Mozzarella peyniri az tuzlu bir peynirdir. Sofralık mozzarella peyniri, kahvaltı ve ana öğünler için genellikle kuru veya taze domatesle, zeytinyağı ve tercihen kekik ile servis edilir.
Mozzarella peyniri, taze olduğu sürece genellikle beyazdır. Ancak, sütünden yararlanılan hayvana veya tazeliğe bağlı olarak sararabilmektedir. Mozzarella peyniri, yüksek yağ oranı nedeniyle yarı-yumuşak bir peynirdir. Bu nedenle özellikle geleneksel olarak günü gününe servisi yapılmaktadır.
Mozzarella di Bufala: Manda sütünden yapılmaktadır. Bu tür mozzarellalar, Avrupa'da "mozzarella di bufala campana" adıyla satılmaktadır. Mozzarella Fior di Latte: Pastörize edilen veya günlük inek sütünden yapılmaktadır. Az yağlı Mozzarella: Özellikle yağı alınmış peynirlerden elde edilmektedir.
Pizza, lazanya, spagetti ve salatalarda kullanılabilen mozzarella, yumuşak bir peynir olduğu için taze olarak domates ve fesleğen ile birlikte de tüketilebilir. Tatlılarda kullanılmaya da son derece uygun olan mozzarella peyniri, köfte, kroket ve fırın yemeklerinde de tercih edilmektedir.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
İlgili 41 soru bulundu
Lor ve Tuzsuz Dil Peynirin yanı sıra Tel (Çeçil peyniri) Peynir, Diyarbakır Örgü Peyniri, Edremit Sepet Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Tuzsuz Manyos Loru da tuzsuz peynirler arasında yer almakta ve tuzsuz peyniri severek tüketenler tarafından tercih edilmektedirler.
İngiltere kökenli ve belki de dünyadaki en popüler peynirlerden biri olan çedar peyniri, inek sütünden elde ediliyor. Parmesan gibi yıllanarak elde edilen bu peynir türünde laktoz oranı oldukça düşük. Ayrıca içerisinde kale, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde yoğun olarak bulunan K2 vitamini bulunuyor.
Mozzarella peyniri az tuzlu bir peynirdir. Sofralık mozzarella peyniri, kahvaltı ve ana öğünler için genellikle kuru veya taze domatesle, zeytinyağı ve tercihen kekik ile servis edilir.
Bunun aksine mozzarella peyniri akışkan kıvamını daha uzun süre korumaktadır. Sonu itibariyle hem tadı hem de kıvamı göz önüne alındığında pizzalarda kaşar yerine mozzarella peyniri kullanılmalıdır. İkisini de göz önüne getirdiğimizde oldukça farklı çeşitleri olduğunu söylemek gerekir.
Eğer dil peyniri de bulamazsanız mozzarella peynirini künefe yapımında kullanabilirsiniz. Her iki peynir de künefe arasında uzayan ve akışkan bir peynir olacaktır.
Mozzarella Peyniri Besin Değeri Yağ miktarı ile, günlük önerilen yağ ihtiyacının ortalama %35'ini karşılamaktadır. Bu yönüyle mozzarella peyniri, ketojenik diyet gibi daha yüksek yağ alımına dayalı diyet programları için de iyi bir seçenektir.
Dil peyniri genel olarak tuzsuz, oldukça sağlıklı ve lezzetli bulunan yapısıyla özellikle de tost içerisinde kullanılabilir peynir, künefe içerisinde kullanılan künefe peyniri ve bunun yanında kahvaltıların içerisinde vazgeçilmez olarak bulunan peynir olarak gayet uygun bir üründür.
Mozzarella peynirinin kelime kökeni İtalyanca "dilimleyerek kesmek" anlamına gelen "mozzare" kelimesinden gelmektedir. Kaşarda olduğu gibi hem taze hem de eritilerek kullanılabilmektedir. Mozzarella peynirinin 1 kilogramı için ortalama olarak 5 litre süt kullanılırken kaşar peyniri için süt oranı daha fazladır.
Cazip Balıkesir Kaşar Lor Peyniri Tuzsuz 1 kg Özellikleri
Tuzsuz lor peyniri sahip olduğu hafif tadı sayesinde reçellerin yanına ve tatlı tariflerine uyum sağlar.
Mozzarella peyniri genellikle pizza ve makarnalarda tercih edilmektedir. Caprese salatasında ise taze fesleğen ve domates eşliğinde servis edilmektedir. Mozzarella Peynirinin İçindekiler Nelerdir? Bu peynir, İtalya'nın Battipaglia bölgesine ait bir peynirdir.
Mozzarella Peyniri Nerelerde Kullanılır? Kahvaltıda dilimlenerek servis edilir. Omlet ve çırpılmış yumurtalara ekleyebilirsiniz. Eriyen bir peynir olduğu için, tost ekmekleri üzerine eklenerek fırında pişirilebilir.
Dil Peyniri : Mozarella peyniri ile çok benzer bir peynirdir. Tuzsuz ve son derece lezzetli bir peynirdir. Hellim Peyniri : Hellimin içinde başta keçi sütü olmak üzere süt, tuz ve bazen de nane bulunur. Kıbrıs'ta yüzlerce yıldır üretilen bir peynir türüdür.
Mozzarella Peyniri Ev Yapımı Tost Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını ekmeğin içerisine güzelce sürünüz. Mozzarella peyniri, salam ve jalapeno turşusunu içerisine koyup önceden ısıtmış olduğunuz tost makinasının içerisine yerleştiriniz. Afiyet Olsun.
Mozzarella Peyniri
Manda sütünden üretilen Güney İtalya'ya özgü bir peynirdir. Hafif lezzetiyle fırında pişirilen makarnalara nefis bir tat katar.
Kilo veya kolesterol sorunu yaşayanlar, peynirin az yağlı olanını tercih etmelidirler. Yağsız beyaz peynir veya lor, en az kalori ve yağa sahip olduğundan, riskli gruptakiler için tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca su oranı yüksek, yağı az sürme peynirleri de iyi bir seçenektir.
Sağlık açısından en önemli peynir çeşitlerini sizler için listeledik. Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri, lor peyniri ve sağlık açısından tamamen katkısız ve doğal olan Ekremoğlu peynirleridir.
Bu peynirin anavatanı sayılan İtalya'nın Campania bölgesinde, toplam Mozzarella üretiminin yüzde 24'ü, Helal Gıda sertifikasıyla üretiliyor.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
Süzme Peynir Zararlı mıdır? Süzme peynir mayalanmış olan yağsız sütün baskıya alınmadan süzülmesi ile elde edilen yumuşak kıvamlı bir peynir çeşididir. Yağsız bir protein kaynağı olan süzme peynir, düzenli tüketildiğinde insan sağlığı için herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamaktadır.
Kaşar peyniri, yağ oranı bakımından yüksek bir besindir. Fazla tüketildiği zaman kişide kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda kolesterol yüksekliğine de yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde bazı sindirim problemleri de görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri