Monoblok hava kaynaklı ısı pompaları, tek bir parçadan oluşan ısı pompası cihazlarıdır.
İçinde katı parçacıklar ve elyaf bulunmayan, temiz veya çok hafif kirli, düşük viskoziteli sıvılar. Yatay veya düşey milli, salyangozlu, tek kademeli, uçtan emişli, kapalı çarklı monoblok santrifüj pompalar.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Tek Kademeli Santrifüj Pompalar (Norm Pompa)
Pompa mili, gövde üzerinde iki adet gres yağlamalı yatak içerisinde ağır işletme koşullarına uygun rulmanla yataklanmıştır. Bakım yapılması oldukça kolaydır. Çark, mil ve diğer hareketli parçaların bakımı emme ve basma boruları sökülmeden kolaylıkla yapılabilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Santrifüj pompalar normalde 6 metreden çekim yaparken Jet pompalar ise 9 metre derinliğinden su çekme kapasitesine sahiptirler.
Kişilerin kendi elleriyle kazıp açtıkları kuyulardan su çıkarmak için santrifüj pompası kullanılır. Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır.
Tek kademeli santrifüj pompa akan bir gövde ve sıvı, ya da askıda parçacıklar ve gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak şaftının kökündeki giriş girer ve santrifüj kuvveti bıçağın döndürülmesi ile elde edilir ve daha sonra yüksek basınç oluşturulur. Basınç kabartma çıkışından orta taşınır ve kurulur.
İki veya daha fazla çarkı içeren bir santrifüjlü pompaya çok kademeli santrifüj pompa denir. Çarklar aynı mil üzerine veya farklı millere takılabilir. Her aşamada akışkan dış çaptaki tahliyeye gitmeden önce merkeze yönlendirilir.
Alüminyum gövdeli tandem dişli pompalar, 2 tane pompanın birleşmesinden oluşmaktadır. Bu ürünler, genellikte çift pompa beslemesi ihtiyaç duyulan sistemlerde kullanılmaktadır. Yağ bölmeler arasında geçiş sağlamaktadır, farklı yağ kullanımı için uygun değildir.
Mono pompa; endüstriyel olarak sıvı ve akışkan maddelerin aktarımını, dolaşımını, dozajlamasını veya filtrelenmesini yapmak için geniş bir alanda kullanılır. Mono pompalar, endüstride son derece sık kullanılan ekipmanlar arasında kendine yer bulur.
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır.
Pistonlu pompa nedir? Silindirik bir odadan sıvı taşımak için piston kullanan pozitif deplasmanlı pompalara pistonlu pompa denir. Pistonlu pompaların tasarımları birden fazla çeşittedir. Çeşit fazla olsa da hepsi kapalı bir silindirde hareket eden en az bir piston kullanırlar.
Monoblok hava kaynaklı ısı pompaları, tek bir parçadan oluşan ısı pompası cihazlarıdır. Bu tip cihazlarda bina içinde ısı pompasına ait herhangi bir ünite bulunmaz , bütün parçalar dışarıda bulunan tek bir ünitede toplanmıştır. Monoblok ısı pompalarının montajında tesisat sistemi bu tür kullanıma uygun olmalıdır.
Hidrolik pompaların arkasında çok çeşitli tasarım ilkeleri ve konfigürasyonları mevcuttur. Her pompa, tüm ihtiyaçları karşılamayabilir ki bunun için 3 farklı pompa tipi mevcuttur; dişli pompalar, paletli pompalar, pistonlu pompalar.
Pompa tipinin seçiminde bilinmesi gereken çalışma şartlarının değişkenleri başlıca şunlardır: Debi (Q) ve çalışma noktasında istenilen basma yüksekliği (H) değerleridir. Pompanın büyüklüğü ve devri, pompa seçim eğrilerinden belirlenir.
Çift Kademeli Santrifüj Pompalar, normal santrifüj pompalara göre basınç olarak yüksek su pompası olmakla beraber Özellikle evsel hidrofor sistemleri pompası ve sanayi tesisleri pompası olarak kullanıma uygun su pompasıdır. Bu tip pompalarda 2 adet çark ve 1 adet difüzör vardır.
Tek kademeli santrifüj pompa, sıvı ve sıvı veya askıya alınmış parçacıklar ile gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak milinin kökünün girişine girer ve santrifüj kuvveti elde etmek için dönen bıçağa dayanır. Daha sonra yüksek basınç üretir ve basınç tahliye çıkışından dışarı akar.
Isıtma sistemlerinde kazanda ısınan suyun tesisattaki dirençleri yenerek ısı yayıcılara iletilmesi pompa yardımıyla gerçekleşir. Suyun kalorifer sistemlerindeki dolaşımını sağlamak için sadece santrüfüj pompalar uygundur.
Kademeli bir pompa, suyun basıncını arttırmak için piston yerine bir çark kullanır. Her aşama için çark tipleri farklı veya aynı olabilir. Kademeli bir pompa, ayrıca çekme çubuğuna sahip bir pompa türüdür. Bunlarda, pompanın çıkışındaki su basıncı, giriş suyu basıncından çok yüksektir.
Kademeli pompalar gibi birden fazla çark ve kademeye sahiptir. Bu tip pompalarda birden fazla çark ve difüzör vardır. İlk çarkın basınçlandırdığı su difüzör sayesiyle ikinci çarkın emişine gelir ve tekrar basınçlanan su diğer çarklar sayesinde çok daha yüksek irtifalara ulaşabilir.
Dikey Santrifüj Pompalar. Dikey santrifüj pompalar sıvıların hızlı olarak aktarılması gereken uygulamalarda verimli olarak kullanılan, elektrik motorlu ve kapasiteleri 6 ile 75 m3/saat arasında değişen pompalardır. Pompalar tankın içine daldırılarak ve sabitlenerek kullanılırlar.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir. Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.
Cacheng 12 Volt Dc Drenaj Dalgıç Pompa Sintine Pompası
Temiz su aktarımına ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilir bir üründür. Maksimum 10 metre yüksekliğe kadar su basabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri