11. Sınıf Matematik: Trigonometri -2 #2022 - YouTube.
Parabol-1 | Parabol'ün Tanımı | 11.Sınıf Konu Anlatımı | Akademi Serisi - YouTube.
11.sınıfta öncelikli olarak AYT yani 11.sınıf konularına odaklanmalıyız. Aktif ilerleyen konular 11.sınıf konuları olduğundan ayrıca okuldaki yazılı, sözlü vb. sınavlar da 11. sınıf konularından yapıldığından bizim 11.sınıf konularına odaklanmamız gerekiyor.
İlgili 44 soru bulundu
11.SINIFTA YKS ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLER
11.sınıf AYT'nin başlangıcı ve en yoğun konuların olduğu dönemdir. Bu yüzden YKS'de hangi alandan olursa olsun iyi bir sıralama elde etmek isteyen bir öğrenci 11.sınıf konularına önem vermelidir.
AYT, öğrencilerin mevcut bilgi düzeyini ölçer ve ağırlıklı olarak 11 ve 12. sınıf konularından sorular barındırır. Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili puan türünde En az 180 puan almak gerekir.
Trigonometri (Yunanca trigōnon "üçgen" + metron "ölçmek"), üçgenlerin açıları ile kenarları arasındaki bağıntıları konu edinen matematik dalı. Trigonometri, sinüs ve kosinüs gibi trigonometrik işlevlerin (fonksiyon) üzerine kurulmuştur ve günümüzde fizik ve mühendislik alanlarında sıkça kullanılmaktadır.
11. Sınıf Matematik: Trigonometri #2022 - YouTube.
Trigonometri, genellikle cebir ve geometri ile birlikte öğretilir ve genellikle lise matematiğinin bir parçasıdır. Sinüs, kosinüs ve tanjant gibi trigonometrik fonksiyonlar üzerinde yoğunlaşır. Trigonometri, dalgalar, titreşimler ve dönen nesneleri anlamak için özellikle önemlidir.
10. Sınıf Matematik: Polinom Kavramı ve Polinom Çeşitleri #2022 - YouTube.
Geometri kazanımları programın tüm sınıf seviyelerinde yer almaktadır. Cisimler ve şekiller üzerine olan kazanımlarda 1. sınıfta öğrencilerden geometrik şekilleri kenar sayılarına göre sınıflandırarak üçgen, kare, dikdörtgen ve daireyi adlandırmaları, tanımlamaları ve model oluşturmaları beklen- mektedir.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamasına göre YKS ve LGS'ye hazırlanan son sınıfların 2. dönem konuları sınavda sorulmayacak.
11. Sınıf Anadolu Lisesi öğrencisinin haftalık toplam ders saati 40 saattir. 21 saat zorunlu ders, 1 saat rehberlik ve yönlendirme dersi, 18 saatte seçtiği bölümün dersini görmektedir. Fen lisesi öğrencileri ise 37 saat zorunlu, 3 saat seçmeli ders görmektedir.
11. Sınıf Lise Matematik müfredatı 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 7 tane ünite ve 15 adet konudan meydana gelmektedir. Konuları daha iyi anlamak için 11. sınıf Matematik 11. Sınıf Matematik Yardımcı Kitaplar kategorimizden kitapları temin ederek bu konularla ilgili testleri çözebilirsiniz.
Günde 5-6 saat çalışma ile TYT kimya 1.5 ay, fizik 1 ay veya daha kısa, matematik 2.5 ay ve diğerleri de 1-1.5 ay aralığında biter. En uzunu matematik.
Tan 90 = tanımsızdır. Tan değerleri bu şekildedir ve bu değerlerin bilinmesiyle birçok matematik problemi kolay bir şekilde çözüme ulaşmaktadır. Formülün ve değerlerin bilinmesi matematik problemlerinin hızlı ve kolay bir şekilde çözülmesine yardımcı olmaktadır.
Kosinüs teoremi geometride üçgen üzerinde iki kenarı ve aralarındaki açı verildiği zaman bilinmeyen kenarı bulmak amacı ile kullanılan formül olmaktadır. - Cos90: 0 sayısına eşittir.
TYT matematik sınavı, lisede okutulan temel matematik konularını kapsar. Bu konular, temel kavramlar, sayılar ve işlemler, cebir, geometri ve trigonometri olmak üzere beş ana başlık altında toplanabilir.
Eşit ağırlık bölümü lise dersleri
Eşit ağırlık bölümünü seçtiğin takdirde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe, İngilizce derslerini görürsün.
Sinüs, Sin şeklinde ifade edilir. Sin(A)= karşı kenar / hipotenüs = a/c şeklinde olmaktadır. Kosinüs kısaca cos olarak gösterilmektedir. Formülü ise Cos(A)=komşu kenar/hipotenüs = b/c şeklindedir.
Bütün konuyu iyi öğrenmeyi hedefleyerek aşağıda paylaşılan basamakları uygularsanız konunun zannedildiği kadar zor olmadığını, aksine zevkli bir konu olduğunu da göreceksiniz. Trigonometri dik üçgendeki açılar ve kenar uzunları arasındaki oranların bilgisidir. Konuyu geometriyle bağlayan en önemli alan da dik üçgendir.
Ayrıca adayın tercih yapabilmesi için AYT'de 180 barajını geçmiş olması gerekir. Alan Yeterlilik Testi (AYT)'nde alınan puan TYT puanını etkilemez.
Toplamda 40 soru bulunur ve bunların en az 30 tanesi matematik sorularından oluşur. 40 sorunun yaklaşık dörtte biri kadarı da Geometri konularına ayrılır. Sayısal bölümünden mezun öğrenciler ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden sorumludurlar. Her iki test grubundan da 40'ar tane soru çıkacaktır.
Sayısal ve Eşit Ağırlık puanlarına ihtiyacı olanlar; Sosyal Bilimler 2 testi haricindeki tüm testleri çözmelidir. Tüm puan türlerine ihtiyacı olanlar tüm AYT testlerini çözmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri