etkiler; tahriş, kıllanma artışı (hipertrikozis), deri renginde açılma (hipopigmentasyon), ağız çevresinde renk koyulaşması (perioral pigmentasyon), alerjik kontakt dermatit, deride yumuşama, sekonder (ikincil) enfeksiyon, çatlak (stria) ve terlemeye bağlı ortaya çıkan döküntü.
Günde bir kez hastalıklı deri bölgesine sürünüz. MOMECON'u doktorunuz önermediği sürece geniş ya da birbirine temas eden deri (kasık, koltuk altı bölgesi gibi) yüzeylerinde uzun süre kullanmayınız, tedavi edilen deri bölgesini sargı ile ya da başka herhangi bir pansumanla kapatmayınız. Tedavinizi aniden kesmeyiniz.
Kremi gözlerinize temas ettirmeyiniz. MOMECON 'u yüzünüze 5 günden fazla sürmeyiniz. Çocuklarda 5 günden uzun süre kullanmayınız.
MOMECON, deriye sürülerek kullanılmak üzere hazırlanan, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır. Bu ilaçlar belirli cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cildin yüzeyine uygulanır.
MOMECON; mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kaşıntı ve iltihap belirtilerini ortadan kaldırmak için kullanılır. (örn. deterjanlar) karşı reaksiyon göstermesiyle ortaya çıkan ve deride kızarıklık ve kaşıntıya yol açan bir hastalıktır.
İlgili 39 soru bulundu
MOMECON kortikosteroidlere yanıt veren dermatozların iltihap ve kaşıntı ile birlikte seyreden belirtilerini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır. Saçlı deri ve diğer kıllı deri alanlarındaki psöriyazis (sedef hastalığı) ve seboreik dermatit lezyonlarının tedavisi için endikedir.
Kortizonlu kremlerin dermatolog tarafından önerildiği şeklin dışında bilinçsiz şekilde kullanılması sonucunda öncelikle deride yanma hissi, kaşıntı, kuruluk, kızarıklık, damarlanma, deride incelme hissi, morluk ve bazen kıllanma artışı ortaya çıkabilir.
Günde bir defa deriye birkaç damla damlatılarak uygulanır. MOMECON'u doktorunuz önermediği sürece geniş ya da birbirine temas eden deri (kasık, koltuk altı bölgesi gibi) yüzeylerinde uzun süre kullanmayınız, tedavi edilen deri bölgesini sargı ile ya da başka herhangi bir pansumanla kapatmayınız.
Egzama için reçete edilen kortizonlu kremler, vücut tarafından doğal olarak üretilen kortizon-benzeri bir madde olan bir glukokortikoid içerir. Bu kortizon, egzama alevlenmesinin hızla çözülmesini sağlayan güçlü anti-inflamatuvar özelliklere sahiptir.
MOMESALİC, orta ile ağır derecede şiddetli sedef hastalığının tedavisinde kullanılır. Uzun süre ve büyük alanlarda, yaralı ya da hasarlı ciltte, kolaltı ya da kasıklarda kullanımından kaçınılmalıdır. Merhem bandajlanmış veya kapatılmış deride kullanılmamalıdır.
MOMECON gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Hamile kadınlarda topikal uygulanan kortikosteroidlerin teratojenik etkilerini gösteren çalışmalar yoktur. Bu nedenle hamilelik sırasında bu tür ilaçlar, yarar ve riskleri dikkate alınarak kullanılmalıdır.
M-FURO FA, bakterilerin üremesini önleyen bir antibiyotik olan fusidik asit ile iltihap ve kaşıntı giderici özellikteki güçlü bir kortikosteroid olan mometazon furoatı birlikte içerir. Bu ilaçlar, belirli cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cildin yüzeyine uygulanır.
ZAHİDE YETİŞ on Instagram: "Saç kıran formülü: -momecon pomat -aknetrend kapsül -saf badem yağı -sızma zeytinyağ karıştırıp sabah akşam saça friksiyon ile yedirin."
DERMOVATE 25 ml'lik ambalaj formunda bulunmaktadır. DERMOVATE, sedef hastalığı (psöriasis) ve zor tedavi edilen dermatozlar (deri hastalıkları) gibi cilt problemlerinde iltihabın etkilerini azaltmak için kullanılır.
Krem Yabancı madde içermeyen, pürüzsüz, homojen, beyaz-beyaza yakın renkte krem. ELOCON psöriyazis, ekzematöz dermatitler (atopik dermatit gibi) ve kortikosteroidlere yanıt veren diğer tüm dermatozların enflamatuvar ve kaşıntılı lezyonlarının tedavisinde kullanılır.
Kortizonlu ilaç kullanımında dikkat edilmesi gereken durumlar söz konusudur. Kortizonlu kremler doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kortizonlu kremleri bir nemlendirici krem gibi düşünmek doğru değildir. Günde bir kez, ince bir tabaka halinde veya doktorunuzun tarif ettiği gibi kullanmak en doğrusudur.
Kortizon vücuttan idrar yolu ile atılır. Kortizol hormonları karaciğer tarafından etkisiz hale getirilir.
Kortizon tedavisi sırasında ortaya çıkan yan etkiler genellikle tedavi bittikten 3 ay sonra kendiliğinden kaybolur. Kimi hastalarda bu süre 1-2 yılı bulabilmektedir. Vücut kısa süre içerisinde dengesini yeniden bulur.
mometazon furoat etken maddeli kortikosteroiddir. elocon, codermo, m-furo losyon eşdeğeridir. kortikosteroidlere yanıt veren dermatozların iltihap ve kaşıntı ile seyreden belirtilerini ortadan kaldırmak için kullanılır.
Büyük miktarlarda, vücudun büyük alanını kaplayacak kadar uzun süre kullanmaktan kaçınınız. Uygulama yolu ve metodu: Şişenin ağzını hastalıklı deri bölgesine yaklaştırınız. K-MEXADER'i hastalıklı deriye birkaç damla damlatıp ardından da ilaç kayboluncaya kadar hafifçe ovuşturunuz.
BETASALIC, psoriazis (sedef hastalığı), nörodermatit (atopik ekzema), liken ruber planus, ekzama (numüler ekzama, el ekzaması ve ekzamatöz cilt hastalıkları), seboreik cilt hastalıkları gibi subakut ve kronik aşırı pullanmayla seyreden durumlar ve bileşiminde bulunan ilaç kombinasyonuna cevap veren kuru dermatozların ...
MOMESALİC'in içerisindeki mometazon furoat, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır ve güçlü kortikoid ilaç sınıfları arasında yer alır.
M-FURO; psöriyazis (sedef hastalığı), atopik dermatit, tahriş edici maddelere bağlı ve/veya alerjik dermatit gibi mometazon furoata yanıt veren bazı iltihaplı deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
M-FURO, deriye damlatılarak kullanılmak üzere hazırlanmış, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri