Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir. Eğer kan değerleriniz düşükse lahana suyu içebilirsiniz.
Mor lahana suyunu öksürükle geçen günlerinizde tüketirseniz; balgam problemini vücudunuzdan atabilirsiniz. Boğaz ve burun tıkanıklığı durumunda da antioksidan etkisi sayesinde faydalı olacaktır ve solunum yollarını temizleyecektir.
Vücuda güç verir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kırmızı lahana bol miktarda folik asit ve potasyum içeren bir sebzedir. C ve K vitaminleri bakımından da zengindir. Deri hastalıklarının, mide, akciğer ve bağırsak rahatsızlıklarının engellenmesinde rol oynar.
Yüksek lif değer ile sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Düzenli tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir. Astım, romatizma, safra kesesi gibi hastalıklara fayda sağlar. Stresi azaltır ve depresyona fayda sağlar.
- mor lahana vücut direncini arttırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. - balgam söktürücüdür. yumuşatıcı ve hazmettirici özellikleri vardır. - haricen iyi bir yara iyileştiricisi ve ağrı kesicidir.
İlgili 17 soru bulundu
Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir.
1. Bağışıklığı Güçlendirir
C vitamini yönünden birçok sebzeye göre içeriği çok daha kuvvetli olan beyaz lahana enfeksiyonlara karşı korur, bağışıklığı güçlendirir.
Bunun nedeni karalahananın iyot emilimi yapmasıdır. Oxalates maddesini içerir. Bu yüzden karalahanayı herkesin tüketmesi önerilmez. Özellikle safra kesesi, böbrek ve gut rahatsızlıkları gibi hastalıklara sahip olan kişiler karalahana kullanımından uzak durmalıdır.
A, B6, C ve K vitaminleri ile potasyum, demir, kalsiyum, riboflovin, tiamin, magnezyum, fosfor, bakır ve çinko gibi vücuda yararlı birçok madde bakımından zengin olan kırmızı lahana, doğru ve düzenli şekilde tüketildiğinde vücuda birçok olumlu etkisi bulunuyor, mevsimi yaklaşırken kırmızı lahananın faydalarını bir bir ...
Diz ağrıları oldukça rahatsız edici durumlara sebep olmaktadır. Yürümekte ve hareket etmekte zorluk çıkaran diz ağrılarını çözmek için çeşitli tedaviler uygulanmaktadır. Bu tedaviler arasında lahana yaprağı kürü de bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre lahana yaprağı dizlerdeki eklem ağrılarını çözmektedir.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir.
İçeriğindeki kükürtlü bileşikler, A, C ve K vitaminleri sayesinde antioksidan özelliği oldukça güçlü bir sebze olan beyaz lahana pek çok hastalığa karşı koruyucu etki yapar. Ancak kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler tarafından dikkatli kullanılmalı.
Mor lahanayı yıkıyoruz derin bir kaba doğuruyoruz. Üzerine toz şeker, sirke, tuz, limon tuzu veya limon suyunu ekliyoruz, harmanlıyoruz. Biraz rengi değiştiğinde kavanoza dolduruyoruz, dolapta saklıyoruz. İhtiyacımız olduğunda salatalara ekliyoruz.
Kırmızı lahana ya da diğer adıyla mor lahana, turpgiller familyasının geniş yapraklı, kat kat açılan sağlıklı bir üyesidir. Sonbahar – kış sebzesi kırmızı lahana, süper besin olarak anılır. Kırmızı lahana çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir.
Lahana: İçindeki bazı enzimler cinsel gücü artırıyor. Araştırmalar lahana yiyen erkeklerin yüzde 90'ının aşırı cinsel istek duyduğunu kanıtlıyor.
yaygın adı ile kırmızı lahana olarak bilinen ancak kendisi mor renkten teşkil bir sebze. İsmi önemli olmayan lahanadir.
Mor lahana mutfaklarımızda oldukça popüler olan sebzelerden biri. B12 Vitamini Eksikliği için bu kürü kullandığınızda gün gün B12 değerleriniz artıyor ve en geç 1-2 ay sonunda B12 vitamin değerlerinizi ölçtüğünüzde B12 eksikliğinden eser kalmayacak. Kırmızı lahana salatası tarifi...
Karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, roka, turp ve şalgam gibi sebzeler guatr yapmalarının yanında tiroidin az çalışmasına neden olabiliyor.
İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor.
Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin. Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun. Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin. İsteğe göre roka, dilimlenmiş zeytin, mısır konservesi ilave edip salata yapın.
Yaygın olarak özellikle çiğ ve pişmiş şekilde salatalarda kullanılır. Antioksidan açısından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirerek, kalp hastalıklarına ve cilt bozukluklarına karşı koruma görevi görür. Aynı zamanda kalori bakımından diyetlere de eklenebilen sebzeler arasında yer alır.
Lahana sebzeler arasında kanserle savaşan bileşikler olan glikozinolitleri içermektedir. Lahana ayrıca anti kanser olan sülforafan, izotiyosiyanatlar ve indol-3-karbinol (I3C) açısından da zengindir. Yapılan çalışmalarda, lahana tüketiminin akciğer, kolon, meme ve serviks kanseri riskini azalttığı görülmüştür.
İçindeki antioksidanlar ile ağrıyı dindiren ve şişkinliği gideren lahana, ayrıca ödemin giderilmesine de yardımcı oluyor. Bel bölgesine, bacaklara, göbeğe lahana yaprağı sarmak, oluşan ağrıları ilaçsız şekilde tedavi edebiliyor.
Kan dolaşımının düzenlenmesinde beyaz lahananın etkisi, diğer hiçbir meyve veya sebzede bulunmaz. Beyaz lahana ayrıca toplardamar yetmezliği yani varis ve huzursuz bacak sendromunda da etkilidir.
Lahana Kürü Kullanımı
Bir su bardağı sabahları ve bir su bardağı akşamları olmak üzere lahana kürü 3 gün boyunca içilir. Üç gün sonunda üç gün ara verilerek tekrar üç gün boyunca tüketilir. Toplam 21 gün olmak üzere bu şekilde uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri