Minimalist giyim tarzı; şık, yalın ve gösterişten uzak giyim tarzı demektir. Kombin yapmanın rahat olmasını sağlayan bu tarz, sade zevke sahip ürünler ile oluşturulan bir tarzdır. Baskı, ilginç kesimler, abartı renkler gibi şeylerden uzak olan yalın giyim ürünleri kullanarak minimalist giyim tarzı oluşturabilirsiniz.
Minimalizm en kısa tabirle sadelik anlamına gelmektedir. Minimalizm sadece daha az eşya veya az kıyafet sahibi olmak değil, hayatın her alanında, yaşamın tamamında hep “daha az”ı savunmaktır.
Elegant kelimesi, zarafet ve sade şıklık anlamına gelir. Elegant tarz, basit, zamansız ve zarif giyinmeyi ifade eder. Bu tarzda, kaliteli kumaşlar, sade ve minimal tasarımlar, zarif aksesuarlar ve temiz hatlar kullanılır. Zamansız bir tarz olduğundan, moda trendlerine pek bağlı kalmaz.
Casual giyim, kelime anlamı “gündelik” olarak karşımıza çıksa da aslında rahat giyinmeyi ifade eder.
Giyim tarzımız, sahip olduğumuz mizacın da doğal bir yansımasıdır. Aynı zamanda beden dilimizin ve duruşumuzun da güçlü bir ifade aracıdır. Sıra dışı, özgür, iddialı, ağır, mükemmeliyetçi, girişken, başarı odaklı, sessiz ve sakin gibi daha pek çok karakter vardır.
İlgili 33 soru bulundu
Salaş giyim için ihtiyacınız olan ürünler, oversize yani geniş kalıba sahip giysilerdir. Günümüzde oversize modasının hızla yükselişe geçmesiyle birlikte bu parçaları bulmak oldukça kolaydır. Oversize, özellikle üst giyimde çokça tercih edilen bir kalıptır.
Vücut şeklinizi hesaplamak için, bir mezura yardımı ile omuz, göğüs, bel ve kalça bölümünüzü ölçmeniz gerekmektedir. Ölçümler arasındaki farklara göre, çay bardağı, üçgen, ters üçgen, elma, dikdörtgen gibi farklı vücut tipleri çıkmaktadır. Kendine bu ölçümü yaparak öncelikle hangi vücut tipinde olduğunu bulabilirsin.
Giyim sektörünün olmazsa olmazı basic, kelime anlamı olarak; esas, temel, basit olanı ifade eder. İsmiyle müsemma basic parçalar, moda dünyasında da tüm modellerin esası niteliğindedir. Abartıdan uzak, sade ve her tarza uyumluluk sağlayan giysilere basic denir.
Casual kelimesi, rahat, günlük veya sıradan anlamına gelir. Giyimde casual terimi ise, günlük yaşamda kullanılan rahat ve spor tarzda kıyafetler için kullanılır. Genellikle resmi ve şık kıyafetlerin aksine daha rahat ve sade giyinmek isteyenler tarafından tercih edilir. Casual ne demek sorusu bu şekilde açıklanabilir.
Smart casual giyim tarzı iş kıyafetlerinin daha rahat ve kuralları esnek bir türüdür. Smart casual ceket ve diğer giyim ürünleri klasik modellerden biraz daha uzaklaşarak daha rahat ve sportif bir görünüme sahiptir. Bu giyim ürünlerinin üretiminde hava alan, terletmeyen, tahriş etmeyen ve rahat kumaşlar tercih edilir.
Bu kumaşlar genellikle pamuk ve keten gibi yumuşak kumaşlar veya saten gibi yine göze batmayan kaygan kumaşlar olmaktadır. Soft giyinirken kumaş seçimi ne olursa olsun; beyaz, krem ve açık gri gibi belirsiz renklerin kullanımı yaygındır.
Yani monokrom giyim tarzı için tek renk parçalardan oluşan tek renkli bir kıyafet diyebiliriz. Bu, yalnızca baştan aşağı siyah veya kırmızı giyeceğiniz anlamına gelmez. Bu akımın güzel tarafı, aynı rengin farklı tonlarını da kullanabilmek.
Bu tarz genellikle kadınsı, romantik ve zarif parçaları içerir ve genellikle pastel renkler, çiçek desenleri ve dantel gibi unsurları vurgular. Feminen giyim tarzı, her yaşa uygun olabilir ve her beden tipine uyacak şekilde uyarlanabilir. Ayrıca, farklı tarzlardaki diğer giyim stilleriyle de kolayca kombinlenebilir.
Minimalizm, modern sanat ve müzikte, kökeni 1960'lara giden, sadelik ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akımdır. ABC sanatı, minimal sanat gibi tabirlerle de anılır.
Minimalist moda tek bir temel ilkeyle tanımlanır: basit ve sade tutmak. Bu anlamda aerodinamik şekiller, sade renkler, yalın aksesuarlar tercih etmek doğru olur. Sadelik, bu stili belirlemenin anahtarıdır. Minimalizm özünde, dağınıklığı ve gereksiz görünüşleri ortadan kaldırmakla ilgilidir.
Etnik giyim ne demek sorusunun en basit cevabı bir kültüre ait geleneksel giyim öğeleri olmaktadır. Bu tarz, bir kültürün veya bölgenin elbise ve kıyafetlerini temsil eder ve genellikle yerel malzemelerin kullanımını içerir. Farklı etnik giyim tarzları, farklı bölgelerin kültürel ve tarihi arka planına dayanır.
Smart casual farklı parçaları kombinleyerek hem şık hem de rahat bir giyime kavuşmanızı tanımlayan kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem kadınların hem erkeklerin giyim tercihlerinde görmüş olduğumuz smart casual yazın kullanılabildiği gibi sonbahar, ilkbahar ve kış aylarında da kullanılabilmektedir.
Smart casual giyim tarzında renk, desen ve orantıya odaklanmak önemlidir. Rahatlık ön planda olmasına rağmen şıklık da bir o kadar önemlidir. Bu sebeple basit bir tişört yerine daha kaliteli bir tişört bu tarza daha uygundur. Spor ayakkabı yerine daha rahat bot ve ayakkabılar bu giyim tarzını tamamlar.
Aslında basic giyimde temel olarak düz, tek renk bir kazak, elbise, pantolon, etek ve daha birçok ürünü sayabiliriz. Ayrıca basic giyim aksesuarlarla şık bir sadelik kazanmaya oldukça açık bir giyim tarzıdır.
Ancak pek çok kişi bu terimin tam olarak ne anlama geldiğini tam olarak bilmeyebilir. Basic giyim, temel, sade ve genellikle desensiz giysilere verilen addır. Bu giysiler, modanın hızla değişen trendlerinden etkilenmez ve zamanla demode olmazlar.
Stil yahut tarz, sanat tarihi ve görsel sanatlarda devamlılık gösteren bir değişim sürecinin kaydı olarak ele alınır. Sanat ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Retro giyim, geçmiş yılların modasına bir saygı duruşudur. 1920'lerin flapper elbiseleri, 1950'lerin rockabilly stil kıyafetleri, 1970'lerin hippie çizgili tişörtleri ve 1980'lerin neon renkli eşofman takımları gibi farklı dönemlere ait kıyafetler retro modanın vazgeçilmezleri arasındadır.
Tarz sahibi olmak, kişisel stilinizi yansıtmak ve kendinizi ifade etmek için önemlidir. Nasıl tarz sahibi olunur diye soruyorsanız, ilk adım kendinizi tanımak ve hangi tarzı benimsemek istediğinize karar vermektir. Ardından, gardırobunuzu buna göre düzenleyerek ve kombinler oluşturarak tarzınızı yansıtmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri