Rengi ile ilgi odağı haline gelen mor ekmek Japonya'da zorunlu olarak üretilirken,Türkiye'de ilk kez Malatya'da üretilmeye başlandı. Ekmeğe mor rengi veren, mor meyve ve sebzelerin pigmentlerinden alınarak hamura katılır. Hiçbir şekilde katkı maddesi içermez,herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir.
- Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini, 2 kat fazla çinko, demir magnezyum ve potasyum içermektedir. Bir sağlık tanesidir. Sindirilebilir gluten yapısına sahip Mor Buğday Unu, her türlü ekmek, pasta, kek, kurabiye, börek ve tüm hamur işlerinde sağlıklı bir alternatif olarak kullanılabilir.
Mor un vücudun şeker dengesini sağlamaya yönelik olarak tüketebileceğiniz oldukça etkili bir besindir. Aynı zamanda doğal bir antioksidan özelliğine sahip olduğunu söylemek mümkündür. Mor un ile meyve ve sebzelerden alabileceğinizden daha yüksek oranda antosiyanin almanız da mümkün olmaktadır.
Cevap: Merhaba, ürün mor un değildir. Mor buğday unudur. Dünyada ki en sağlıklı buğday çeşididir. Hiçbir topraktan çıkan buğdaydan mosmor renk alamazsınız.
Mor ekmeğin hammaddesi olan mormiksin diyabet hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ve beyin damarları tıkanıklığı, böbrek yetmezliği başta olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı büyük başarılar elde edilmesini sağladığı belirtiliyor. Düzenli olarak tüketilmesi netice almada çok önemlidir.
İlgili 26 soru bulundu
TAM BUĞDAYLI EKMEKLER
Herkesin en sağlıklı bulduğu tam buğdaylı ekmekler, diğer ekmek türlerine göre daha çok vitamin, tahıl ve lif içeriyor. Ayrıca insülin direnci olan bireyler için kan şekerini olumsuz anlamda etkilemiyor.
Mor ekmeği, aşırıya kaçmadan yeterli miktarlarda tükettiğinizde kilo almaya doğrudan neden olan bir etki yoktur.
Mor Un, Mormix ile buğday unu karıştırılarak elde edilir. Yapay renklendirici içermez. %100 Doğal ve %100 ülke kaynaklarımızdan elde edilir.
Dünya'da ki glisemik indexi en düşük undur. Diğer buğdaylara göre 3 kat fazla E vitamini içermektedir. Biz de mor buğday ununu kullanarak kek hazırladık. Hem lezzeti tartışmasız çok güzel, hem de mor rengiyle baştan çıkarıcı oldu.
Rengini meyve ve sebze özütlerinden alır, renklendirici içermez. Söke Mor Un'u ekmek, kek, krep, tatlı, tuzlu tüm hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Sıvı yağ su şeker bir kaba alınır. Üzerine azar azar un eklenir ve maya eklenir. Ele yapışmayacak bir hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar yapıp istediğiniz şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk kadar pişirilir afiyet olsun 😍.
Eğer “enerji gereksinimini” kolay ve ucuz yoldan çözmek açısından bakılırsa, beyaz un tabii ki önemli bir besin maddesi. Ama tıpkı şeker ve tuz gibi onun da gereğinden fazla tüketilince sağlığa zararlı olabileceği anlaşılıyor.
İki rengin karışımı olan mor, iki gerçekliğin ortasında yer alıyor ve aralarında bir köprü oluşturuyor. Renk psikolojisi uzmanı Harold Braem'e göre erkeksi kırmızı ile kadınsı mavinin karışımı, kadın hareketi için hakların eşitliğini simgeliyor.
Bebeğinizin tariflerinde beyaz un yerine kepekli un, çavdar unu ya da tam buğday unu gibi tam tahıl tanelerinden elde edilen unları kullanarak bebeğinizin tahıl grubunda bulunan B1, B2, B3, E vitamini, çinko, folat, gibi birçok besin ögesinden faydalanmasını sağlarsınız.
Unun Raf Ömrü Ne Kadardır? Buğday unu, doğru koşullar sağlandığında 1 yıla kadar saklanabilir. Tam buğday, yulaf ve çavdar unun raf ömrü, beyaz una göre daha azdır. Bu tip unlar, maksimum 6 ay içinde tüketilmelidir.
Gizem Bahur, unun mor rengi sayesinde çocukların ilgisini çektiğini söyleyerek, “Rengi de çok güzel ve tadında hiçbir değişiklik olmuyor. Baklava ne ise o tadı ama biraz daha yumuşak halini alıyorsunuz. Simit ne ise ekmek ne ise o tadı alıyorsunuz. Renginden dolayı özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor.
Buğday ununa Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri ilave edilerek buğday ununa fonksiyonel özellik kazandırılmıştır. Her türlü hamur işlerinizde kullanabilirsiniz. Buğday ununa ilave edilen Mor Meyve ve Sebze Ekstreleri nedeniyle koku ve tat değişikliğine neden olmaz.
Çok amaçlı un
Çoğu tarif için uygun olan bu un mükemmel bir protein ve glüten dengesidir. Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır. Bu un sert ve yumuşak buğdayın karışımından elde edilir. Biraz sert olduğundan yaptığınız ekmekler de sert düşebilir.
100 g içinde 345 kadar kalori mevcut.
“Trabzon Ekmeği” olarak bilinen ekmek imalatında, pasta, börek, poğaça, elde yufka, tulumba tatlısı gibi hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Homojen gözenek yapısı, yüksek hacimli kabarma ve rahat işleme özellikleriyle en çok tercih edilen ürünümüzdür.
Bugün de ülkemizde en çok buğday unundan ekmek yapılmaktadır. Modern değirmenlerde öğütülen buğdayın kabuklarının ve kepeğinin yüzde 72 ve altında bir oranla ayrılmasıyla beyaz un elde edilmektedir. Kepek oranı yüzde 72 ve üstünde olursa esmer un niteliği oluşmaktadır.
Kilo almanın en yaygın nedeni “çok yiyip daha az hareket etmek” olsa da yapılan çalışmalar, yetersiz uyumanın birtakım sıkıntılar yaratarak kilo almaya neden olduğunu ortaya koyuyor. Yetersiz uyku, doygunluk sinyalini gönderen leptin hormonu seviyesinde düşmeye neden oluyor.
Eğer belli bir düzende tüketirseniz, aşırıya ve düzensizliğe kaçmazsanız muz kilo yapmaz. Muz içerisinde kesinlikle yağ bulunmuyor. Aksine az miktarda protein ve çok miktarda da karbonhidrat içerir. Buna bağlı olarak günlük tüketilen muz ile harcadığınız kalori miktarı dengeli olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri