Sıralama yapmak gerekirse; kaya kurdu, çamur kurdu, teke, sülinez ve diğerleri diye sıralayabiliriz. Ancak kaya kurdu bu balık için favori bir yemdir ve temin edilmesi de çok kolaydır. Ayrıca toplayacağınız tekeleri de ölü hali ile bu balığı yakalamak için kullanabilirsiniz.
Balıkçıların av hikayelerini dinledik ve artık şans mıdır bilemedik ay olan gecelerde Mırmır balığı yakalama imkanınız daha çok olabilmektedir. Oltanızın ucunda mutlaka mırmır iğnesi olmalıdır. Ve Mırmır balığı yemleri olarak mamun veya boru kurdu kullanmanız size daha iyi bir av keyfi yaşatacaktır.
Mırmır balıkları Türkiye'de Ege bölgesinde, Marmara bölgesinde ve Akdeniz'de fazlaca bulunmaktadır. Bu balıklar kabuklular, yumuşakçalar ve solucan gibi canlılarla beslenmektedirler.
saldırgan ve avcı bir balık olmayan mırmır balıkları karides, yavru balıklar, deniz minareleri, sülina, kum kurtları, kaya kurtları gibi besinleri tercih etmektedir.
Yırtıcı bir balık olmayıp karides ve balık yavruları ile beslenir. Ağlarla avı yapıldığı gibi çift köstekli veya zokalı takımlada tutulur. Yem olarak karides ve sülinezi tercih eder.
İlgili 28 soru bulundu
Ekmek içi ile sardalya, sazan, uskumru ve istavrit gibi balıklar tutulur.
Minekop: Akdeniz, Marmara ve Karadeniz balığıdır. Minekop olta avcılığının en popüler balığıdır. Tutması kolay, yemesi keyifli olan minekop balığının en leziz dönemi Eylül, Ekim ayları arasıdır.
Çupra & Mırmır Iğnesi No : 3 ( 25 Adet )
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Bireylerin ortalama boyu ve ağırlığı 23.5 ± 2.98 cm ve 164.47 ± 60.17 g olarak bulunmuştur. Tüm bireyler için ağırlık-boy ilişkisi W = 0.0335TL2.68 olarak hesaplanmıştır.
Mırmır balıklarının ortalama olarak boyları ise, 30 cm. civarındadır. Yaklaşık olarak 12 yıl kadar yaşayabilir ve boyları en fazla 55 cm. ' e kadar uzar.
Yapı olarak aynı toprak solucanına benzer. Boru kurdu canlı yem, kumla kaplı koruyucu duvarının içerisinde bulunur. Bu duvar beklendiği gibi sert değildir. Elastik yapısı kolayca açılabilir.
Özellikle açık denizlerde, kıyısal bölgelerde ve kıyıya yakın sığ sularda yaşayan bu balık türleri, minnow (mankurt), pilker veya sert plastik yemlere ek olarak, maket ve jig yemleri ile de yakalanabilir. Tercih ettiğiniz bu yemlerle istavrit balığını kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
Atlantik ve Hint okyanusu başta olmak üzere Biscay Körfezi, Kanarya Adaları, Kızıl Deniz ve Akdeniz mırmır balığının doğal yaşam alanlarıdır. Ülkemizde ise Akdeniz, Ege ve Marmara denizinde yaşarlar.
Çalışmada kullanılan kokular (Anason, karabiber, karanfil, kekik, kimyon, nane, sarımsak, soğan ve tarçın).
Genellikle çipura, mercan, karagöz, mezgit gibi yassı balıklar için karides, midye, kurt ya da mamun kullanılır. İstavrit, tırsi gibi ufak balıklar için ortalama 10 iğneli bir çapari yeterli olurken, büyük balık yakalamak için en ideal yöntem sırtı çekmektir.
Tavuk ciğeri ile tatlisuda perch , yayın, denizde izmarit , kefal , kaya balığı , gelincik yakalanabilir.
En büyükleri yaklaşık 50 cm'e kadar büyüyebilmektedir, ortalama yenecek bir mırmırın boyu da bence en az 20-22 cm olmalıdır, çünkü havyar dökme olgunluğuna bu boylarda erişiyorlar.
Pantolon, etek, pardesü gibi giyimde tok kumaşlar tercih edildiğinde, 14 numaralı iğne ile sorunsuz bir şekilde dikiş yapabilirsiniz.16 numaralı iğne, 2020/16 gibi ambalajında belirtilir ve keçe, kaşe gibi manto ve kaban dikimi için idealdir.18 numaralı iğne, 2020/18 gibi ambalajında belirtilir ve sert çadır kumaşı ...
- Mamun, çamur karidesi türlerinden bir tanesidir. Ege bölgesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Balık avlarının vazgeçilmez yemleri arasındadır. Çok hareketli bir canlı olduğundan dolayı kısa sürede balıkların dikkatini çekmeyi başarır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Zargana tüm denizlerimizde bolca bulunmaktadır. Zargana balığı İstanbul'da kofana-lüfer ve Ege ve Akdeniz'de akya ve sinarit balıkları için ise başlıca yem olarak kullanılmaktadır. Zargana balığının avcılığı nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayına kadar devam etmektedir.
Minekop Çiftlik Kg | Balık Ye - Denizden Sofranıza Aynı Tazelikte. Granyöz veya kaya levreği (Argyrosomus regius) olarak da bilinen bir balık türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri