GANO kısaltmasının açılımı "Genel Akadamik Not Ortalaması" olarak geçer. Üniversitelerde yarıyıl ve yıl sonu öğrenci puan hesaplamalarında gano kullanılır. GANO Nedir? GANO özellikle üniversiteli öğrenciler tarafından sıklıkla kullanılan bir terimdir.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
Ano - Agno Hesaplama
Bir bölümde seneyi başarı ile tamamlamak için Agno'nuzun 2 ve üzeri olması gerekmekte ve alttan dersinizin kalmaması gerekmektedir. Güz yarıyılında Ano 2'nin altında ise sınıfta kalmıyorsunuz, bahar yarıyılında Ano'nuzu en az 2'ye tamamlamanız gerekmektedir.
Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının, derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur. Elde edilen ortalama, virgülden sonra iki haneli olarak gösterilir.
Genel Not Ortalaması (GNO); tüm yarıyıllarda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı sonucu elde edilen toplamın, alınan tüm derslerin kredi değerleri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
İlgili 27 soru bulundu
LİSEDE KAÇ ZAYIFLA SINIFTA KALINIR? 2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO): Öğrencinin o güne kadarki öğrenim süresi boyunca aldığı tüm dönemlerdeki tüm derslerin ağırlıklı not ortalamasını ifade eder.
Genel Yılsonu Başarı Puanı için, her dersin Yılsonu Başarı Puanı toplanıp, toplam ders sayısına bölünerek Yılsonu Başarı Puanına ulaşılıyor.
Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
(3) GANO bir öğrencinin ortalama hesaplama tarihine kadar geçen yarıyıllarda yazıldığı tüm derslerdeki başarı notlarının ağırlıklı ortalamasıdır. Bu ortalamanın hesaplanmasına ikinci yarıyıl başarı notları belli olduktan sonra başlanır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
MADDE 35 – (1) Kayıtlı olduğu programdaki almakla yükümlü olduğu bütün ders ve çalışmalardan başarılı olan ve lisans düzeyinde 240 AKTS, ön lisans düzeyinde 120 AKTS kredisini tamamlayan ve GANO' su en az 2.00 olan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz sadece başarısız olduğu dersler ile koşullu geçtiği dersleri (DD, DC) alabilir.
AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını, ANO: Ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Ağırlık Not Ortalaması (ANO) nasıl hesaplanır. yarıyıldaki kredi toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
Açılımı ağırlıklı not ortalaması olan ANO, senin yarıyıl içinde aldığın derslerin not ortalamasını belirtiyor. ANO hesaplaması, her öğrenci ve her yarıyıl için ayrı ayrı yapılıyor.
İlk yarıyıldaki (güz yarıyılı) AGNO'su 1.80'in altında kaldığı için bu öğrenci sınamalı öğrenci konumundadır. Öğrenci, eğer 1. ve 2. yarıyıllarda FF almış olsaydı; bu dersleri mutlaka tekrar almak durumunda kalacaktı. Öğrencinin ilk iki yarıyılda F notu olmadığı için, bu iki yarıyıldan ders alması gerekmemektedir.
1. Dönem ortalamanız 1. dönem notlarınızla 2. dönem ortalamanız 2. dönem notlarınızla hesaplanır. Karne notu ise iki dönemin ortalaması alınarak hesaplanır.
f) İkinci yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda yarıyıl not ortalaması iki yarıyıl üst üste 2.00'nin altında olan öğrenciler başarısız öğrenci sayılırlar ve üst yarıyıllardan ders alamazlar.
Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işleminde virgülden sonra gelen 2 basamak yürütülür. Yılsonunda derslerden başarılı olunabilmesi için; iki dönem puanı aritmetik ortalaması minimum 50 puan olmalıdır veya birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır.
Diğer dersin kredisi 3, dersten alınan not ise 2,70 olsun. Bu öğrencinin GANO puanını hesaplamak için; her bir dersin kredisi dersten alınan notla çarpılır ve elde edilen değerler toplanır. Daha sonra bu toplam alınan toplam ders kredisine bölünür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri