Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları. Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Rektefiye sonrası kaç km gider? Bir motoru rektefiye yaptırdığınız zaman, baştan aşağı yenileniş olursunuz. Dolayısıyla bu işlem sonrasında aracın motor ömrü uzayacaktır. Rektefiye edilen bir motor ortalama olarak 500 bin km kadar gidebilir.
Kullanıma göre değişmekle beraber 10.000; 20.000 km. gibi rakamlar rektefiye için komik rakamlar. Hor kullanılan motorlar bile kolaylıkla 50-60 bin km.yi geçerler. İyi kullanılan motorlar ise 100 bin kilometrenin çok üstüne çıkabilirler.
Rektifiye ne demek diye merak edenler için Türkçede düzeltme veya yenileme anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Rektifiyede piston kafası, silindir kapağı, motor kayışları, segmanlar, krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi önemli motor bileşenleri üzerinde yenileme ve düzeltme işlemi yapılıyor.
İlgili 29 soru bulundu
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir.
Rektifiye işlemine tabi tutulan bir motorun performansı, niteliği ve en önemlisi motor gücü (beygir gücü) artırılmış olur. Bu durumda motor rektifiye işleminin herhangi bir zararı söz konusu değildir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz. Alet veya gösterge grubunun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlayabilir, ancak bu araca bağlıdır. Ayrıca, bunu yapmaya karar verirseniz, motor değişiklik durumunu belgelemeniz gerekir.
Burada pistonun sürekli aşağı yukarı hareketi ve zamanla oluşan aşınma nedeniyle motor yağ yakmaya başlayabilir. Ayrıca motor soğutma suyunun aktığı oluklarda motorun düzgün şekilde soğumasını önleyecek korozyon ve tortular oluşabilir. Motor düzgün şekilde soğutulmazsa aşırı ısınma meydana gelebilir.
Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla rektefiye edilmiş motorun yağını 3000 KM dolaylarında değiştirmenin sağlıklı bir uygulama olacağından bahsediyorlar.
rektifiyeden sonra motoru 0 km olarak kabul edip motor bloğundaki hareketli parçaların birbirine alışması için gerekli kritik km tutarını(yaklaşık 1000 km) aracı fazla zorlamadan kullanmanız yeterlidir..
Silindir duvarlarını honlama makinası çatlatana kadar rektefiye yaparsın bunun net bir sayısı olmaz. Her motor nevi şahsına münhasır bir kondisyon taşır.
Yani rektefiye denilen motor yenileme işleminde, motor bloğu, krank mili değişmez, kontrolleri yapılarak arabanın hizmete sunulur. Bu durumda güvenle motoru yenilenmiş araba alınır mı? sorusuna cevap olarak alınabilir diyebiliriz, hatta yüksek maliyetleri karşılayamayacak kişilerin tercihi olabilir.
Rektifiye işlemi öncesinde motor için biçilen ömür ortalama 500.000 kilometredir. Bu değer benzinli araçlar için belirlenmiştir. Dizel araçlar için belirlenen rektifiye süresi 600.000 kilometredir. 600.000 kilometreyi dolduran dizel araçlara rektifiye işlemi uygulanmaktadır.
Geçmiş olsun motoru kim revize ettiyse yeniden baksın çok büyük miktarda yağ yakıyor motorunuz.
Kilometrenin orjnal olduğunu anlamanın en kesin yolu, aracı bir elektronikçiye götürmektir. Kilometre düşürme işlemi, gösterge paneli üzerindeki chip'i kandırmak yolu ile yapılmaktadır. Yani bir aracın gösterge paneli arıza yapsa da yenisi veya çıkması ile değiştiğiniz takdirde aracın kilometresi orjinal kalacaktır.
Araç plaka numarası ve motor şasi numarası 5664'e SMS atılarak Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi sorgulaması yapılmalıdır. Araç muayene kayıtları incelenmelidir. Aracın sigorta şirketindeki kayıtlı bilgileri incelenmelidir. Araç donanım yıpranmasının, bahsedilen kilometreye uygun olup olmadığına bakılmalıdır.
Vites pedalı ve ayak peglerine bakın, aşınmışsa uzak durun. Anahtar çok rahat giriyor ve yalama gibiyse km çoktur. Ortalama yılda 10bin km altında kullanılmaz, ona göre de anlaşılabilir.
Motorlu aracın en önemli parçası, kalbi olan motorun bittiğini gösteren bazı işaretler var. Bunları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün: Külbütör kapağından yanık yağ dumanı geliyorsa motor bitiktir. Motor kontrol çubuğundan yağ sıçraması ve yanık yağ dumanı geliyorsa yine motorda büyük bir sorun olabilir.
2. El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
Tüm bakımları yapılmış bir motor ile ortalama 50.000-75.000km yol alabilirsin.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Motor rektefiye işleminin kaç gün süreceği ise götürdüğünüz oto servisin yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Motorun silindir, piston, yakıt sistemi gibi parçaları incelenir ve sonrasında gerekli düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemeler 3-5 gün içerisinde tamamlanabilir.
Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri