Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme öncelikle ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.) (4 Yıllık) Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı
M.T.O.K. bölümlerine o alana giriş hakkı olan mesleki teknik eğitim öğrencilerinin tercihleri sonucu kontenjan kalması durumunda normal lise eğitimi almış öğrenciler (Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler lisesi vb. ) seçim yapabilirler.
, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır” diye konuşan Akçay, “Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme öncelikli olarak mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
İlgili 33 soru bulundu
Mtok da meslek liselerinden gelenlerin tercih ettiği kısım, normal liseden mezun olanlardan hiçbir farkı yok sadece 1 yıl boyunca hazırlık görüyorsun, bölümden mezun olunca yine lisans mezunu oluyorsun.
Genel kontenjanla öğrenci alan bölümlere Meslek liselilerin de dâhil olduğu tüm alan ve okullardan mezun olan öğrenciler başvurabilmektedirler.
evet mtok yazmaz teknoloji fakultesi yazar.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.
M.T.O.K. bölümlerine o alana giriş hakkı olan mesleki teknik eğitim öğrencileri dışında başka mesleki teknik eğitim öğrencileri ve normal lise eğitimi almış öğrenciler (Düz, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler lisesi vb. ) seçim yapamazlar, tercih yapıp M.T.O.K. bölümlerini kazansalar bile bu bölümlerde okuyamazlar.
2019-2020 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Bilimsel Hazırlık Sınıfı uygulaması kaldırılmıştır.
NOT: YÖK'ün kararı gereği M.T.O.K'tan başarılı olan öğrenciler HAFIZLIK BELGESİ getirmek zorundadır. Hafızlık belgesi ibraz etmeyen öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır.
Anadolu imam hatip liselerinden mezun ve hafızlık belgesi olan öğrenciler M.T.O.K.'dan İlahiyat Fakültelerini tercih ettiklerinde değerlendirilmeleri hafızların kendi arasındaki puan önceliğine göre olacaktır.
mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan adaylar öncelikli olarak yerleştirilecektir.
Teknoloji Fakültelerindeki lisans programlarının iki tür kontenjanı vardır. M.T.O.K. Kontenjanı: Bu bölümleri yalnızca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler tercih edebilirler.M.T.O.K.
MTOK mühendislikleri için de 240 bin sıralama barajı var.
M.T.O.K. bölümlerine meslek lisesi öğrencileri eğer alanlarına uygun ise 0,12 AOBP'li puanlarıyla yerleşirler. Yani ek puan alamazlar. Ancak yalnızca kendileri gibi meslek lisesi çıkışlı adaylardan ilgili alanlardan mezun olan adaylarla yarışarak bu bölümlere yerleştirilirler.
Yani M.T.O.K bünyesindeki bölümlerin eğitimi intibak dahil 5 yıldır.
Öğrencileri için Hazırlık Sınıfı Zorunluluğu Kaldırılmıştır.
Teknoloji Fakültelerinin öğrenci kaynağı; Genel Liseler ile MTOK (Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları) olarak isimlendirilen Endüstri Meslek Liseleri ve Teknik Liselerdir.
Tüm bu süreç belirsizliğe yol açmış ve üniversite tercihleri sırasında adayların kafasını karıştırmasına yol açtı. Ancak gelinen noktada artık tartışılacak bir durum yok: Teknoloji fakültesi mezunları 'mühendis' unvanı ile mezun olmakta ve TMMOB'a bağlı mühendis odalarına üye olabilmektedirler.
5. Öğretim dili %30 Arapça olan İlahiyat, İlahiyat (İÖ), İlahiyat (M.T.O.K.) ve İlahiyat (M.T.O.K.)(İÖ) programlarının zorunlu hazırlık sınıfı muafiyet sınavından başarısız olan öğrenciler, İlahiyat Fakültesi'nde yabancı dil hazırlık sınıfında öğrenim göreceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri