Artık yıkadıktan sonra haşladığınız mısır suyunu, hayatınızın pek çok alanında kullanıp tüketebilirsiniz!
Mısırı kaynattığınız su, aslında lavaboya dökülmesi gereken bir atık değil yemekleri güzelleştirebilecek lezzetli bir katıktır. Mısır suyunu sevdiğiniz baharatlarla karıştırarak salata ve çeşitli yemeklere katabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Kahvaltıdan önce mısır tanelerini kaynatıp bir bardak olarak hem suyu hem taneleri tüketen Koreliler, metabolzmayı hızlandırdığı yönünde açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temzler. Bağırsak paraztlerin azaltır.
Haşlanan mısırları soğuk sudan geçirip suyunu güzelce süzün. Suyu tamamen süzülen mısırları saklama kabına ya da dondurucu poşetlerine dilediğiniz miktarda ekleyin. Kullanılan kabın ağzının kapalı olmasına özen göstermelisiniz. Hava alan besinlerin bozulma ihtimali yüksektir.
MISIR SUYU
Mısırı haşladıktan sonra suyunu küçük kapların içine koyun ve saklayın. Daha sonra baharatlarla zenginleştirerek çorbalarınızın içine koyabilirsiniz. Ayrıca eğer bahçeniz varsa ya da çiçek bakıyorsanız mısır suyunu gübre olarak kullanılabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Mısır suyu vitamin açısından zengin olduğu için hücrelerin yenilenmesini kolaylaştırmaktadır. Doku, cilt, organ ve saç hücrelerinin onarılmasını hızlandırır.
– Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ve ölçüsü kaçırılmadığı müddet diyette mısır tüketmenin kilo aldırıcı bir etkisinin olmadığı gibi zayıflamaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bol lifli yapısı nedeniyle aç hissettirmeyen mısır, diyet listelerinde ara öğün yerine geçebilir.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
- Mısır kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
1 adet haşlanmış mısır kaç kalori? 1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal.
mısırı uzun süre çiğnemek sindirim sisteminin daha fazla besine (diğer bileşenlere) erişmek için selüloz duvarlarını parçalamasına yardımcı olabilir. yani kısacası, mısır sindirilir, selüloz sindirilmez.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Mısırları haşlarken ilk aşamada içine tuz atmayın. Bu durum mısırların sertleşmesine neden olur. Tuzu, mısırlar haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek için, tencerenin yarısına su, diğer yarısına ise süt doldurabilirsiniz.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Bitki gelişimi için gerekli olan ve doğal yollarla karşılanamayan suyun sulama suyu ile toprağa verilmesi gerekir. Mısır bitkisi, suyu seven bir bitki olmasının yanında ayrıca suyu en ekonomik şekilde kullanan bitkilerdendir.
Mısır, B12 Vitamini bakımından zengindir, folik asit ve demir vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
B1, B5 ve B12 vitaminlerini de içeren mısır aynı zamanda C vitamini, demir ve folik asit bakımında da zengindir. Tam bir şifa kaynağı olan lif deposu haşlanmış mısır şu hastalıklara iyi gelir.
Maalesef doktorlarımız insanlara bir taraftan kan sulandırıcı verirken diğer taraftan beslenme piramidinde mısır, mısırözü yağı önerebiliyor. Biz inanın kan pıhtılaştırmak için bire bir olan mısırı yiyenleri anlamakta zorluk çekiyoruz. Sanıyorum zeytinin ve ev turşusunun yararını bilmeyen artık kalmadı.
Mısır antioksidan etkiye sahiptir. Bu özeliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri