Boyu 8 cm'e kadar büyüyebilen, koyu portakal renginde şirin bir balkabağı, yenilebilir. Yetiştirmesi kolaydır.
Yenilebilir. Kabak Mini ile lezzetli yemekler ve tatlılar pişirebilirsiniz. Mini kabaklar ile dekoratif çeşitlerin de sınırı yok.
Kendinize leziz bir iyilik yapmak istiyorsanız ve hem sağlıklı olsun hem tatlı olsun diyorsanız buyurun mini kabak tatlısına. Bu tadın keyfini ailemle arkadaşlarımla çıkarmak istiyorum derseniz her kabak için aynı ölçüyü kullanarak çoğaltabilirsiniz..
İlgili 45 soru bulundu
Koroplast Pişirme Kağıdı
2- Çekirdekli kısmını temizleyip çıkartın. 3- Şeker ve baharatları ekleyip, kestiğiniz kapağı kapatın. 4- Pişirme kağıdı ile her tarafını paketleyip, önceden 220 derecede ısıttığınız fırında, kabağın büyüklüğüne göre yaklaşık 70-90 dakika aralığında kadar pişirebilirsiniz.
İçini temizlediğiniz kabağı dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirin ve 190 derece önceden ısıttığınız fırında her iki yüzünü de 15 er dakika pişirin. İster ılık ya da sıcak servis yapın, isterseniz soğutup istediğiniz tariflerde kullanın.
- Bal kabağını 1 dakika süre içerisinde mikrodalga veya fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.
Sinkonta, balkabağı ile yapılan enfes bir Ege yemeği.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar. Ayrıca kan şekerini düşürebilir, hipertansiyon ve yüksek kolesterole karşı koruyabilir.
Su kabağı; bilimsel adı Lagenaria siceraria olup özellikle Şanlıurfa'da su kabağı genotiplerinin olgunlaşmamış meyveleri sebze olarak yetiştirilmekte ve tüketilmektedir.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, evlerde şekerlik, kolonyalık ve çiçek saksıları olarak yerini almıştır. Günümüzde abajur, aplik, saklama kapları, kalemikler, mutfak, büro malzemeleri olarak değerlendirilmekte..
İnsanlar aileleri ile birlikte gelerek farklı ebat ve renklerdeki kabakların arasında fotoğraflar çektirip bu anı ölümsüzleştirirler. Her bölgeden, her gelir grubundan, her eğitim seviyesinden insanın geldiği bu festivallerde para, hırs, siyaset konuşulmaz ve insanlar birlikte zaman geçirmenin keyfine varır.
Adı üzerinde, kabak bitkilerinin yenilebilen çiçekleri olan kabak çiçekleri turuncu ve sarı renkleriyle hoş bir görüntüye sahiptir. Birçok ülkede bilinen bu çiçekler ülkemizde ise özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında meşhurdur. Dolmasından kızartmasına, salatasından kavurmasına birçok yemeği yapılır.
Ege Bölgesi'nde sıklıkla yapılan, bal kabaklı en pratik tariflerden biri sinkonta. Tek bir tencerede usul usul pişen, lezzeti içinde hapsolan bu nefis sebze tarifini tam mevsiminde tazecik bal kabaklarıyla hemen yapabilirsiniz. Yanında sarımsaklı yoğurt. Lafı fazla uzatmadan sizleri tarifimize alalım, afiyet olsun!
Sinkonta Ege mutfağına ait bir yemektir örneğin ve kabak sinkonta tarifinde de bahsettiğim gibi Ege mutfağı çeşitli nedenlerden dolayı Ege dışındakilere çok ulaşamayan bir mutfak.
Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
Bal kabağının bol miktarda lif içermesi nedeniyle gıdalar ile alınan toksinlerin atılmasına ve kolesterolün düşmesine de yardımcı olduğu bilinir. Bal kabağı tüketimi, konstipasyon (kabızlık) ve hemoroid (basur) sorunu olanlara da tavsiye edilmektedir.
Kabaklar tamamen yada alacalı olarak soyulur.
Kabak Haziran ayından başlayarak, ilk donlara kadar sürekli meyve verir. Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 1 cm derine ekin. Sulayın. 24°C de tohumlar 6-10 günde hızla filizlenir.
Bal kabağı içerdiği aktif bileşenler ile; Anti-diyabetik, antioksidan, anti-inflamatuar etkiler gösterdiği belirtilmiştir. A vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. Balkabağı yüksek miktarda lif, C, E, K vitaminleri, magnezyum içerir. Magnezyum normal protein sentezine katkıda bulunur.
Kabak tatlısı, balkabağı, helvacı kabağı ya da kestane kabağıyla yapılan bir tür tatlı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri