Çeneyi veya esnek probu cihazın akım geçen kablosunun çevresinde ortalayın. Kalkış akımı düğmesine basın; ölçüm cihazının ön tarafında bulunur. Cihazı açın. Ölçüm cihazının ekranında kalkış akımı (ani gerilim) görüntülenir.
Doğru akım “Ampermetre” ile ölçülür. Elektrik akımı bir iletkenden bir saniyede geçen elektrik yükü miktarını gösterir. Simgesi I,i birimi amper A'dır. Akımı ölçmek için ampermetrenin akım ölçülecek iletkene seri olarak bağlanması, yani akım yolunun kesilerek araya sokulması gerekir.
Güç kaynağını açmadan ölçebilirsiniz. Bir çoklayıcı kabloyu kesip arasına ampermetre koyacaksınız. 12 voltu istiyorsanız sarı kabloya 5 voltu ölçecekseniz kırmızı kabloya bağlayacaksınız. Hangisinin harcadığı akımı ölçmek istiyorsanız ona takıp ölçeceksiniz.
Öncelikle avometremizi ohm ölçme moduna alıyoruz. Motor klemensine gelen kablolardaki ayn renkler arası ohm ölçümü yaparak tüm değerleri alıyoruz ve bu değerlerin eşit veya birbirine yakın olması durumunda motor sağlam demektir. Ama değerler arsında fark varsa motorumuz yanık demektir.
Cevap: DAR testi, PI testi gibi zamanlanmış bir yalıtım testidir, ancak söz konusu süre bu testte daha kısadır. Bir DAR testinde, izolasyon direnci test voltajı 30 saniye boyunca uygulandıktan sonra tekrar ölçülür ve 60 saniye boyunca tekrar uygulanır.
İlgili 15 soru bulundu
Testin amacı, sargılar arasındaki büyük farkları ve bağlantılardaki açıklıkları kontrol etmektir. lektrik test cihazları, DC akımını sargı ve dahili bir standart akım şöntünden uygular. Her iki DC voltaj düşüşü de ölçüldükten sonra direnç hesabı yapılır ve değeri gösterge ön panelinde görüntülenir.
Elektrik gücü, giriş akımını ve gerilim dalga biçimlerini kullanarak ölçülür. Tork ve hız tahminlerinin elde edilmesi üzerine mekanik güç (ya da yük), tork x hız formülü kullanılarak hesaplanır. Motor verimliliği; tahmin edilen mekanik gücü, ölçülen elektrik gücüne bölerek hesaplanır.
Motor performans testi için dinamometre adı verilen özel cihazlar kullanılır. Bu cihazlar motorun performansı sırasında ortaya konulan verileri kayıt altına alır. Alınan kayıtlar daha sonra standart verilerle karşılaştırılır ve rapor haline getirilir. Aynı zamanda grafikler halinde de ölçüm verileri rapora eklenir.
Arızanın boyutuna ve tam olarak nerede yandığına bağlı olarak motor arızası çeşitli renklerde yanar. Motor arızası sarı veya kırmızı yanabilir. Aynı zamanda sürekli yanabilir veya yanıp sönebilir. Motor arıza lambanız yanıyorsa en yakın yetkili oto servise giderek sorun daha da büyümeden çözmelisiniz.
Bir fazlı motorlarda da ana sargı ile yardımcı sargı bobinleri arasında ve bobinlerin kendi içersinde kısa devreler meydana gelebilir. Ana sargı ile yardımcı sargı arasında avometre ile ölçüm yapılır.
Watt Nasıl Hesaplanır? Telefonların şarj aleti kaç watt olmalı dediğimizde watt hesaplanırken amper değeriyle volt değerini çarparız. Yani “1 Watt=1 Amper X 1 Volt”dur. Örneğin 5 volt 2 amper değerine sahip bir şarj cihazı 10 watt güce sahiptir.
Bu durumda volt ve watt değerleri tespit edildiğinden dolayı amper değeri de hesaplanabilir. Formül kullanılan tek yapılması gereken basit bir bölme işlemidir. 2400 / 12 = 200 olarak amper değeri ortaya çıkar.
1 kVA (900 watt) yükünüzü 5 dk. ile 12 saat besleyebilir. 1 kVA UPS (900 Watt UPS) : 6 hatta 7 adete kadar LCD monitörlü PC bağlayabilirsiniz.
MULTİMETRE İLE DC AKIM ÖLÇÜMÜ
Eğer ölçeceğiniz akım değerini bilmiyorsanız en yüksek doğru akım amper kademesine alınız. Multimetre'nin problarını ölçeceğiniz devre elemanına seri olarak bağlayınız. Ölçüm değeri ekranda görüntülenecektir. Not: Ölçü aletinin kırmızı probu, ölçeceğimiz akım yönüne uygun bağlanmalıdır.
Osiloskop ile Akım Nasıl Ölçülür? Akım ölçümü genellikle dijital multimetre ile yapılsa da, zamana bağlı değişen akım ölçümü bir osiloskop yardımıyla yapılmalıdır.Çoğu osiloskop, akımı değil, yalnızca gerilimi doğrudan ölçer ancak şönt direnci veya akım probu kullanarak bir osiloskopla akımı ölçebilirsiniz.
Voltmetre bir gerilim ölçme aracıdır. Elektrik devrelerinin iki noktası arasındaki gerilimi ölçmek için bu cihazlar kullanılır.
Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte.
Motor üflemesi, segmanların aşınması nedeniyle araçtaki motorun yeterince basınç oluşturamamasıdır. Motor üflemesi kişisel araçlarda olduğu gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işi yürüten firmaların araçlarında da meydana gelebilen bir sorundur. Motor patlama anında yeterli basıncı sağlayamadığı için üfler.
Kontrol ünitesine kaydedilmiş olan bilgiler okunur ve ardından analiz edilerek arıza tespiti sağlanır. Bu hizmet kapsamında diagnostic cihazına bağlı olan yazıcı vasıtasıyla tespit ve verilerin çıktısı alınır. Araç motorunda oluşan arızanın kaynağının tespiti ve tamiri kısa sürede yapılması gerekir.
% 70 lerdedir. Eğer aracın motorunda bi sağlıksız durum yoksa, buji yağ filtre ve bobin değişimiyle fabrika değerine çok yakın sonuçlar alınır. O yüzden bu yüzde olayı bakımdan önce ve sonra çok farkeder. Su yakma vs yoksa da bakım ile %95 civarı alınabilir en az.
Şehir içi kullanım için 90 beygir gücü ve üstü yeterlidir. Çekiş gücü açısından ideal bir binek araç isteniyorsa da 200 Nm'den yüksek tork değerlerine sahip modeller değerlendirilmelidir.
Kompresyon Kaçağı Nasıl Anlaşılır ? Aracın kompresyon kaçırdığı, motor gücünün azalmasından (çekişin düşmesi), yakıt sarfiyatının aşırı artmasından, motorun yağ yakmasından – yağ eksiltmesinden, egzozdan gri-mavi duman atmasından vb. anlaşılabilir.
volt x akım x verimlilik / 746 = HP olarak formülize ediliyor. Formülden elde edilen sonuç bize elektrik motoruna ait beygir gücünü ortaya çıkarır.
1| Gerilim (Volt)
Tek fazlı motorlar için ortak 60 hz frekanstaki gerilimler için 115 volt, 230 volt ve 115/230 volttur. Üç fazlı motorlar için ise ortak 60 hz frekanlarda gerilimler 230 volt, 460 volt ve 230/460 volttur.
Elektrik Motorlarında Verim = Motor milinden alınan Güç / Şebekeden çekilen güç, ve Şebekeden Çekilen Güç = Motor Milinden alınan Güç + Kayıplar olarak tanımlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri