Sprey boya ile mobilya boyama, hızlı ve pratik bir yöntemdir. Özellikle geniş ve düz yüzeylerde mobilya boyama spreyi başarılı sonuç verir. Sprey boyayı uygulamadan önce yaklaşık iki dakika boyunca iyice çalkalayın ve püskürtme ucunu test edin. Boyayı uygulama yüzeyine 25-30 cm mesafeden uygulayın.
Sprey kullanmak, kolaylığının yanında hızlı şekilde yeni gibi görünüm elde etmenizi sağlar. Mobilyalarınızın eskiyen veya yıpranan yüzeylerini yenilemek için bu ürünü kullanabilirsiniz.
Zımparasız Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Zımparasız mobilya akrilik su bazlı boya çeşitleri ile boyanarak, en iyi sonucu verebilir. Zımparasız mobilya boyama işlemi yüzey alanın maddesine göre değişiklik göstermektedir.
Ahşap mobilyalar ya da ahşap yüzeylerin tamamı sprey akrilik boyalar ile boyanabilir. Cadence sprey boya çeşitleri ile tüm yüzeyleri çok kısa sürede boyayabilirsiniz.
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Akrilik sprey boyalar, genellikle yüzeylere düzgün ve pürüzsüz bir şekilde yapışarak kalıcı ve dayanıklı bir sonuç sağlar.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Akrilik boya ile evde mobilya boyalar; ahşap, plastik, metal, beton vb. ürünler için uygundur. Akrilik boyaların parlak, yarı-mat ve mat görünen çeşitleri mevcuttur. Su bazlı panel kapı boyaları da akrilik boya sınıfına girdiği için mobilya boyamak için kullanabilirsiniz.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
Ahşap dolaplar, yağlı boya ve akrilik boya ile boyanabilir. Kullanıcılar genellikle akrilik boyayı ahşap dolapları boyamak, ahşap masaları boyamak, ahşap sandalyeleri boyamak ya da tuval üzerine resim çizmek için tercih ederler.
Eskitme Hangi Boyayla Yapılır? Mobilya eskitme tekniğini uygularken akrilik gibi su bazlı boyalar ve yağ bazlı boyalar kullanılıyor. Akrilik boya, yağlı boyanın aksine kısa sürede kuruyor ve kokmuyor. Ayrıca darbelere karşı dayanıklı bir boya türü.
Ahşap boyamada tercih edilen boya çeşitleri farklıdır. Akrilik boyalar, yağlı boya ve sprey boya çeşitleri boyamada kullanılabilir. Su bazlı ahşap boyası akrilik olarak da adlandırılır ve çevreye karşı duyarlı, sağlıklı bir boya olduğu için çoğu yüzeye uygundur.
Cadence akrilik boyalar ile dilediğiniz mdf, ahşap, fayans, cam, metal ve taş gibi sert yüzeyleri kolayca boyayarak hayal ettiğiniz çalışmalara kavuşabilirsiniz.
Sprey Boya ile Mobilya Boyama
Sprey boyayı uygulamadan önce yaklaşık iki dakika boyunca iyice çalkalayın ve püskürtme ucunu test edin. Boyayı uygulama yüzeyine 25-30 cm mesafeden uygulayın. Sprey boya tabancası kullanarak çok daha kolay ve homojen boyama yapabilirsiniz.
Sprey boya lekesini çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir sprey boya sökücü kullanabilirsiniz. Bu ürünü lekenin üzerine püskürtün ve talimatlarına uygun olarak bekletin. Sökücüyü beklettikten sonra, nemli bir bez veya süngerle lekeyi nazikçe silin. Lekeyi ovmayın, sadece hafifçe silerek temizlemeye çalışın.
Sprey boya yüzeylerden asidik çözeltiler sayesinde kolay bir şekilde çıkabilmektedir. Leke ne kadar yeniyse o kadar kolay çıkar.
MDF boyama yapmak için öncelikle gerekli olan malzemelerin temin edilmesi gerekir. Boyamada kullanılacak olan malzemeler şu şekilde; Farklı ebatlarda fırçalar, İstenilen renkte akrilik boya, dilerseniz sprey alabilirsiniz.
Ahşap boyama yapmaya başlamadan önce yüzeyin pürüzsüz olması gerekir. Pürüzlü yüzeylerde boya kötü duracaktır ve kendini göstermeyecektir. Ahşap yüzeyi iyice zımparalayarak pürüzsüz hale getirin. Geniş yüzeylerde sünger zımparadan destek alabilirsiniz.
Su bazlı boyalardan akrilik boyalar mobilya boyası olarak uygun olanlardır. Akrilik boyalar yalnızca mobilya boyası olarak değil, sanat çalışmalarında ve tekstilde de kullanılmaktadır. Akrilik boyayı geniş yüzeylerde bir rulo yardımı ile kullanabilirsiniz. Dar kısımlarda ise fırçaya ihtiyaç duyacaksınız.
Evinizde dekorasyon adına farklı bir hava yaratmak için eskitme mobilya boyama iyi bir tercih olacaktır. Ahşap mobilyalarınızdan dilediğinizi, dilediğiniz renge boyayarak sadece size ait özel yapılmış mobilyalara sahip olabilirsiniz. Eskitme tekniği, yeni mobilyalar almaktan daha eğlenceli olacaktır.
Evinizde çelik kapınızı boyamak için kullanabileceğiniz en iyi boyalar su bazlı olanlardır. Sprey boyalar ile çelik kapı boyanabilir. Sprey ile boyama yapabiliyorsanız boyayı akıtmadan yapabilmeniz gerekir.
Toz kuruması: 5-10 dakika. Tam kuruma: 10-20 dakika. Sertleşme/tekrar uygulama: 2 saat.
Ortam sıcaklığının 20 derece olduğu bir alanda Akçalı sprey boya kuruma süresi nesneye dokunmak için 5 ila 20 dakika, tam kuruma 8 ila 12 saat ve kimyasal sertleşme 24 saattir. Gelin birlikte sprey boya nasıl kurutulur en iyi yöntemler nelerdir yazımızın devamında görelim.
kutu (Yüzeye kullanılan spreyin türüne göre değişir. ) KURUMA SÜRESİ Toz kuruma: 5-8 dk. - Dokunma: 15-20 dk. - Sertleşme: 12 sa. KİMYASAL DİRENÇ 24- 30 sa. Önemli: Sentetik boya üzerine kullanmayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri