Mobese kameraları sürekli kayıtta olduğu için bulundukları bölgelerde kesintisiz görüntü kaydeden cihazlardır ve bu görüntüler yaşanılan olaylarda kanıt niteliğinde kullanılabilen kayıtlardır.
Mobese, herhangi bir suça, şüpheli veya sanığa karşı kurulan bir düzenek olmayıp, kamu düzeninin sağlanması ve korunmasına yönelik çok amaçlı denetleme sistemi olup, adli maksatlı olarak kurulmamıştır. Elbette adli soruşturma ve kovuşturmalar sırasında da gerektiğinde Mobese kayıtlarından yararlanılmaktadır.
MOBESE Kamera Kayıtları Kaç Gün Saklanır? MOBESE güvenlik kamera kayıtlarını yasal olarak saklanma süresi 1 aydır. Plaka tanıma sistemi olarak kullanılan güvenlik kamera kayıtlarının saklanma süresi 2 yıla kadar çıkabilmektedir.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs öncesi Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ne takviye Mobese kameraları yerleştirdi. Takılan kameraların HD özelliğe sahip olduğu öğrenildi.Yüz tanıma ve eşleştirme özelliğine sahip yüksek çözünürlüklü kameralar, 100 metreye kadar çok net görüntü alabiliyor.
Şehrin dört bir tarafına yerleştirilen 825 kamera ile de güvenlik ve trafik denetimleri yapılıyor. Yani Ankara, “Biri Bizi Gözetliyor” TV programı misali emniyet tarafından izleniyor. Ve son zamanlarda herkesin dilinden MOBESE olarak bilinen kent güvenlik sistemi düşmüyor.
İlgili 41 soru bulundu
Helikopterden görüntü aktarma sistemi. MOBESE merkezine yerleştirilen kablosuz sistem ve polis helikopterine yerleştirilen alıcı vasıtası ile helikopter üzerindeki kamera görüntüleri MOBESE merkezine aktarılıyor. Bu proje 40 km yarı çapında bir alandan merkeze görüntü aktarıyor.
Tepe Lambasının açık olması durumunda ambulans ve itfaiyeye yol verirken kural ihlali yapan araçlara ceza uygulanmıyor. - "MOBESE Sisteminde ceza uygulamaları günün hangi saatlerinde yapılıyor?" Haftanın 7 günü, 24 saat sistem faal olarak çalışıyor, günün her saatinde ceza uygulanabiliyor.
Evet her türlü trafik cezasını fotoğraflayıp evinize gönderiyorlar. cezayı mobese yazmıyor mobese başındaki polis yazıyor.
Hatta bazı araç kameralarında, arabanın içini yakalayan çift lens bulunur. Bunun dışında, araç içi kameralar, aracın hızını ve tam konumunu kaydeden bir GPS izleyici ile birlikte gelir.
Plaka tanıma sistemleri, mobese ve yol kameralarından aldıkları görüntüleri işleyerek optik karakter tanıma özellikleri sayesinde plakanın üzerindeki karakterleri kısa bir süre içinde tespit ederler.
Mobese Kayıtları Ne Kadar Süre Saklanır? Dış mekanlarda işlenmesi muhtemel olan suçların tespiti için kullanılan Mobese kameraları, hem araçların hem de yayaların güvenliğini 7 gün 24 saat sağlamak amacıyla yerleştirilmiştir. Bu kameraların kayıtları minimum olarak 30 gün boyunca saklanır.
Sorunun çok basit bir cevabı vardır evet el ile kasıtlı silinen kamera kayıtları veri kurtarma merkezi tarafından geriye getirilebilir. Kurtarılmak istenen görüntü merkeze bildirilir. Görüntülerin nasıl ve ne zaman silindiği merkez tarafından tespit edilir. Bu tespit sonucunda da videolar kurtarılabilir.
Evinizdeki bir kamera sistemi için ortalama kayıt süresi 2 hafta ve 4 hafta aralığında olabilir. Küçük işletmelerde kayıt süresinin 4 haftanın altında olmaması genelde orta vadede karşılaşılan durumları da gün yüzüne çıkarabilmektedir.
Suç oranlarının kontrol altına alınması için 1 yıla kadar kayıt saklayabilen kameralar bulunmaktadır. Ancak 30 gün saklama süresine sahip güvenlik kameralarının olduğunu da söyleyebiliriz.
Güvenlik Kamera Sistemi Kayıt Süresi
Devlet hastanelerinde kamera kayıtları en az 2 ay süreyle saklanmalıdır. Hastanenin ortak alanlarında alınan kamera görüntülerin 2 aydan başlayıp 1 yıl boyunca da saklanabilir.
Basitçe gözetim ya da araç içi kamera 360 derece olarak da adlandırılabilen park modu kaydı, araç kapalıyken bile kameranın kayıt yapmasını sağlayan bir özelliktir. Tipik olarak sadece birinci sınıf kameralarda bulunan park modu, araç için 24 saat koruma ve gözetim sağlar.
Araç içi kameralar, aracınızı bir güç kaynağı olarak kullanarak araç açıkken ya da cihaz aracınıza bağlıyken, bir sensör bir çarpışma algıladığında veya kamera hareket algıladığında video kaydederek çalışır.
Gece görüş özelliği bulunan kameralar size geceleri karanlıkta bile otomatik olarak keskin ve tek renkli video akışı sağlar. Tamamen karanlıkta geniş bir aralığa kadar net ve ayrıntılı görüntüler sunar. Geceleri evinizde neler olduğunu kolayca görebilirsiniz.
Trafik cezası tebligatı ne zaman gelir? Ceza kesinleştikten sonra 10 iş günü içerisinde tebligat gelmektedir.
Radar Cezası Ne Zaman Gelir? Radar cezası 3 ila 7 gün arasında e-Devlet'ten görülebiliyor. Radar cezası sorgulama işleminizi yapabilmek için e-Devlet'te bulunan “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
TRAFİK CEZASI E-DEVLETE NE ZAMAN DÜŞER? Trafik cezalarının e-devlete düşme süreci, cezanın veriliş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde başlar. Bu süre içinde ceza, ilgili kurum tarafından e-devlet sistemine işlenir ve sürücü tarafından sorgulanabilir hale gelir.
SMS ile Trafik Cezası Sorgulama
Aracının plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranı yazıp 1189'a mesaj atarak plakana kayıtlı cezaları öğrenebilirsin.
81 ilde kurulu olan Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla trafik akışı gün boyunca takip edilecek. MOBESE kameraları üzerinden de sürücülere ceza uygulanabilecek. Emniyet kemeri takmayan ve ön koltuğa çocuk oturtan sürücülere ceza yazılarak adreslerine gönderilecek.
Merak edilen sorulardan bir tanesinin de ters yön cezası plakaya yazılır mı sorusu olduğu bilinmektedir. Ceza sürücünün ehliyetine olduğu gibi plakaya da yazılabilmektedir. Hiçbir trafik görevlisi tarafından durdurulma gerçekleşmemiş ise bu durum mobeselerden fark edilmekte ve sürücünün plakasına ceza yazılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri