Aracınıza LPG takıldıktan sonra yaşadığınız sorunların nedeni de genellikle budur. Tüm bunların yanında bugün elektrikli ve dizel araçlar dışındaki her tip araca ve motor sistemine LPG sistemi güvenle uydurulabiliyor.
Bazı ülkelerde yasal olmasına rağmen bizde motosiklete tüp takmak yasal değil. Bu nedenle LPG li motosikletle trafiğe çıkamazsınız. Otomobildekinden biraz daha zahmetli oluyor tüp takması. Karbüratörün değişmesi gerekiyor çünkü motosikletlerde bulunan şamandıralı basit karbüratörler tüple çalışmaya uygun değil.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir. Ancak çok güçlü motorlara sahip yarış arabaları ya da arazi gibi özel amaçlar için üretilmiş araçlara LPG kitlerinin takılması bir hayli pahalı olduğu ve aracın performansını düşürdüğü için pek tercih edilmemektedir.
atmosferikler uygundur. En uygunu karbüratörlü motorlardır.
Tsi için o riske değmez. 5-6bin lpg için çok. Takılmaz diye bir şey yok tabii ki takılır.
İlgili 41 soru bulundu
Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Cevap: 1.2 tsi yetiye lpg montajı hk
TSI motora lpg değil de LPdi (Liquid Petrol direct injection) takılıyor.
Yokuş dikleştikçe motor gücünün artması ve yakıtın da çekiş gücünün artması gerekir. Yani LPG'li bir araç benzinde yokuşta çok daha iyi çeker.
Atmosferik Motor Nasıl Anlaşılır? Atmosferik motorları, motor isminden genellikle anlamak mümkündür. Çünkü turbo motorlarda “T” harfli kısaltmalar bulunur. Bunun dışında atmosferik motorlar, turbo motorlara göre ilk çalıştırmada çok daha hızlı bir kalkış yapar.
Evet motoru yıpratır, performansı kısar.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
LPG dönüşümü motor ömrünü kısaltır.
Misal vermek gerekirse 200 bin kilometrede kapak açtıran bir motor için bu rakam 20 bin kilometredir. Yılda ortalama 20 bin kilometre yapan bir sürücüye göre ise motor ömrü 10 yerine 9 yıl olacaktır denebilir.
LPG mi benzin mi tercih edilmeli? Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
LPG MOTORA ZARAR VERİR Mİ? LPG sistemlerinin en çok korkulan noktası “Motora zarar verir mi?” bölümü oluyor. Bu soruya da cevap veren Örücü, “LPG motora zarar vermez, aracın çalışma prensibini değiştirmez.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
LPG, her ne kadar daha soğuk yanma işlemine sahip olsa da buharlaşma gerçekleştiğinde ortaya benzine nazaran daha yüksek bir sıcaklık çıkarır. Bu yüksek sıcaklık uzun vadede motorun parçalarının daha çabuk aşınmasına neden olabilir. LPG kullanan araçların özellikle subapları normale nazaran daha çabuk bozulabiliyor.
Turbo motor aynı miktarda güç üreten atmosferik bir motordan daha sessiz çalışıyor. Yüksek rakımlarda hava basıncı düşük olduğu için turbo motorlar çalışma prensibi gereği atmosferik motorlardan daha iyi performans gösteriyor.
Aynı hacimdeki bir turbolu ve bir turbosuz araçları kıyaslarsanız turbolu araç dahafazla yakar tabi bunun yanında turbosuzdan daha güçlüdür. Fakat aynı güçteki turbolu ve turbosuz araçları kıyaslarsanız turbolu araç daha az yakar sebebi ise motor hacminin daha düşük oluşudur .
Elbette aracın motor yapısına göre bu devir sayılarının farklılaşması mümkündür. Atmosferik motorlu benzinli bir araç için , motor sesinin güzel duyulduğu devir aralığı ise 3.000 devirden sonradır.
LPG'li Arabanın Benzini Biterse Ne Olur? Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz.
BENZİN 8 LİTRE, LPG 11 LİTRE YAKIYOR
Günümüzün İstanbul trafiğinde yeni nesil benzinli araçlar (1600 cc'ye kadar) ortalama olarak 8 litre civarında tüketim yaparken LPG'li otomobiller 11 litreye kadar yakıt harcayabiliyor. İstanbul'da benzin 7.76 liradan LPG ise 5.96 lira seviyesinden satılıyor.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
VTi motorlara her lpg kiti takılmaz.
TFSI motorlara normal LPG dönüşüm sistemleri uygun olmuyor. Sıvı sistem LPG sistemleri ya da sadece bu motora özgü beyin ve enjektör sistemleri ile LPG dönüşümü uygulanıyor. Ancak ne yaparsanız yapın aracın bir miktar benzin harcamasına da engel olamıyorsunuz.
TSI teknolojisine sahip motorlu araçlarda yakıt olarak benzin kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri