Mısır Unlu Çıtır Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak patatesler soyulur, yıkanır, doğranır büyük bir kaseye konur. Tekrar ayrı bir borcam da mısır unu, kırmızı biber, kimyon, karabiber, kekik konur karıştırılır. Ardından doğranan patatesler mısır unlu karışımla harmanlanır ve kızgın yağda kızartılır.
Unu koyalım mısır ününü koyalım. Sırasıyla baharatladığımız göğüsleri ilk yumurtaya batıralım sonra una sonra mısır ununa batırıp. Kızdırdığımız kızgın sıvı yağ da kızartalım. Sıcak yada ılık servis yapalım afiyet olsun.
Patatesleri çubuk şeklinde eşit olarak doğrayın. Tuz ve mısır unu ilave edin karıştırın. Kızgın yağa atıp kızartın.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
İlgili 31 soru bulundu
Kavrulmuş Mısır Unu: Mısır ununu nemden korumak için kavurarak öğütülmesi ile elde edilmiş nefis kokuya sahip yöresel Artvin ürünüdür. Özellikle Kuymak yapımında kullanılan ve kavrulmuş olmasından dolayı çabucak hazırlayabileceğiniz bir üründür.
Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz. Sade un, her türlü tarif için en iyi seçeneklerden biri olacak. Kızartılmış ürünler için bir kaplama, bulamaçlarda ve ekmek ve kek gibi unlu mamullerde koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılabilir.
Mısır unu geniş bir kaba dökelim. Karnabaharları önce sütlü harca batırıp fazla olan suyunu süzüp daha sonra mısır ununa buluyalım. Kızgın sıvı yağda orta ateşte kontrol ederek ve spatulayla çevirerek kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alalım.
Mısır gevreği, cips, maden suyu, galeta unu, kabartma tozu, yumurta... Bu malzemeler çıtır tavukların lezzet sırlarının başında geliyor. Marine ettiğiniz tavukları, kabartma tozlu, galeta unlu bir karışıma bulayarak kızartabilirsiniz örneğin.
Mısır ununun içerisinde bol miktarda karbonhidrat bulunur. Bu da hem yetişkinler hem de çocuklar için besleyici olmasını sağlar. İçerdiği mineral ve vitaminler ile de vücudun daha zinde kalmasına yardımcı olur. Mısır ununda fosfor, demir, B2, protein ve A vitaminleri vardır.
Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır, topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır.İçine peynir ilave edilip tekrar karıştırılır. Servis yapılacak kaba alınır. Ayrı bir kapta tereyağ mısır unu yağlaşının üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
Her tarafı pişmiş, nefis bir köfte elde edersiniz. İçine eklenen mısır unu ve nişasta ise dış kabuğunu hafif çıtırlaştırır ve mısır unu harika bir renk ve tat verir. İçine mutlaka maydanoz ilave edin. Yumurtanın akını kullanmayın sadece sarısı ilave edilecek.
Kabakları soyup dilediğiniz gibi dilimleyin. Tuzlanmış yumurtaya sonra da mısır ununa bulayıp kızgın yağda altlı üstlü kızartın. Bu işleme tüm malzeme bitene kadar devam edin. Yanına sarımsaklı dere otlu yoğurt tavsiye ederim.
Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya, en son da galeta ununa bulayın. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uygulayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Panelenmiş patlıcanları arkalı önlü kızgın yağda kızartın.
Kıymaya mısır unu ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Bir tabağa mısır unu koyulur, Yuvarlanan köfteleri mısır ununa bulayın tavaya yağ koyup kızartılır. Afiyet Olsun.
Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Mısır unu bozulur mu sorusu bir diğer merak edilen konudur. Mısır unu uygun saklama kabında 12 aya kadar bozulmadan durabilir. Bununla birlikte müsait depolama alanlarında da saklayabilirsiniz. Ayrıca mısır ununu derin dondurucuda saklarsanız, bozulmadan daha uzun süre tüketebilme şansınız bulunmaktadır.
Mısır unu doğal olduğu için genel olarak herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat elbette her türlü besin kaynağı da olduğu gibi, mısır ununu yoğun şekilde kullanmak birtakım problemler meydana getirebilmektedir. Özellikle kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının çok fazla kullanmaması gerekir.
Aynı zamanda aşırı tüketilen mısır unu bağırsaklarda gaz problemi meydana getirebiliyor. Lif bakımından yüksek olduğu için yine fazla kullanmak bazı mide sorunları oluşturabilir.
Mısır Unlu Nişastalı Baharatlı Palamut Balığı Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kapta unu nişastayı baharatları iyice karıştıralım. Tavayı koyup kızdıralım baharatlı karışıma balıkları bulayarak silkelim. Sonra kızartalım, sıcak servis yapalım istediğimiz garnitürle tüketibiliriz .
Hamsi balıklarının mısır unu ile iyice karışmasını sağlamak için teker teker mısır ununa bulanır. Bu arada mısır unlu hamsi tavasına farklı lezzetler sunmak istenirse mısır ununa bir miktar baharat katılabilir.
Buladığınız tavuk etlerini geniş bir tabak üzerine alın. Geniş bir tencereyi ocak üzerine alıp, içine 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Isınan yağın üzerine mısır unlu tavuk pirzolaları güzelce dizin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta kısık ateş üzerinde tavuk etlerinin alt tarafları kızarana kadar pişirin.
Kavrulmuş mısır unu Karadeniz usulü veya Anadolu usulü yemek pişirirken kullanılan mısır unundan; mısır ekmeği, mıhlama, kete, kuymak, hamsi kızartma, bazlama, mısır unu krepi, mısır unu helvası, poğaçalar, mısır unu kekleri ve bir çok yemek yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri