Bu kapsamda B sınıfı ehliyeti olan kişiler Sürücü dahil 9 koltuklu araçlardan fazlasını kullanamazlar. Sürücü dahil 9 kişiyi aşan araçları kullanabilmek için D1 ve üstü ehliyete sahip olmak gerekir.
Ticari statüsünde anılan Doblo, Kangoo ve Caddy gibi araçlarda farklı bir ehliyet sınıfı aranmamaktadır. Otomobil olarak geçen bu araçları kullanabilmek için B sınıfı ehliyet yeterli olacaktır. Fakat ticari araç römork ve benzeri fazlalıklar ile ruhsata işli ise BE olarak ifade edilen ehliyete sahip olmak zorundadır.
B sınıfı ehliyet belirli bir kiloya kadar olan otomobil ve kamyonetlerin kullanılmasına izin veren ehliyet türüdür. B1 sınıfı ise; motor gücü 15 Kw'ı, ağırlığı ise 400 kilogramı geçmeyen 4 tekerlekli motosikletlerin sürülmesi için alınması gereken ehliyet türüdür.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
İlgili 27 soru bulundu
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler.
B Segmenti Araçlar
Uzunlukları 3,7 ila 4 metre arası olan küçük araçlardır. Uygun fiyatlarıyla öne çıkar. A segmentine göre daha ağır ve güçlüdür. En çok satan araç sınıflarından biridir.
B SINIFI EHLİYETİM VAR A SINIFI EHLİYET ALMAK İSTİYORUM
Eğer B sınıfı ehliyetiniz varsa ve a sınıfı ehliyet de almak istiyorsanız yapacağınız işlem yine bir sürücü kursuna başvurmak olacaktır. Fakat daha önceden teorik eğitim almış olduğunuz için size teorik eğitim verilmez. Sadece direksiyon dersi alırsınız.
En çok soru aldığımız konulardan birisi de “B sınıfı ehliyet ile kamyonet kullanabilir miyim?” sorusudur. B sınıfı ehliyetiniz ile azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.
M sınıfı mopedleri de kapsayan B1 ehliyet sahipleri motor gücü 15 KW'ın altında olan ve ağırlığı 400 kg'ı geçmeyen araçları kullanabiliyor. Bu tip sürücü belgesine sahip olmak için diğer B grubu sürücü belgelerinden farklı olarak 16 yaşını doldurmuş olmak yeterli.
“B1 sınıfı ehliyet ne kullanır?” sorusunun yanıtı ise motor gücü 15 kW'ı ve ağırlığı 400 kg'ı geçmeyen 4 tekerlekli motosiklettir. Eğer yük taşımacılığı söz konusuysa aracın net ağırlığı 550 kg olabilir. B1 sınıfı ehliyet almak için 16 yaşını doldurmak gerekir.
A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21.
ARTIK VW TRANSPORTER VE CRAFTER MİNİBÜS SINIFINDA OLACAK VE B EHLİYET KULLANACAK.
Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
B Sınıfından A1 Sınıfına Geçiş
Moped : İki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir.
A sınıfı ehliyeti, 35 KW'yı geçen motosikletleri kapsayan ehliyet sınıfı oluyor. 24 yaş altındaki kişilerde en az 2 yıllık A2 sınıfı tecrübesi aranıyor. 24 yaş üstündeki bireylerde herhangi bir şart aranmıyor. Süresi ise 10 yıl olarak geçiyor.
En sık kullanılan sınıf olan B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonet için geçerli olurken B1 dört tekerlekli motosiklet kullanmaya uygundur. BE ise römorklu otomobil ve kamyonet kullanımına uygundur. Yeni ehliyet sınıfları ile kullanılabilecek diğer araçlar aracın özelliklerine göre de sınıflandırılmıştır.
B-segmenti araçlar A-Segmenti araçlara göre daha güçlü araçlardır. Yakıt sarfiyatları ve motor güçleri de yine A-segmenti araçlara göre fazladır. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20, türü araçlar bu türde değerlendirilen araçlardır. C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.
B segmenti SUV araçlar, küçük sınıf araç kategorisinde yer alıyor. Şehir içi kullanıma daha elverişli olan bu araçlar, aynı zamanda uzun yolculuklarda da kullanılabiliyor. B segmente “mini SUV” da deniliyor. C segmentindeki SUV araçların iç hacimleri B segmentine göre daha büyük oluyor.
OTOBÜS EHLİYETİ (D Sınıfı Ehliyet)
D sınıfı ehliyet, otobüs ve minibüs kullanmak isteyen kişilerin alması gereken ehliyet türüdür. Bu ehliyet türünün içeriği sadece otobüslerde oluşmamakla birlikte, aslen otobüs kullanmak isteyenlerin D ehliyeti alması zorunludur. Zira sadece minibüs kullanacak kimselerin D1 sınıfı ehliyet alması yeterlidir.
B sınıfı ehliyetle kullanılan otomobiller maksimum 9 kişi alabilen araçlar ve maksimum ağırlığı 3500 kg olan kamyonetleri kullanabilir. B sınıfının alt ehliyet türleri kapsamında olan araçları da bu ehliyete sahip olarak kullanmanız mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri