Peki fiber uyumlu modem nasıl anlaşılır? Mevcut modeminizin ya da satın almayı düşündüğünüz modemin fiber uyumlu olup olmadığını anlamanın en kolay yolu; modemin kutusunda, altında ya da arasında yazan model numarasını öğrenerek üretici firmanın resmi web sitesinde fiber uyumluluk sorgulamasını yapmaktır.
Modemin Fiber Uyumlu Olduğu Nasıl Öğrenilir? Modeminizin fiber uyumluluğunu öğrenmek için en güvenilir yol, cihazın arkasında, altında veya kutusunun üzerinde yazan model numarasını öğrenip, üretici firmanın resmi web sitesinden sorgulamaktır.
Fiber altyapı sorgulaması yapmak için servis sağlayıcınızla irtibata geçebilir ya da internet üzerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Adsl modem vdsl de kullanamazsın aynı şekilde vdsl modemide adslde kullanamazsın. Adsl modemi fiberde kullanamazsın ama vdsl bir modemi fiberde kullanabilirsin. Yada herhangi bir router cihazıda fiber internette kullanabilirsin.
Modemin markası ve model numarası hem modemde hem de kutusunun üzerinde yazmaktadır. Servis sağlayıcınızdan aldığınız hizmete uygun bir cihaz seçerken wifi performansına, desteklediği farklı altyapı türlerine ve yine desteklediği hızlara dikkat etmek gerekiyor.
İlgili 44 soru bulundu
Fiber optik modemler kısaca FOM olarak isimlendirilir. Bu modemler fiber optik kablolar aracılığı ile gönderilen ışığı çok hızlı bir şekilde elektronik veri sinyallerine çeviren özel bir donanıma sahiptir.
Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber. Fiber internet kullanmak için uygun bir modemi tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
VDSL internetin, ev ve iş yerlerine iletiminde bakır kablolar kullanılıyor. Bakır kabloların oluşturduğu sistemlerde, çıkabilecek problemlerin önlenmesi adına farklı sistemlere ihtiyaç duyuluyor. Fiber internet ise fiber optik kablolar aracılığı ile kullanıcılara ulaştırılıyor.
Türkiye sınırları içinde fiber hızlar 100 Mbps ve 1.000 Mbps'ye kadar değişiyor. Şimdilik yüksek hız sınırının 1.000 Mbps olduğunu söyleyebiliriz. Bu hız gigabit hızı olarak da tanımlanır.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
Modeminizin VDSL veya ADSL olup olmadığını kontrol etmek için cihazın etiketinde veya belgelerinde "VDSL" veya "ADSL" yazması gerekmektedir. Ayrıca, VDSL modemler genellikle daha yeni ve daha gelişmiş teknolojileri destekleyen donanımlara sahip olma eğilimindedirler.
100 Mbps internet, eviniz için alabileceğiniz en ideal internet bağlantı hızlarından biridir. Saniyede 100 megabayt hızında aktarma hızına sahip bağlantıyla aynı anda birçok kullanıcı sorunsuz şekilde internete bağlanabilir ve ortalama bir filmi sadece 2 dakika içinde indirebilirsiniz.
En net bilgiyi bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğünden alabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgede hali hazırda omurga şebeke çekildi ise ve müşteri potansiyeli yüksekse Telekom müdürlüğü proje hazırlayarak FTTH daireye kadar fiber internet altyapısını sağlayabilir.
Modemin konumu da önemlidir. Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer. Kablolu ve kablosuz internet de internet hızını etkiler.
hocam merhaba konu başlığınıza göre cevap vereyim.her modem her internete uymaz,bunların çeşitli standartları vardır,ve farklıdır,adsl,adsl2,vdsl,vdsl2,hatta hipere,fibere göre bile değişir.iki cihazında marka ve modellerini yazarsanız,yardımcı olma şansımız olabilir.
VDSL Nedir? VDSL'in Türkçe açılımı, ''Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı''. VDSL, internet kullanıcılarına daha hızlı ve kesintisiz hizmet sunabilmek adına özel olarak üretilen bir teknoloji. VDSL; iletişim, haberleşme, oyun ve eğlence gibi birçok farklı alanda hızlı veri iletimi sağlıyor.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
Öte yandan, 1.000 Mbps internet bağlantısı, son derece hızlı bir internet hızı. Bu hız, kullanıcılara çevrimiçi etkinliklerini hızlı ve akıcı bir şekilde yapma imkanı verir. Özellikle, yüksek çözünürlüklü video akışı ve çevrimiçi oyunlar gibi yoğun bant genişliği gerektiren etkinliklerde büyük bir fark yaratır.
ADSL'den VDSL'e geçmek istiyorsanız öncelikle bulunduğunuz bölgeye VDSL hizmetinin gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Bunu internet altyapı sorgulama sayfamızdan yapabilirsiniz. Eğer sorgulamanız sonucunda adresinizde 35 Mbps ve üzeri hızlarda hizmet çıktıysa bulunduğunuz bölgede VDSL hizmeti var demektir.
Çok Yönlü Bağlanırlık - Archer VR1200, sahip olduğu çok sayıda giriş noktası sayesinde size çeşitli internet bağlantısı seçenekleri sunar. Yedek olarak, WAN bağlantı noktası, Ethernet kablosu aracılığıyla kablolu veya fiber modemden gelen bağlantıları kabul eder.
Hem ADSL hem VDSL (VDSL2 desteği var) hem de fiber bağlantılarla uyumlu olan TP-Link VX230v, yeni modem almak isteyenlerin son teknolojiye geçmesi için uygun bir çözüm sunuyor.
Modem almak yerine router alırsanız daha iyi olur. Modemin 1. amacı interneti kullanılabilir hale getirmek routerın ise tek amacı interneti wifi ile dağıtmak. 5ghz bandı yüksek veri transferine imkan verir fakat ulaşım alanı 2.4ghz e göre çok daha düşüktür.
Kısacası modem internet servis sağlayıcısından interneti size ulaştıran cihazdır. Router ise evinizdeki cihazlara farklı sinyaller atayan cihazdır. Modem tek bir IP adresi atarken router farklı cihazlara farklı IP adresleri atar.
En yeni VDSL standardı olan VDSL2 desteği olan ürün, VDSL/ADSL ya da Ethernet WAN (EWAN) bağlantıları sayesinde kullanıcılara farklı internet bağlantılarında esneklik sağlıyor. Değiştirilebilir LAN/WAN özelliği ile fiber ya da kablo servislerine bağlanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri