Lahana diyeti 7 günde 5 kilo vermenizi sağlar. Hızlı yağ yakımını sağlar. Kilo vermesi kolay olmasının asıl sebebi ise, oldukça düşük kalorili olmasıdır.
Düşük kalorili olmasına rağmen yüksek oranda vitamin, mineral ve lif içeriğine sahip olan besin, diyet listelerinin de aranılan sebzeleri arasında.
Yine antioksidan özellikleri sayesinde kırmızı lahananın vücutta idrar söktürücü özellikler gösterdiği biliniyor. Bu sayede ödem ve şişlik gibi sorunlara da hızlıca çözüm olabiliyor.
Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Lahana suyu vücudu toksinlerden arındırır.
Kırmızı lahana, çok eski devirlerde tüketilen hala günümüzde de sağlıklı beslenme reyonlarında yerini alan bir lahana türüdür. Kat kat yapraklarının her birinde sağlığınız için bulunmaz faydalar barındırır. Akdeniz kökenli olan bu sebze, zayıflamak isteyenden kansere önlem almak isteyenlere kadar etkili olmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
Bir haftada 4,5 kilograma kadar kilo verdirdiği iddia edilen Lahana çorbası diyeti, diyetin yapıldığı süre boyunca sadece lahana çorbasının ve yağsız süt, meyve ve sebzenin tüketildiği hızlı kilo verdiren bir diyettir. Bir hafta uygulanan bu diyette her gün ev yapımı lahana çorbası tüketilir.
Lahana suyunda yer alan antioksidan maddeler sayesinde, bağırsaklarınızda oluşan zararlı maddelerin atımı kolay olacaktır. Yani ödem ve şişlik gibi problemleri lahana suyu ile giderebilirsiniz.
Lahana lifli yapısıyla tok tutar ve iştahınızı kapatır. Hem iyi bir idrar sökücü hemde ödem atıcıdır. Mide ve bağırsakları çalıştırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Lahana ödem söktüren diğer bitkilere nazaran vücudun tuz ve mineral dengesini bozmaz.
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur.
Mor lahana halk arasında kırmızı lahana olarak da bilinmektedir.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar eğer tüketilecekse patates ile pişirilip tercih edilmesini tavsiye ediyor. Lahananın gaz yapan maddelere sahip olduğunu unutmamalısınız.
Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Lahana Salatasının 100 gramında 4.82 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 160 gram Lahana Salatasında 8 kalori bulunmaktadır.
Lahana yapraklarının her zaman canlı yeşil rengini koruması için düzenli sulama yapmalısınız. Ayrıca lahanalarınız göbeklenmeye başladıktan sonra püskürtme yöntemi ile göbek kısmını da sulamanız daha iyi gelişmelerine yardımcı olur.
-Beyaz lahana yapraklarını parçalamadan 3 su bardağı su ile dolu bir tencereye atın. Lahanaları 7 dakika boyunca kaynatın. Ardından elde ettiğiniz lahana suyunu süzün. Bu karışımı her gün 3 sefer olacak şekilde 5 gün boyunca için. 5 günün sonunda 3 gün küre ara verin.
Bu şifalı besinin faydası olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Ebetteki her şeyin fazlası zarardır. Lahana sebzesinin aşırı tüketimi vücudunuzda su kaybına neden olabilir. Bu şifalı besinin fazla tüketildiğinde gaz ve şişkinlik yapabilir.
Yüksek oranda C vitamini ve sülfür içerdiğinden vücut sağlığına oldukça olumlu katkılarda bulunur. Suyu sıkılıp içilen kırmızı lahananın kan basıncını azaltığı, sindirimdeki hücreleri yenilediği biliniyor. Bunun dışında kabızlık gibi sorunlar sırasında tüketerek bağırsakların fonksiyonlarını artırır.
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Süt ve yoğurt vücut sıvılarının mineral dengesini sağlamada, dolayısıyla ödemin oluşmasına engel olmada etkili olan kalsiyumdan zenginler. Her gün 2-3 su bardağı kadar süt veya 1 kase yoğurt tüketebilirsiniz.
Sorumuza dönecek olursak kırmızı lahananın doğal indikatör olduğunu söylemiştik. Lahanaya limon sıkılırsa rengi pembe - kırmızı olur.
Süt, yoğurt ve kefir, içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de şişkinlik oluşumunu önlemede çok yardımcı.
Mor lahanaları yıkayın ve ince ince doğrayın. İncecik doğradığınız lahanaları derin bir kabın içine alın ve üzerine kaya tuzunu ilave edin. Yaklaşık 5 dakika tuzla birlikte iyice ovun ve 10-15 dakika kadar suyunu salması için dinlendirin.
Zayıflama çayı için bir bardağın içine yeşil çay, mate yaprağı, kekik ve ısırgan yaprağını ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırarak kaynar suyun içine ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz. Günde 3 veya 4 kez bu çayı içmeniz uygundur.
Kilo vermeye yardımcı olur: Kara lahana kilo vermeye yardımcı olan mükemmel bir besindir. Düşük kalori ve karbonhidrat ile yüksek miktarda lif içerir. İçerisindeki lif metabolizmayı hızlandırırken, besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Ayrıca tokluk hissi yaratır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri