D=450mm kabinetler için 45, D=400mm kabinetler için 40, D=600mm kabinetler için 60, D=800mm kabinetler için 80, D=1000mm kabinetler için 10 olarak belirlenmiştir. CC- Renk Kodudur. LG Açık Gri RAL 7035'i, BL Siyah RAL 9005'i ifade eder. 0 Ön Kapak Varyasyonu sayısıdır.
High-Gloss : Mobilya sektöründe parlak ve yarıparlak malzemelerden üretilmiş paneller, genel adlarıyla high-gloss (yüksek parlaklık) panel olarak adlandırılmaktadır. Kısaca high-gloss adı verilen malzemeler; Akrilik.
İnsanlar küçük sandıklardan masalara, yan sandalyelere ve hatta küçük taburelere kadar her şeyi komodin olarak kullanırlar.
Bu nedenle erkek zıvana için zıvana dili, dişi zıvanaya da zıvana deliği tabiri kullanılır. Zıvana uygulaması el aletleriyle ya da ağaç işleme makineleriyle yapılır. Parça kalınlığının üçte birine zıvana açılır. Zıvanalar, ahşap işlerinde, mobilya üretiminde kullanımı çok yaygın bir elemandır.
İlgili 26 soru bulundu
WW- Genişlik bilgisinin ilk iki basamağıdır. W=600mm kabinetlerde 60, W=800mm kabinetlerde 80, W=540mm kabinetlerde 54 olarak giriş yapılır. DD- Derinlik bilgisinin ilk iki basamağıdır.
Düğmeli koltuk takımlarının ev dekorasyonlarında kullanılan modellerine chester veya chesterfield adı verilir. Pek çok tarz ve tasarımla yaşam alanlarında kendisine yer bulan chester koltuk takımı modelleri, yıllara meydan okuyan; geçmişten günümüze uzanan mobilya trendleri arasında her zaman ön plana çıkmıştır.
Dilimize yabancı bir dilden geçtiği aşikar olan dresuar kavramı; İngilizce'de hem şifonyer, hem konsol masası, hem makyaj masası, hem de vitrin terimlerini karşılıyor. Buradan da anlaşılacağı gibi dresuar nedir sorusuna, ayakları ve genellikle çekmeceleri bulunan dekoratif sehpalardır şeklinde yanıt verebilmek mümkün.
Restoran, cafe, bar gibi eğlence ve yemek yeme alanlarında kullanılan yüksek ayaklı masalara bar masası bir diğer ifadeyle kokteyl masası denir.
Retro ürünler belli bir döneme ait, o dönemi yansıtan ve bunu tarif eden estetik yapıya sahip ürünlerdir. Örneğin 1960'ların mobilyaları ve günümüzde de bu görselliğe sahip mobilyalar yeni olmalarına rağmen retro olarak kabul edilir. Çünkü yeni olması ya da eski olması retro olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Retro mobilyalar çoğu modern mobilyadan büyük ölçüde farklıdır. Eğlenceli ve canlı benzersiz şekillerle yapılmış bu mobilyalar genellikle parlak ve renklidirler. Retro tarzda işlev, tasarımdan daha önemli değildir. Her Retro mobilya parçası birbiriyle rekabet etmeden görsel bir odak noktası oluşturur.
Refakatçi koltuğu; hasta yakının veya arkadaşının üzerinde yattığı, oturduğu koltuklardır. Tekli ve ikili seçenekleri vardır. Şekil itibari ile hem koltuk, hem yatak görevi görmektedir. Refakatçi Koltuklarını diğer koltuklardan ayıran özelliği mekanizma sistemidir.
Baza nedir sorusunu en basit hali ile yanıtlamak gerekirse bu soruyu yatağın altında konumlandırılan ve eşyaların depolanmasına uygun olarak tasarlanan boş sandık ya da hazne şeklinde yanıtlamak mümkün.
Mobilya stillerinin üç ana sınıflandırması vardır, bunlar; geleneksel, modern ve çağdaş tarzlardır.
Puf, hemen her evde bulunan bir mobilya ürünüdür. Puf koltuk ya da bench olarak da nitelendirilen bu parça, çoğu zaman yatak odası ve oturma odası takımlarına dahil olarak gelir.
Bar; alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis yapıldığı sosyal, ticarî mekanlardır. Barlarda genellikle kuru mezeler servis edilir. Meze ve yemek servisi yapılan barlar da mevcuttur. Genellikle barın kenarında sandalyeler veya tabureler bulunur.
Komodin günümüzde çoğu yatak odasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Komodinler halk arasında yaygın olarak şifonyer, konsol veya çekmeceli dolap olarak da bilinir.
Dresuar, işlevi genel olarak sehpaya benzeyen bir mobilya türüdür. Genellikle evlerin girişlerinde, antre kısımlarında konumlandırılır.
Türk evlerinde sedirlerde oturma düzeni, bir protokol silsilesini işaret ederdi. "Sedirin ortaları değil köşeleri makbuldü ve baş köşeden itibaren kapıya doğru protokol silsilesine göre yerler kıymetten düşerdi." Geleneksel Türk yaşamında kullanılan ayaklı, arkalıksız kanepelere divan adı verilirdi.
Chester mobilya adını İngiltere batısında yer alan bir köyden almaktadır. Asıl anlamı ise kabarık koltuk şeklindedir. Chester koltuk ve kanepeler genel olarak kapitone işçiliği barındıran ürünlerdir. Bu ürünlerde sıklıkla baklava dilimi görüntüsü yer almaktadır.
Chester koltuk, İngiltere kökenli bir mobilya tarzını ifade eder. Bu tarz koltuklar genellikle deri veya kumaş kaplamalı, düz ve genellikle yuvarlak kolları olan, geniş ve derin oturma alanıyla dikkat çeken bir tasarıma sahiptir. Chester koltukların belirgin özelliği, arkasında yer alan derin tufting detaylarıdır.
1800'lü yıllarda İngiltere'de tasarlanan ve üretilmeye başlayan chester koltuk, günümüze kadar gelmeyi başarmış modeller arasındadır. Adını İngiltere'deki Chesterfield bölgesinden alan bu koltuk modeli; koltuğun sırtının ve kollarının aynı hizada olması, baklava dilimi ve zımba düğmeleri gibi özellikleri ile öne çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri