Tenceredeki yağ cızırdamaya başlayınca içine mısırı atın ve tencerenin kulplarından tutarak 1-2 kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatarak mısırların kızmasını bekleyin. Tencereden mısır patlama sesleri gelmeye başlayınca yine saplarından tutarak 2-3 dakika daha sallayarak pişirin.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın. İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın. Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
Teflon ağzı kapaklı tencerede yapalım mısırı, yağı, tuzu aynı anda tencereye dökelim karıştıralım. Ocağın üstüne koyalım, yüksek ateşte tencerenin ağzını açmadan 5 -6 kez sağa sola çalkalayalım. İyi patlaması için mısırların hepsi patlasın hemde yanmasınlar diye. Afiyet olsun.
İlgili 29 soru bulundu
Bu oran yaklaşık % 14 civarında olmalıdır. Bu nedenle mısır tanesinin üzerine küçük bir delik açılıp tane güneşte bekletilirse ya da ısıtılırsa içindeki su buharı basınç yaratmadan delikten dışarı çıkar ve böylece mısır tanesi patlamaz.
Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir. Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Tadı Ölçüsü Tam Püf Noktalarıyla Mısır Patlatma Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak sıvı yağımızı yüksek ateşte hafif ısıtıp mısırı ve tuzu ekliyoruz kapağını kapatıp arada sallayarak hep en yüksek ateşte patlama sesi bitene kadar pişiriyoruz.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
%99 patlama oranı ile sektöründe en iddialı patlayan mısır olan Duru patlayan mısır, Türkiye'de üretilmektedir.
Patlamış mısırın en aşk dolu halini denemeye hazır mısınız? Mısırları patlattıktan sonra 3 yemek kaşığı bal, erimiş tereyağını karıştırıp mısırların üzerine damla çikolatalarla birlikte döküp güzelce karıştırın.
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir.
Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır.
Kettle Heroes'a göre patlamış mısır taneleri nemini bir yıla kadar koruyabilir. Bu noktadan sonra gerçekten kuruyabilir ve hatta küflenebilirler. Patlamış mısırın bozulup bozulmadığından emin değilseniz, rahatsız edici kokular için mısırı koklayın.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Patlamış mısırın renginin beyaz olmasının sebebi de içerisindeki nişastadan dolayıdır. Mısırın patlaması işte bu kalın kabuk sayesindedir.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
"Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir. Abur cubur ve yağlı atıştırmalıkların tüketilmesi kilo vermeyi zorlaştırır. Aksine kilo alınmasına neden olabilir. Bu atıştırmalık yerine de öğün aralarında patlamış mısır tüketilebilir.
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
İlk mısır patlatma cihazı ABD'nin Chicago kentinde 1885 yılında Charles Cretors tarafından icat edilmiştir. 1912 yılından beri patlamış mısır ABD'de sinema ve spor salonlarının vazgeçilmez çerezi haline gelmiştir.
Mısırın patlaması, içeriğindeki nişastanın ısının etkisiyle dış kabuğun basıncını arttırması sonucunda meydana gelir. Basınç nedeniyle bu kabuk çatlar ve içindeki nişasta ortaya çıkar. Patlamış mısır sadece lif açısından değil, diğer besin değerlerini bakımından da zengindir.
Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir. Aynı zamanda mısır fazla tüketildiği zaman bağırsaklarda gaz yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri