Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 1990 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla feministler tarafından kuruldu.
Dayanışma Merkezi. Kadın dayanışma merkezleri kadınların güçlenmek, şiddetten uzaklaşmak veya şiddetle baş edebilmek için gerekli desteklere eriştikleri yerlerdir. Bu merkezlerde danışmanlık, bilgilendirme veya gerekli ise yönlendirme desteği sunulur.
Vakıf adında ve kampanyalarda kullanılan mor renk, şiddet sonucu meydana gelen yaralanmaları vurgulaması için tercih edilmiştir.
Mor Çatı, 1990 yılında, ev içi şiddete maruz kalan kadınlarla birebir dayanışma gösterebilmek ve sığınak açmak amacıyla, 1987 yılında gerçekleşen Dayağa Karşı Kampanya'nın örgütlenmesinde yer alan bir grup feminist tarafından kuruldu. 1995 yılında bağımsız sığınağını açtı.
Sığınaklar, erkek şiddetine maruz kalan kadınların çocuklarıyla birlikte kalabilecekleri, şiddetten uzak ve bağımsız bir yaşam kurmak için ihtiyaç duydukları destekleri alabilecekleri yerlerdir.
İlgili 37 soru bulundu
Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların gidebileceği 145 kadın sığınma evi var. Ancak bazı kadınlar, sığınma evlerindeki katı kurallardan rahatsız. Örneğin sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasak, dışarı da izinle çıkılabiliyor.
Mor Çatı kadına yönelik erkek şiddeti alanında mücadele yürüten feminist bir örgüttür ve erkek şiddetine karşı mücadelesini kadınlar tarafından oluşturulan geniş bir gönüllü ağı aracılığıyla sürdürmektedir. Mor Çatı gönüllülerinden Mor Çatı politikasını oluşturmaya katkı sunmaları beklenir.
Mor Çatı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Türkiye'de kadın hareketinin ortaya çıkardığı en önemli ve en eski örgütlenmelerinden. 1987 yılında Çankırı'da bir hakim, "Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmemek gerekir" diyerek bir kadının boşanma talebini reddetmişti.
Biz Kimiz? Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı 1990 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele etmek amacıyla feministler tarafından kuruldu.
Kadın sığınma evlerinde düzenin sağlanabilmesi için kurumda kalan kadınların kendisine verilen temizlik, mutfak ve diğer işleri yerine getirmesi gerekir. Kadın sığınma evlerine ziyaretçi kabul edilemez. Yetkililer izin vermedikleri sürece sığınma evinden çıkılması yasaktır.
Mor renk yüzyıllar boyunca Murex olarak adlandırılan deniz salyangozlarından elde edilen pigmentlerle üretilmişti. Morun ağırlığından daha fazla altına mâl olması, tarih boyunca bu rengin kraliyet ve imparatorluk rengi haline gelmesini de sağladı.
İletişim için [email protected] adresine mail atabilir ya da hafta içi 10.00-16.30 arasında 0212 292 5232 numarasını arayabilirsiniz.
Mor renk genellikle asalet ile ilişkilendirilir. Mor rengin anlamı nedir sorusuna verilebilecek diğer cevaplarsa lüks hayat, zenginlik ve zarafet olur. Ayrıca dinamik bir renk olan mor romantizmi, duygusallığı ve tutkuyu da simgeler.
Kadın Dayanışma Vakfı'nın geçmişi 1980'li yılla- rın sonunda bilinç yükseltme toplantıları ile bir araya gelen kadınların 1991 yılında bir yerel yö- netim iş birliği ile Ankara'nın ilk Kadın Danışma Merkezini açmasına dayanıyor.
Yeşil çatı, düz veya hafif eğimli bir çatının üstüne yerleştirilen bir su yalıtım sistemi üzerine ekilen bir bitki örtüsü tabakasıdır. Yeşil çatılar, ilave donanım olmaksızın binanın enerji performansını, hava kalitesini ve kent ekolojisini iyileştirir, yağmur suyunun yarattığı problemlere yenilikçi çözümler üretir.
Bakanlığımıza bağlı kadın konukevlerinde fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik şiddet mağduru kadınlar ve beraberindeki çocuklarına ihtiyaç halinde süreli barınma hizmeti verilerek gerekli koruyucu önleyici hizmetlerden faydalanması sağlanır.
Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi kadınlara karşı şiddetle mücadelede en kapsamlı ve yeni sözleşmedir. Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılan sözleşme, 2014 yılında yürürlüğe girdi.
KADES Kadına destek uygulamasıdır. Kadınların ve çocukların şiddete maruz kalması durumunda kısa sürede güvenlik güçlerine ulaşımı sağlayan uygulama olarak adlandırılmaktadır.
Erkek Konukevi hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların Erkek Konukevine şahsen, yazılı olarak başvuru yapmaları gerekir. Ayrıca diğer kamu kurumları ile yerel yönetimlerin yönlendirmeleri ve basında çıkan haberler de ihbar olarak değerlendirilebilir.
Binayı yukarıdan gelen yağmur, kar, rüzgâr ve güneş ışınlarına karşı koruyan, binaların en önemli yapı unsurlarından birisidir. Çatı yapımında, en çok ahşap kullanılmaktadır.
Çatı, binayı/yapıyı serbest atmosferle ayıran ve sınırlayan bir yapı elemanıdır. Çatı, mimari bütünlüğün sağlanmasındaki ana elemanlardan biri olup, üzerini örttüğü binadan soyutlanmamalıdır.
* Eylül 2016 itibarıyla Türkiye'de 49 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) bulunuyor (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Muş, Kilis, Elazığ, Sakarya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Isparta, Aksaray, Kars, ...
Resmi kanalllardan bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar bakanlığının ilgili birimine , belediyelere (şayet belediyenin sığınmaevi varsa) dilekçeyle başvurarak ilgili şahsın sığınmaevinde kalıp kalmadığı sorulabileceği gibi, kolluğa kayıp ihbarı yapılarak da sorgulama yapılabilir.
Kadın sığınma evinde danışmanlık ve çocuk bakımı ücretsizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri