Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim. Harika oluyor, deneyin derim.
Bir bıçak yardımıyla mısır tanelerini koçandan ayırın. Bu işlem için keskin bir bıçak kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Diğer mısıra geçmeden önce, ayırdığınız mısır tanelerini derin dondurucuya koyacağınız kaplara yerleştirin. Hepsi bittiğinde dolaba kaldırın.
Bununla da yetinmeyeceğiz, mısırları ayıkladıktan sonra onları buzlukta taptaze kalacak şekilde saklayacak ve kış boyunca yaz esintili mısırları tariflerimizde rahatlıkla kullanacağız.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
İlgili 19 soru bulundu
Mısırın pişirilmesi açısından, derin dondurucudan çıkan donmuş süt mısır ile donmamış süt mısır arasında hiç fark yoktur. Mevsiminde süt mısırı nasıl haşlıyorsanız, aynı şekilde donmuş süt mısırı da bildiğiniz yöntemle haşlayabilirsiniz.
Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır. Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
Bütün olarak haşlayın. İster tanelerine ayırın, ister bütün dolarak buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin.
Haşladığınız mısır tanelerini 500 ml lik cam kavanoz içine koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı toz şeker ekleyin. Daha sonra mısırların üzerine çıkacak kadar sıcak su dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Çiğ Mısır Birçok Tarifte Kullanılır
Çiğ mısır yemenin ana cazibelerinden biri, taze olgunlaşmasıyla birlikte gelen doğal tatlı lezzetin tadını çıkarmaktır. Sulu tanelerin tadını çeşitli yemeklerde çıkarabilirsiniz ve birçok tarifte özellikle çiğ mısır kullanılması gerekir.
Sütü buz kalıplarına su koyar gibi koyun ve dondurucuya atın. Ortalama 1 gün içerisinde süt tamamen donmuş olacaktır. Özellikle donmuş sütü kahve yapımında veya bir şeyler pişirirken kullanmak isteyenler için, buz kalıpları ideal yöntemdir.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Mısır, koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Ağzı kapalı bir kapta ışık görmeyen bir depolamada 12 aya kadar, derin dondurucuda ise daha uzun saklanabilir.
Genel olarak mısır düdüklüde pişirildiği zaman ortalama 25 dakika içerisinde pişmektedir.
Sıcak suyla yıkayıp suyunu iyice süzün. Yıkadığınız mısırları kavanozlara doldurun üzerine 2 çay kaşığı silme toz şeker 1 çay kaşığı silme tuz koyun üzerine kaynar suyu doldurun yeni kapakla kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verip daha da lezzetli bir hale getirecektir.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Konservede ki suyunu süzüp biraz sudan geçirip süzüp kutuya koyun atın buzluğa poşette olur tercih sizin.
Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir.
Evde Bardakta Mısır Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Orta boy tencereye margarin ve mısırları koyup açılmasını sağlıyoruz. Daha sonra altını kapatıp tuz ve tüm baharatları koyup karıştırıyoruz. Bardaklara koyup isteğe göre nar ekşisi veya limon suyu ketçap ve mayonez koyup servis yapabilirsiniz.
Ocağın en yüksek ateşe getirin. Önceden hafif bir şekilde haşladığınız (haşlamadan da yapabilirsiniz) tutacak yardımıyla her yeri renk alana kadar közleyebilirsiniz. Tavada közlemek isterseniz koçansız bir şekilde önceden ısıtılmış döküm bir tavada ara ara diğer yüzlerini çevirerek közleyebilmeniz mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri