Peki Mor Beyin nedir? MOR BEYİN NEDİR? Mor Beyin, eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı tarafından geliştirildiği belirlenen bir yazılım. Bu yazılım, vatandaşların iradesi dışında ByLock'a yönlendirilmesine neden oluyor.
Mor Beyin uygulaması, uygulamaları kullanan kullanıcıları çok kısa bir süreliğine Bylock sunucusuna bağlamaktadır. Bu sebeple telefon numarasının ıp numarası sunuculara kayıt olmaktadır ve bunlar izlendiğinde bylock sunucularına bağlantılar ortaya çıkmaktadır.
telefonlarının yaydığı mikrodalga radyasyonun yarısını emiyor. Telefon ile konuştuğumuz zamanlarda mikrodalga radyasyon nedeni ile beyin hücrelerimizin bir kısmı ölmeye başlıyor'' diye konuştu. Konferansta konuşan Prof. Dr.
Yoğun cep telefonu kullanımının en azından beyin yorgunluğuna sebebiyet verdiği neredeyse kesin gibidir. Ayrıca, baş ağrıları, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabilmektedir.
Uzmanlar, uzun süre telefonla ve bilgisayarla uğraşmanın beyne zarar verdiğini söylüyor. Başta fiziksel anlamda zararlı olan bu davranışlar göz bozukluğu ve zeka geriliğine kadar gidebiliyor. Bu yüzden teknolojik aletler ile çok fazla vakit geçirmemeye özen gösterin.
İlgili 25 soru bulundu
Toledo Üniversitesi'nden araştırmacılar, telefon, tablet ve televizyonların yaydığı mavi ışığa uzun süreler boyunca maruz kalmanın görüşe zarar verebileceğini ve gözün ışığa duyarlı hücrelerinde zehirli moleküller oluşturabileceği konusunda uyarıyor.
Cep telefonlarıyla sürekli mesajlaşmak veya oyun oynamak, bilek ve parmak eklemlerinizi yorarak ağrılara sebebiyet verebilir. Cep telefonları ile sürekli meşgul olmak, ceptelefonlarının yaymış olduğu radyasyona maruz kalmayı da beraberinde getirir. Bu durumda meme kanserinin riskini arttırır.
İnsan beyni durmadan çalışır, üretir, düşünür. Kimi zaman o kadar hızlı ve çok düşünürüz ki kendimizi de beynimizi de fazlasıyla yormaya başlarız. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi çok düşünmenin de kendimize mental olarak fazlasıyla zararı dokunmaktadır.
Ne Az Ne Çok: Yeterli Miktarda Su İçtiğinize Emin Olun
Artık yapılan araştırmalar sonucunda “Su içmek beyni çalıştırır mı?” sorusuna olumlu cevap verilebileceğini biliyorsunuz.
Düzenli egzersiz beynin düşünceyle ilgili kısmına oksijen açısından zengin kanı taşıyan küçük kan damarlarına akışı artırabilir.Yürümek kan dolaşımını iyileştirir ve beyne daha fazla glikoz gider. Yürümek,yoğun egzersizden daha etkili bir şekilde beyne oksijen akışınıiyileştirebilir.
Ekranda sıvı kristali tutan damar kırıldığında fiziksel olarak hasar görmüş bir LCD'yi karakterize eden siyah mürekkep veya bir diğer tabiriyle mor leke çatlaklardan sızmaya başlar ve camın dışarısına taşar. Bu durumda ekranınızda koyu renkli bir sıvı görmeye başlarsınız.
Telefonun beyni olarak kabul edilen işlemci, tüm birimleri koordine etmek ve tüm işlemleri gerçekleştirmek üzere tasarlanmıştır.
İnsan beyni kabaca yaklaşık iki yumruk büyüklüğünde, görsel olarak cevize benzeyen ve yüz milyara yakın nörondan oluşan bir organdır. Bu hücreler ve omurilik sayesinde merkezi sinir sistemini kontrol etmektedir. Beyin, kalp atışımızı denetleyen, nefes almamızı ve sindirim sistemimizi yöneten organımızdır.
Telefon santralı, genel olarak birçok telefonun bir merkeze bağlı olarak aralarında iletişim sürekliliğini sağlamak amacıyla geliştirilmiş olup gelen ve giden aramaları otomatik olarak yönlendiren telekomünikasyon sistemine verilen isimdir.
İleri yaşlarda başlanan ekran kullanımı ile zekada bir gerileme olacağını pek sanmıyorum ancak örneğin çocukluk çağlarından itibaren aşırı telefon, bilgisayar, televizyon kullanımı vb. ile iletişim becerilerinde güçlenme ve beyin fonksiyonlarında gelişim olmayacaktır bu da mesela çocuklarda yaşıtlarına göre geride ...
İşte bu yüzden geceleri telefonunuzun ekranına bakmak son derece kötü bir fikir. Vücutlarımız gündüzleri uyanık kalmamıza, geceleri de gerektiği gibi uyumamıza yarayan doğal bir döngü takip eder. Fakat, vücudumuz uyumaya hazırlanırken telefonun/bilgisayarın vb. ekranına bakmak beynimizi yanıltır.
Merak etmeyin. Bu sorunun yanıtı kocaman bir “Hayır”.
Vücudumuzdaki sinirlerin ciddi bir miktarını bünyesinde barındıran ve vücuttaki bütün işlemleri kontrol eden algı, düşünce, duygu, zeka, vb. olguların merkezi olan beynimizin kendisi, acıyı hissedemez. Çünkü beynimizde acı reseptörleri (nosiseptörler) bulunmamaktadır.
Limbik sistem, insanların yaşamını sürdürebilmek için gerekli olan duygu, davranış, bellek ve öğrenme gibi pek çok temel unsuru destekler. Bu nedenle limbik sistem için 'duygusal sinir sistemi' tanımlaması da kullanılır.
İnsan hafızası bizim teknolojimizi aşan bir durum. Ancak bilgisayara benzeterek bir tahminde bulunabiliyor. Yaklaşık 20 milyar civarındaki korteksimizde hücre var. Bunlar arasında trilyon kere bağlantı olursa yaklaşık 2,5 milyon GB hafızamız var.
"Aslında buna bir anlamda cep telefonu bağımlılığı da diyebiliriz. Nomofobisi olan kişi telefonunun sürekli gözünün önünde olmasını ister.
Çok özel bir organ olan insan beyni, nöron olarak adlandırılan insan beynine özel sinir hücrelerinden oluşur. Bunlar vücudun en önemli ve dış olaylara en duyarlı hücreleri.
Konuşmaları açıkça aktaran ilk telefon aleti, Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter tarafından geliştiren radyofon isimli aygıttır. İki bilim insanı, bu aygıtla ilk başarılı denemeyi 15 Şubat 1880 günü gerçekleştirdiler.
Sol Beyin Baskın Olursa Ne Olur? Sol beyin baskın olursa kişide mantık ön planda olur. Bununla birlikte matematiksel ve dilsel becerileri diğer insanlara göre daha gelişkin olur. Pragmatik ve gerçekçi olurlar, sonuçlarla ilgilenirler.
Beynin her bölgesi farklı işlevleri organize eder. Duygulardan ve sevgiden orta beyin sorumludur. Yani sevgi orta beyin tarafından algılanır. İnsan sevdiğini görünce orta beyin kalbin daha hızlı ve güçlü atmasına neden olan kimyasalları salgılattırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri