Mısırı bir çok farklı baharatla lezzetlendirmek mümkün. Biz bu sefer mısıra çok yakışan sarımsak tozu ve pul biber kullandık. En son üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de eklerseniz nefis bir lezzet çıkıyor ortaya.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
İlgili 25 soru bulundu
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
½ limon suyu. ¼ su bardağı mısır. 1 tatlı kaşığı kekik. Tercihe göre karabiber ve tuz.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Mısırlar piştikten sonra üzerlerine tuz serpiştirilir. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verir ve daha da lezzetli bir hale getirir. Aynı zamanda mısırları haşlarken içine atılan şeker mısıra hem güzel bir tad verir, hem de mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır.
En az 1 saat boyunca suda kaynamaya bırakmalısınız. Aksi takdirde mısır taneleri sert kalacağından, yerken zorluk yaşayabilirsiniz. Mısır haşlamanın püf noktalarından bir diğeri ise mısır pişerken suyun içine tuz atmamak. Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
5. Mısıra en çok yakışan mevsim sebzesi kesinlikle kabak!
Daha sonra tereyağını eritip içerisine soğanları kabakları ve mantarları ekleyin.
Tuz, kırmızı biber ve karabiber de serpiştirip, son olarak mısırları ekleyin. Kaşık yardımı ile tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Acı sos karışımına buladığınız haşlama süt mısırlarını servis edeceğiz bardaklara doldurun. Bardakta acılı mısırlara ketçap ve mayonez ile de servis edebilirsiniz.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Haşlanmış Mısır Zararları ve Yan Etkileri
Aşırı tüketimi kilo alımına sebebiyet verebilir. Kabızlığı giderdiği gibi fazla yediğiniz takdirde ishal olabilirsiniz.
4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 2 çay kaşığı sarımsak tozunu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız bu sosu mısırların üzerine fırça yardımıyla güzelce yayın. Kaburga mısırları 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika ara ara çevirerek pişirin. Mısırın cinsine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri