Mobil uygulama türleri, kategori ve yazılım dillerine göre 3' e ayrılmaktadır. Bunlar; Native uygulamalar, web uygulamaları ve hibrit uygulamalardır.
Yazılım dilleri ya da yapıldıkları platformlara göre 3 tür uygulama vardır; native uygulamalar, hibrit uygulamalar ve web uygulamaları.
Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak kodlanmış ve özel tasarlanmış yazılımlara mobil uygulamalar denir. Akıllı telefonların mobil işlem sistemlerine uygun olan mobil aplikasyonlar kullanılabiliyor. İSO ve Android sistemlerle uyumlu olan aplikasyonlar farklılık gösteriyor.
Mobil uygulama geliştirme araçları, farklı dillerde ve platformlarda uygulama geliştirmek için kullanılabilir. En popüler uygulama geliştirme araçları arasında Android Studio, XCode, React Native ve Flutter gelmektedir.
Mobil uygulamalar (mobil application olarak da bilinir), akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar için geliştirilen yazılım programlarıdır. Mobil uygulamalar (mobil application olarak da bilinir), akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar için geliştirilen yazılım programlarıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Mobil uygulama, akıllı telefon, tablet bilgisayar ve akıllı saat gibi mobil cihazlarda çalışması için hazırlanmış uygulama yazılımı. Genellikle platforma özel uygulama mağazalarından indirilir. Yerel, ağ tabanlı ve hibrit uygulamalar olmak üzere kabaca üç gruba ayrılır.
Uygulama geliştirmenin resmi dili Java'dır diyebiliriz. Java, android mobil uygulamaları geliştirmek için en çok tercih edilen bir mobil programlama dilidir. Java, James Gosling tarafından geliştirilmiş, açık kaynak kodlu ve nesne yönelimli bir yazılım dilidir.
Mobil Uygulama Uzmanı Ne Demek? Mobil uygulama uzmanı, insanların istekleri ve gereksinimleri doğrultusunda uygulamalar geliştiren ve bunları belirli platformlar üzerinden bireylere ve kurumlara sunan meslek çalışanına verilen isimdir.
Mobil uygulama geliştirme araçları ve platformları, mobil cihazlarda çalışan uygulamaların oluşturulması için kullanılan yazılım araçlarıdır. Bu araçlar, geliştiricilere mobil cihazlar üzerinde uygulama oluşturma, test etme ve dağıtma konularında yardımcı olur.
Temel olarak bir Android uygulama geliştirmeye başlamak için mobil uygulama geliştirme programları ile işe başlamanız gerekmektedir. Hali hazırda Android telefonlar için yazılımı yapabileceğiniz birçok platform bulunmaktadır.
Mobil uygulama türleri, kategori ve yazılım dillerine göre 3' e ayrılmaktadır. Bunlar; Native uygulamalar, web uygulamaları ve hibrit uygulamalardır. Mobil uygulama yapmaya ya da yaptırmaya başlamadan önce ihtiyaçlarınızı en uygun karşılayabilecek platform ve dile karar vermelisiniz.
1. YouTube. En popüler video paylaşım platformu olarak öne çıkan YouTube, 2023 verilerine göre Play Store en çok indirilen uygulamalar arasında yer alarak 10 milyarın üzerinde bir indirme sayısına ulaşmış durumda.
Mobil uygulama, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlardan ziyade; akıllı telefonlar ve tabletler gibi küçük, kablosuz bilgi işlem aygıtlarında kullanılır. Mobil uygulamalar, cihazların talepleri ve kısıtlamaları göz önünde bulundurularak ve ayrıca sahip oldukları özel yeteneklerden yararlanmak için tasarlanmıştır.
Visual Studio'da C++ kullanarak Windows Masaüstü uygulamaları, Evrensel Windows Platformu (UWP) uygulamaları ve Linux uygulamaları oluşturabilirsiniz. Artık Android ve iOS için C++ uygulamaları oluşturabilirsiniz.
Tahmin edebileceğiniz gibi en çok tercih edilen programlama dillerinin başında Android Uygulama Geliştirme'nin resmi dili olan Java geliyor. Play Store'da gördüğümüz uygulamaların büyük çoğunluğu Java ile oluşturulmuştur ve aynı zamanda Java, Google'ın en çok desteklediği dildir.
Mobil aygıtlar için Java, cep telefonları, kişisel dijital yardımcılar (PDA'lar), TV set üstü cihazları ve yazıcılar gibi mobil ve diğer gömülü aygıtlarda çalışan uygulamalar için güçlü ve esnek bir ortam sağlayan Java Platform, Micro Edition (Java ME) yazılımına güvenir.
Python platformlar arasıdır, yani yazdığınız kod iOS ve Android gibi birden çok platformda değişiklik yapılmadan çalışabilir. Python, mobil uygulama geliştirmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiren geniş bir kitaplık ve çerçeve koleksiyonuna sahiptir.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
Temeli iyi oturmuş kodlama bilgisine sahip geliştiriciler akıllarına gelen tüm işlemleri kolaylıkla gerçekleştirecektir. Günümüzde mobil uygulama geliştirmek için Java, Kotlin, Swift, Cordova gibi diller tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri