Android, IOS gibi mobil cihaz işletim sistemleri ile uyumlu geliştirilmiş uygulamalara mobil yazılım denir. Mobil yazılım mühendisi ise; mobil cihazlarının işletim sistemleri ile uyumlu uygulama geliştiren kişidir. Android ya da IOS konusunda ayrı olarak uzmanlaşmak mümkündür.
Mobil Yazılım Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Mobil Yazılım Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 34.000 TL civarındadır.
Mobil yazılım uzmanı, mobil uygulamalar geliştiren kişilerdir. Şirketin çalışma alanına göre Android, IOS gibi platformlarda uygulama geliştirirler. Geliştirdikleri uygulamanın test, bakım işlerinden de sorumludur.
Mobil uygulama geliştiricisi olmak için Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olan kişiler, ilgili staj programlarına katılım sağlayarak mesleki deneyim kazanma şansı elde edebilir.
Temel olarak bir Android uygulama geliştirmeye başlamak için mobil uygulama geliştirme programları ile işe başlamanız gerekmektedir. Hali hazırda Android telefonlar için yazılımı yapabileceğiniz birçok platform bulunmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Android için uygulama geliştirmek aslında çok da zor değil. Orta derecede JAVA bilgisi olan bir geliştirici isterse Android için harikalar yaratabilir. Android, geliştiriceler için çok fazla bir kısıtlama getirmiyor. Buda geliştiricinin telefonu yeniden yaratmasına olanak tanıyor.
Uygulama geliştirmenin resmi dili Java'dır diyebiliriz. Java, android mobil uygulamaları geliştirmek için en çok tercih edilen bir mobil programlama dilidir. Java, James Gosling tarafından geliştirilmiş, açık kaynak kodlu ve nesne yönelimli bir yazılım dilidir.
Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
eleman.net verilerine göre, Yazılımcı 2023 yılında ortalama 33.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılımcı , Temmuz 2023 yılında ortalama 33.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.060 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Türkiye'de 150 bine yakın yazılımcı var ancak, bu sayının orta vadede 500 bin kişiye kadar çıkması gerekiyor. Buna karşılık döviz kurlarındaki artış nedeniyle Türkiye'deki yazılımcıların büyük bir çoğunluğu yurt dışındaki şirketlerde çalışmayı tercih edebiliyor.
Ankete göre, Yazılım Geliştiricilerinin maaşları iyi bir ortalama ücret olarak kabul ediliyor ve 2020'de ortalama geliştirici maaşı 110.140 dolardı .
6. Mobil uygulamalar tasarlayabilirsiniz: Python ilk çıktığı yıllarda mobil uygulama tasarlamaya izin vermezken günümüzde Python yazılımı ile mobil uygulama geliştirebilirsiniz . Django, Numpy, Kivy ve Pandas gibi çerçeveler sayesinde mobil uygulamalar tasarlayabilirsiniz.
Java misyonunun öğrenilmesi kesinlikle 3 ila 12 ay arasında tamamlanabilir, ancak bu makalede ele alacağımız birçok nüans var.
Mobil uygulama geliştiricisi, mobil cihazlar için yazılım ve uygulamalar hazırlayan kişilerdir. Akıllı telefonlarda günden güne ortaya çıkan sağlık, oyun, iş, verimlilik gibi alanlarda uygulama tasarlayan, içeriklerini hazırlayan ve kullanıcılara hazır halde sunan kişilerdir.
Mobil uygulamalar, tüm mobil deneyimi ilk etapta oluşturan şeyler olduğundan, birçok kişi uygulamaları her gün kullanır. Bu nedenle uygulamalar aracılığıyla kazanmak, her uygulama sahibine çok para kazandırır.
Mobil uygulamanızın alt yapısının geliştirildiği, developerlar tarafından kodlandığı ve doğru çalıştığından emin olmak için testerların test yeteneklerini konuşturduğu faza geliştirme fazı diyoruz. Bu faz analizi ve tasarımları tamamlanmış bir mobil uygulama projesi için ortalama 8-12 haftadır diyebiliriz.
Aynı zamanda internet sitelerinden de isteyen herkes kendi başına yazılımı kolay bir şekilde öğrenebilir. Tek başına yazılım öğrenmek zor olsa da bazı kaynaklardan yardım alarak öğrenilmesi mümkün olabilir.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri