Motoru yenilenen araç, oto ekspertize danışılarak, işinde bilgili ve tecrübeli kişilerden bilgi tavsiyesinde bulunularak satın alma işlemi yapılabilir. Burada bilgisine güvenilir, görüşüne önem verilir bir oto ekspertizle anlaşmak gerekir.
Motor değişimi yapıldıktan sonra araç, alınabilir, binilebilir veya satılabilir. Yenilenen motorda bu üç işlem gönül rahatlılığı ile uygulanır. Ancak gerekli garanti işlemlerinin düzgün bir şekilde yapılmış olması gerekir.
Bu durumda iyi bir yetkili servis ile çalışırsanız ve garanti koşullarını sağlarsanız, motoru yenilenmiş bir araba satın alabilir ve eski bir model olsa bile yenilenmesi durumunda kullanılabilir.
Motor Beyni Değişince km Sıfırlanır Mı? “Motor beyni değişince kilometre sıfırlanıyor mu?” sorusunun cevabı hayır. Kilometre sayacı motora bağlı değildir ve bu nedenle motorun değiştirilmesi kilometreyi sıfırlamaz.
Muayene istasyonlarında (motor no okunamıyor – hafif kusur) ibaresi ile sorunsuz bir şekilde geçiyorlar.
İlgili 33 soru bulundu
Araç motor tadilat projesi alındıktan sonra tüvtürk araç tadilat muayenesi yapılması zorunludur, tüvtürk'ten araç tadilat muayenesi yapıldıktan sonra araç ruhsat değişimi yapmak için ruhsat değişimi yapmak zorunludur. Notere başvuru yapılarak ruhsat değişimi yapılarak yeni motor numarası ruhsata işlenmiş olur.
O şekilde muaneden geçmez.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Motor rektefiye işlemleri genelde 1 hafta sürerken bu tercih ettiğiniz teknik servisin durumuna göre dee değişiklik gösterebilir.
kesinlikle. Rektifiye edilmiş aracın motoru sıfır motor gibidir. Bilmeyen için düşebilir. Kaportanın az dokunulmuşu makbuldur.
Genelde bir defa kaliteli bir şekilde yapılan rektefiye işlemi aracı uzun süre götürmektedir. Ancak motorun durumuna göre bu rektefiye işlemi tekrarlanabilir. Özetle motor rektefiye işleminin sıklığı tamamen yine kullanıcıya ve motor sağlığı durumuna göre değişkenlik gösterebilir.
Gömlek ve piston hariç olmak kaydı ile üst motor ekipmanlarının revizyona uğraması olayına yarım motor adı veriliyor.
Rektifiye ne demek diye merak edenler için Türkçede düzeltme veya yenileme anlamına geldiğini belirtmek gerekiyor. Rektifiyede piston kafası, silindir kapağı, motor kayışları, segmanlar, krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi önemli motor bileşenleri üzerinde yenileme ve düzeltme işlemi yapılıyor.
Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.
Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.
Motor rektefiye işleminin kaç gün süreceği ise götürdüğünüz oto servisin yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Motorun silindir, piston, yakıt sistemi gibi parçaları incelenir ve sonrasında gerekli düzenlemeler yapılır. Bu düzenlemeler 3-5 gün içerisinde tamamlanabilir.
Motorun yağ yakması yaygın bir sorundur ve göz ardı edildiğinde büyük hasarlara neden olabilir. Günümüzde çoğu yeni motor 5.000 ila 8.000 km. arasında yarım litreden az yağ tüketir. Bazı motorlar ise hiç yağ eksiltmez. Ancak kilometre artıkça ve aşınmalar hızlandıkça yağ tüketimi de doğal olarak artar.
El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
Dizel araçlarda ise atmosferik motorlarda 250 bin km'ye, turbo motorlarda yine 150 bin km'ye kadar çıkılabiliyor.
Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir.
Dizel araçlar motor sağlığı için sık sık ve düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu motorlar daha sık ve önleyici bakım gerektirmektedir. Diğer taraftan benzinli motorlar dizel motorlar gibi sık kullanıma gerek duymazlar. Ayrıca benzinli araç motoru daha uzun ömürlüdür.
A) Periyodik Araç Muayenesi'nde aracın motor numarasınının okunamıyor olması "Hafif Kusur" olarak değerlendirilmektedir ve sonuç olarak araç muayeneden geçmekte ve ikinci bir tekrar muayenesine ihtiyaç duyulmamaktadır.
Muayene tarihiniz geçtiği halde trafiğe çıkarsanız 951 TL trafik cezası yazılır ve size verilen ek 7 gün içerisinde aracınızı muayene ettirmek durumunda kalırsınız. Aksi takdirde çekici vasıtasıyla muayeneye götürülür ve 1.979 TL ödemek zorunda kalırsınız.
Hiçbir polis şüpheli bir durum yoksa şasi ve motor numarasını kontrol etmekle uğraşmaz. Motor numarası okunmuyorsa muayeneden hafif kusurlu olarak geçiyor. Yani sorun olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri