Kavrulmuş Mısır Unu: Mısır ununu nemden korumak için kavurarak öğütülmesi ile elde edilmiş nefis kokuya sahip yöresel Artvin ürünüdür. Özellikle Kuymak yapımında kullanılan ve kavrulmuş olmasından dolayı çabucak hazırlayabileceğiniz bir üründür.
Yoğurma kabımıza ilk olarak unumuzu, Mısır unu koyup ortasını havuz şeklinde açıp içine yumurtamızı yoğurdumuzu ve sıvı yağımızı ekleyip hafif karıştırdıktan sonra kabartma tozu şeker ve tuzu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuz elimizden kopana kadar azar azar ılık su ekleyip yoğurma işlemimizi tamamlayalım.
Tereyağını tavaya alın ve kızdırın. Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun. Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kavrulmuş mısır unu Karadeniz usulü veya Anadolu usulü yemek pişirirken kullanılan mısır unundan; mısır ekmeği, mıhlama, kete, kuymak, hamsi kızartma, bazlama, mısır unu krepi, mısır unu helvası, poğaçalar, mısır unu kekleri ve bir çok yemek yapılmaktadır.
Mısır unu - Artvin
Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Bazı Kullanım Alanları: Ekmek yapımında kullanılır. Başka tür unlarla karıştırılıp hamur işi yapımında kullanılır. Dolgu macunu, yapıştırıcı olarak kullanılır.
İlgili 23 soru bulundu
Kavrulmuş Mısır Unu: Mısır ununu nemden korumak için kavurarak öğütülmesi ile elde edilmiş nefis kokuya sahip yöresel Artvin ürünüdür. Özellikle Kuymak yapımında kullanılan ve kavrulmuş olmasından dolayı çabucak hazırlayabileceğiniz bir üründür.
Mısır unu da vücudu toksinlerden arındırmak için iyi bir seçenektir. Mısır unu, içeriğindeki faydalı vitaminler sayesinde antioksidan görevini görerek vücudun temizlenmesine yardımcı olur. Mısır unu, cilt için faydalı olan birçok vitamini bünyesinde barındırır.
Ayrıca da glutensiz, nefis leziz bir güzellik. Tavuk göğüslerini jülyen doğradıktan sonra soda, yumurta ve mısır ununa bulayıp hop diye fırına atıyorsunuz. Ne ocak kirleniyor ne de ev yağ kokuyor. Ortaya ise enfes bir lezzet çıkıyor. En güzel muhabbet sofralarına eşlik edebilecek pratik bir tarif.
Üzerine mısır unu, un, kabartma tozu, toz şeker ve tuz ekleyip çırparak güzelce karıştıralım. Ardından 22 cm yapışmaz bir tavanın içini ve kenarlarını tereyağı ile güzelce yağlayalım. Hazırladığımız hamuru tavanın içine döküp kapağını kapatıp ocağa alalım. Ocağın orta gözünde kısık ateşte kızarana kadar pişirelim.
Kaşar Peynirli Mısır Ekmeği, Mısır Unlu Taze Fasulye Kızartması, Sardalya Tava, Mısır Unlu Kaşık Dökmesi, Mısır Unlu Tavuk Kızartması, Yoğurtlu Mısır Unu Çorbası, Tereyağlı Mısır Unlu Poğaça, Mısır Unlu Kabak Kızartması, Mısır Unlu Dereotlu Poğaça, Fırında Tereyağlı Acılı Közlenmiş Mısır, Fırında Közlenmiş Mısır, ...
Kuymakta öne çıkan lezzet mısır unu iken, mıhlamada ana malzeme peyniridir. En belirgin fark, kuymakta öne çıkan malzeme mısır unu iken, mıhlama da asıl malzeme peynirdir.
Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır, topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır.İçine peynir ilave edilip tekrar karıştırılır. Servis yapılacak kaba alınır. Ayrı bir kapta tereyağ mısır unu yağlaşının üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
Faydalı Bilgiler: Mısır Ekmeğinin İçinde Ne Var? Mısır ekmeği hamuru için mısır unu, beyaz un, yoğurt, kabartma tozu ve su kullanmanız yeterlidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirdiğinizde yumuşacık ve lezzeti tam yerinde olacak.
Mısır unu bozulur mu sorusu bir diğer merak edilen konudur. Mısır unu uygun saklama kabında 12 aya kadar bozulmadan durabilir. Bununla birlikte müsait depolama alanlarında da saklayabilirsiniz. Ayrıca mısır ununu derin dondurucuda saklarsanız, bozulmadan daha uzun süre tüketebilme şansınız bulunmaktadır.
Ekmeği orta kısık ateş üzerinde yaklaşık 7 dakika kadar pişirin. Bu sürede ekmeğiniz kabarıp, altı güzelce kızaracaktır. Pişen ekmeği spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde ters çevirin.
Protein de barındırdığı için kas artışına destek olur. Diyet kahvaltılarında ya da ara öğünlerde ince bir dilim mısır ekmeği tüketmenizde herhangi bir sakınca yoktur; fakat ölçü dışına çıktığınızda, mısır ekmeği size kilo aldıran bir besin olarak yansıyacaktır.
2. Mısır Ununda Gluten Var mı? Mısır unu, mısır tanelerinin kurutulduktan sonra öğütülerek ince bir toz haline getirilmesi yoluyla üretiliyor. Dolayısıyla bu ürün, katkısız haliyle gluten içermiyor.
Başka bir tabağa mısır unu, tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik konulur karıştırılır. Daha sonra hazırlanmış tavuklar harca bulanır. Tavaya yağ konur ve yağ kızınca tavuklar konur ve kızartılmaya başlanır.
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Aldığımız tavuk görgüsünü ince kesip önce una Sonra baharatları kattığımız yumurtaya bulayıp daha sonrada mısır ununa bulayıp yağda kızartıyoruz. 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Buğday unu ya da beyaz un yerine kullanılabilir ve sağlık için de tercih edilebilir. Vegan beslenme çeşidinde protein ihtiyacını karşılamak için mısır unu tüketilebilir. Protein için güçlü bir alternatif olan mısır unu ile günlük protein ihtiyacı karşılanabilir.
Aynı zamanda aşırı tüketilen mısır unu bağırsaklarda gaz problemi meydana getirebiliyor. Lif bakımından yüksek olduğu için yine fazla kullanmak bazı mide sorunları oluşturabilir.
- Sindirim sistemi sağlığı için hayati önem taşıyan mısır unu kilo vermek isteyenler içinde etkili bir besin kaynağıdır. - Kabızlık sorununa çok iyi gelen mısır unu bağırsak hareketlerini hızlandırır ve basur sorunlarının çözülmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri