Pritts, "Mısır, mısır bitkisinin çiçek/yumurtalık kısmından elde edilen bir tohum, o yüzden teknik olarak bir meyve" dedi. Ancak çiçekçilik uzmanı mısırın aynı zamanda karyops grubuna dahil olduğunu, yani bir "buğdaysı meyve" olduğunu belirtti.
İlgili 26 soru bulundu
Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Muz kış mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sonbahar aylarında ekilen muz, 3-3,5 ay boyunca hasat edilebilir.
Kış mevsiminde yetişen meyveler: Kış ayları geldiği zaman birçok farklı meyve pazarlardaki yerlerine alır. Bunlar içerisinde mandalina, elma, greyfurt, portakal, kestane, kivi ve nar gibi meyveler bulunmaktadır.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Kış mevsiminin simgesi kestanenin latincesi castanea sativa'dır. Kış meyvelerinden biri olarak bilinmekle birlikte esasında bol lifli bol karbonhidratlı bir tohumdur.
Bu nedenle, mısır ekimi için, toprak sıcaklığının 10-12 oC' ye ulaşması beklenmelidir. Bunu bir tarih olarak belirtmek gerekirse, Trakya bölgesinde Nisan ayının 25'inden sonra, güney bölgelerimizde, Nisan ayı başlarında, Orta Anadolu bölgemizde ise, 25 Nisandan itibaren ana ürün mısır ekimine başlanabilir.
Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır. Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.
Kuzey Afrika'da konumlanan Antik Mısır, MÖ yaklaşık 3.100 yılından MÖ 30 yılına kadar 3.000 yıldan uzun bir süre boyunca bölgedeki en güçlü ve en etkileyici uygarlıklardan biriydi. Ardında günümüzde bilim insanları tarafından incelenmeye devam eden sayısız anıt, belge ve sanat eseri bıraktı.
Avokado, genellikle ilkbahar mevsiminde ekilir. Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır. Avokado hasadı ise, Eylül-Haziran ayı arası olarak bilinir.
Hâlbuki doğru olan yazın yaz sebzelerini kışın kış sebzelerini tüketmek. Dolayısıyla kalorisi çok düşük olsa da domates, salatalık, biber gibi yaz sebzelerini kışın salataların içinde kullanmamak gerekiyor.
Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Aynı şekilde başka hadislerle Peygamber Efendimizin karpuzu taze hurma ile birlikte yediği ve Hazreti Ali'ye, "cennet meyvesi olan" karpuzu yemesini tavsiye ettiği de bildirilmiştir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Dünyanın Meyvesi, 2002 yılından bu yana dünyanın farklı bölgelerindeki çeşitli lezzetleri Türk ve dünya tüketicisiyle tanıştırmaya, üstün kalite standartlarında hizmet vermek için çalışmaya devam eden İdeal Tarım Ürünleri Ticareti AŞ'nin online alışveriş oluşumudur.
Türk mutfağında eşsiz bir yere sahip olan patlıcan, yaz mevsimi geldiğinde reyonlarda yerini alır. Kimi yörelerde yazın bol bol alınıp kurutulması da yapılır. Güneş altında bekleyerek kuruyan patlıcanlar kışın da sofralarda tüketilir.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Kivi. Tüylü yapısıyla herkesin çok sevmediği ancak aslında mevsimin en önemli meyvelerinden bir tanesi olan kivi, kış meyvelerinin gizli kraliçesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri