birçok hastalığa şifa olan mor soğan suyu hazırlamak için orta boy bir mor soğanı 4 eşit parçaya bölünüz. Daha sonra önceden kaynatılmış olan 2 klorsuz su bardağı suyun içerisine bu soğanları atınız. Yaklaşık olarak 5 dakika kadar ocakta beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Kaynayan suyun içine bir adet ince kabukları soyulmuş soğanı dörde bölüp ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca soğanın su içinde kaynamasını sağlayın ve altını kapatın. Tencere içindeki soğanı bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzülen soğan suyunu ılıması için bekleyin; ancak çok fazla soğutmayın.
Soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
Öncelikle bir orta boy mor soğanı 4'e bölmek suretiyle hazır hale getirin. Daha sonra önceden kaynatılmış olan 2 klorsuz su bardağı içerisine soğanları atın. Daha sonra ocakta 5 dakika boyunca bekledikten sonra gün içerisinde rahatlıkla tüketilebilir.
Açık kahverengi soğan ve iki bardak içme suyuyla hazırlayabileceğiniz soğan kürü için, mor soğan ya da beyaz soğan kesinlikle tercih edilmemelidir.
İlgili 45 soru bulundu
Şeker hastalığına karşı etkilidir ve kan şekeri düzeyini dengeler. Ellerde, ayaklarda, bacaklarda ve karındaki şişlikleri giderir ve iyi gelir. Mor soğan suyu adet söktürücü özelliği ile de tercih edilmektedir. Mor soğanın süt ile karıştırılması tansiyon düşürücü etki meydana getirir.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Kalp çarpıntılarını gideren mor soğan şeker hastalığına karşı da bolca tüketilmesi gereken besinlerden. Kesik ve yanıklarınıza doğal bir çözüm olabilecek besinlerden biri de mor soğandır. Mor soğan, yaraların mikrop kapıp iltihap oluşmasını önler. Safra kesesi salgısını arttırarak taş oluşumlarının da önüne geçer.
Kırmızı soğan: Mor soğan olarak da bilinen kırmızı soğan, yemeklerin içerisine girdiğinde, piştikçe lezzetini kaybetmesi nedeniyle özellikle çiğ tüketilmesi önerilir. Yemekler ya da salatalar haricinde, az balzamik sirkeyle birlikte fırınlandığında ya da ızgara edildiğinde de daha çok lezzeti ortaya çıkar.
Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir. Böylece 21 gün boyunca soğan suyu kürüne devam edilir. Soğan kürünün faydaları nelerdir? Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı kullanılabilir.
Kistin geçip geçmediğini anlamak için hasta 1-2 ay sonra adet bitimi ultrason kontrolüne çağrılır. Kontrolde basit kistlerin genelde kendiliğinden eridiği, geçtiği saptanır. Ancak endometrioma ve polikistik over kistinin (PKOS) geçmesi için ilaçla veya ameliyatla tedavi edilmesi gerekir.
Polikistik over, Kist ve Polip Şikayetlerine Karşı Soğan Kürü Kullanımı! Kaynamakta olan 1,5 (250-300 mL) su bardağı klorsuz suyun (içme suyu) içerisine ince kabuğu soyulmuş orta boy 1 kuru Soğan dörde bölüp atınız. Beş dakika kapağı kapalı olarak kaynatınız. Ilıyınca süzünüz ve içiniz.
Yumurtlama döneminde bu kistin içerisine kan dolar ve gebelik varsa eğer progesteron hormonu salgılamaya başlar. Gebelik söz konusu değilse adet kanaması ile kist dışarı atılır. Her ay vücudun bu şekilde yenilenmesini sağlayan kistlerin zararı yoktur; fakat adetle atılamayan kistler vücutta büyümeye başlar.
Soğan suyundan en yüksek faydayı sağlamak için en az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli olarak uygulanırsa istenilen durum elde edinilebilir. Soğan suyu kürü 15 gün boyunca aynı saatler ve düzende uygulanırsa kürün uygulanmasından 3 ya da 4 gün sonra adeti söktürecektir.
Şeker hastalığına karşı mor soğan yemek oldukça önemli ve etkilidir. Mor soğan safra kesesi salgısını arttıran özelliğe sahiptir ki bu da safra kesesinde taş oluşumunu büyük oranda önler. Ayaklarda, ellerde, bacaklarda, karında ve göğüste şişmelere karşı soğan suyu içmek etkili bir yöntemdir.
Soğan kürünün kullanım süresine dikkat edilmesi gerekir. Soğan kürü, 6 ayda bir kez 15 günlük süreyle uygulanmalıdır. 15 gün düzenli kullanıldıktan sonra, 6 ay sonra tekrar kullanılabilir.
Şeker hastalığına karşı mor soğan yemek oldukça önemli ve etkilidir. Mor soğan safra kesesi salgısını arttıran özelliğe sahiptir ki bu da safra kesesinde taş oluşumunu büyük oranda önler.
Soğan Suyu Zayıflatır Mı? Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.
- Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı tedavi edicidir. - Polikistik over sendromu tedavisinde faydalıdır. - Kadınların yaşadığı adet düzensizliğini ortadan kaldırmaya oldukça etkilidir. - Menopoz şikayetlerini azaltmak için içilmelidir.
protein, 7 gr. şeker bulunur. Ayrıca C vitamini, A vitamini, B6, B9 vitaminleri, sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum, kükürt minarelleri ve antioksidan kaynakları kuersetin ile fisetin içerir. Soğanda yağ ve kolesterol bulunmamaktadır.
Halk arasından doğal antibiyotik olarak bilenen soğan suyu kadın hastalıklarına, enfeksiyon hastalıklarına, iltihaplanmalara, saça ve cilde iyi gelir. Adet söktürücü özelliği vardır.
Soğan kürünün pek çok faydası bulunmaktadır. Bunların başında adet söktürücü özelliği gelmektedir. Adet söktürücü özelliği bulunan soğan kürü 15 gün düzenli kullanılmalıdır. 15 gün kullanılır ise adet düzeni normale dönecektir.
Soğan suyunu ne amaçla kullanıyorsanız o sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakarak işe yarayıp yaramadığını anlayabilirsiniz. Örneğin adet söktürücü olarak kullanıyorsanız regliniz başladıysa soğan suyu kürü işe yaramış demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri