hizmet veren Kütüphanede yaklaşık 50.000 adet nadir eser ve bu eserlerin sayısallaştırılmış formlarından oluşan koleksiyon bulunmaktadır.
Bu yanlış kullanım özellikle alan dışında daha yaygın; aradaki ayrım (fark) göz ardı ediliyor. Bunun da ötesinde Türk Dil Kurumu'nun halen erişime açık çevrimiçi resmi Türkçe Sözlüğünde kütüphane terimi “kitaplık” olarak tanımlanmış durumda. Yani ikisi aynı kavramlar olarak kabul edilmiş.
Yönetmeliğe göre Üyelik koşullarını taşımadığı halde kütüphaneden yararlanmak isteyen kişilerin Başkanlığa yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Başvuruları Başkanlıkça uygun görülen kişilere durumlarına uygun giriş kartı verilir.
Kütüphanede araştırma yapmak, salonlarda çalışmak, gazete ve dergi okumak için üye olmanız gerekmemektedir.
Ödenmezse harca konu işlem yapılamaz. Gerekli harcı temin etmeden işlemi yapan memur, yükümlüyle beraber harcın ödenmesinden müteselsilen sorumlu olur.
Üniversite ve yüksekokul öğrencileri veya mezunları, Öğrenim durumuna bakılmaksızın görme engelli kullanıcılar ve. Yabancı uyruklu araştırmacılar Milli Kütüphane'ye üye olabilirler.
Kullanıcılarımızda üyelik koşulu aranmaz. Anadolu Üniversitesi personeli (akademik, idari), öğrenciler, dışardan gelen araştırmacılar kütüphanenin doğal üyesidir.
BU YIL 250 MİLYON TL HARCANACAK
Dört yılda 855 milyon lira harcanacak Cumhurbaşkanlığı İstanbul Millet Kütüphanesi için sadece bu yıl 250 milyon lira harcanacak. Milyonlarca liralık projenin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kapılarını açan Millet Kütüphanesi, gece ve gündüz ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Milyonlarca eserle kitapseverlere tarihte yolculuk imkanı sunan Türkiye'nin en büyük kütüphanesi, her yaştan kitapseveri ağırlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri