Mor lahananın dış yaprakları koparılır (Çok sert olduğu için salatanın yapısını bozar.). Mor lahana ortadan ikiye bölünür ve kullanılacak olan kısım ovalanarak yıkanır.
Lahana katmanlı bir sebzedir. Nasıl temizleneceği konusunda kafa karıştırabilir. O lahanayı pişirmeden önce, araştırmalar onu pişirmeye başlamadan önce yıkamanızı öneriyor.
Mor lahanayı yıkıyoruz derin bir kaba doğuruyoruz. Üzerine toz şeker, sirke, tuz, limon tuzu veya limon suyunu ekliyoruz, harmanlıyoruz. Biraz rengi değiştiğinde kavanoza dolduruyoruz, dolapta saklıyoruz. İhtiyacımız olduğunda salatalara ekliyoruz.
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.
Salata içinde tuzsuz ve yağsız şekilde tüketilebilir. Kırmızı lahanada diüretik etki bulunur. Böylece metabolizma hızı yükselir. Kırmızı lahananın, kalorisi çok az olduğu için sebze suyu şeklinde de hazırlanıp tüketilmesi önerilir.
İlgili 35 soru bulundu
Mor lahana insan vücudunda pek çok alanda olumlu etkiler gösterir. Karaciğerden cilt sağlığına, kalp sağlığından bağışıklık sistemine, kanserden romatizmal hastalıklara, deri hastalıklarından gut hastalığa kadar pek çok sağlık problemine iyi gelir. Bu yüzden tüketimi yoğun olarak tercih edilmektedir.
Kan basıncını düzenleme etkisine sahip mor lahana, sizi kalp hastalıklarından korur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını ve canlı kalmasını sağlayan kırmızı lahana, daha düzenli kalp atışlarını da gerçekleştirir. Kırmızı lahana hem salatası ile hem de suyu ile mideyi rahatlatan bir sebzedir.
Mor lahananın dış yaprakları koparılır (Çok sert olduğu için salatanın yapısını bozar.). Mor lahana ortadan ikiye bölünür ve kullanılacak olan kısım ovalanarak yıkanır.
Uygun bir karıştırma kabına yoğurtları, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alarak karıştıralım. Soğuyan mor lahanaları da yoğurtlu sosumuza ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazır olan mor lahana salatamızı servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Aslında bunun cevabı çok basit. Sadece tuz ile ovalanan mor lahana ( kırmızı lahana da deniliyor) hemen yumuşayacaktır. Mor lahananın acımsı tadından şikayetçi olanlarda vardır. Mor lahananın acısı nasıl alınır sorusunun cevabı da yine tuzdan geçer.
* Mor lahanayı rendeleyerek ya da doğrayarak tavada soteleyin. Tavada yağla birlikte kavrulduğunda inanılmaz lezzetli oluyor.
1. adım: Kırmızı lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. 2. adım: Daha sonra derin bir kabın içerisine lahanaları koyun. 3. adım: Üzerine sirke ve tuzu ekleyin. 4. adım: Rengi dönüp, lahanalar yumuşayana kadar eliniz ile lahanaları ovun.
Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür. Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir.
Lahanaları tuzladıktan sonra yıkamayın. Ardından orta boy bir kavanoz içine mor lahanaları yerleştirin. Lahanaların üzerine çıkacak kadar elma sirkesi dökün.
Lahanayı ince dilimleyin ve üzerine tuz dökerek elinizle ovun. Ovduğunuzda lahanaların suyu çıkacaktır. Bu suyu iyice süzdürün. Lahanaların üzerine zeytinyağı ve sirke dökün ve ağzı sıkıca kapanan cam bir kapta buzdolabında saklayın.
Daha sonra orta boy geniş bir tava içine doğranmış mor lahanayı koyun. Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırarak, 2 dakika kavurun.
Mor lahana rendelenir mi? Ortadan ikiye böldüğünüz mor lahanayı ince ince bir bıçak yardımıyla doğramaya çalışın. Ne kadar ince doğrarsanız yumuşatması o kadar kolay olacaktır. Dilerseniz mor lahanalarınızı rendeleyebilirsiniz.
Lahana haşlanırken koku bırakmaması için en sık kullanılan yöntem lahana haşlama esnasında tencerenin içerisine elma kabuklarının atılmasıdır. Böylelikle lahananın kokusunu elma kabukları bastıracak aynı zamanda da lahananın hazmedilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
Lahana diyeti 7 günde 5 kilo vermenizi sağlar. Hızlı yağ yakımını sağlar. Kilo vermesi kolay olmasının asıl sebebi ise, oldukça düşük kalorili olmasıdır.
Yine antioksidan özellikleri sayesinde kırmızı lahananın vücutta idrar söktürücü özellikler gösterdiği biliniyor. Bu sayede ödem ve şişlik gibi sorunlara da hızlıca çözüm olabiliyor.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Mor lahana iltihaba iyi gelir mi? Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri