Kaliteli ve uyumlu bir muadil mürekkep tercih edildiğinde, yazıcıya herhangi bir zarar vermez. Bununla birlikte düşük kaliteli veya uyumsuz muadil mürekkepler, baskı sorunlarına veya yazıcı arızalarına neden olabilir. Kaliteli ve yazıcınızla uyumlu muadil mürekkep kullanmanız durumunda herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Mürekkebi suyla veya başka bir mürekkeple karıştırmayın. Bu, yazıcıya zarar verebilir. Mürekkep kutularını hızla yeniden doldurun. Mürekkep kutularını kapağı açık bir şekilde bırakmayın.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı kullananların en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de kartuş kurur mu sorusudur. Kartuş kuruması, yazıcılarda sıklıkla meydana gelen problemlerden bir tanesidir.
Elektronik mürekkep kısa adıyla e-mürekkep, e-okuyucuların ekranında kâğıt baskı görünümü sağlamak için bir film tabakası olarak uygulanan teknolojidir.
Mürekkebin başarıyla püskürtülebilmesi için, sıvı mürekkebin belli bir sıcaklığa erişmesi gerekmektedir ve bu şartı mürekkep püskürtmeli yazıcıların tüp ısıtıcı ağızları gerçekleştirir. Tüp ısıtıcı tarafından ısıtılan sıvı mürekkep, ortaya çıkan basınç sayesinde isabetli ve hatasız bir şekilde püskürtülebilir.
İlgili 16 soru bulundu
Yüksek Kaliteli Baskı: Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, yüksek çözünürlüğe sahip baskılar sunar. Özellikle fotoğraf ve grafik baskılarında oldukça başarılıdırlar. Renkli Baskı: Mürekkep püskürtmeli yazıcıların çoğu renkli baskı yapabilir. Bu sayede, renkli dokümanlar, fotoğraflar ve grafikler kolayca basılabilir.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
Güvenilir iş ortaklarımızın arkasındayız. Aldığınız mürekkebin orijinal olduğundan emin olmak için satın aldığınız yeri tanıyın. Orijinal mürekkeplerimiz tarafımızca titiz testlerden geçirilmiş ve onaylanmıştır. Güvenilir iş ortaklarımızdan alınan orijinal Epson mürekkep orijinal kutusunda gelir.
Su bazlı mürekkepteki boya, şekerde olduğu gibi suda tamamen çözülür. Küçük moleküler boyutu, sayesinde kolayca doymuş, parlak renkler elde etmeyi sağlar. Bu nedenle, su bazlı mürekkepler daha iyi akar ve mürekkep püskürtmeli yazıcılarda standarttır.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Bir yazıcı kartuşu ne kadar dayanır? sorusunun yanıtı kartuşların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür.
Baskı türü: Eğer metin ağırlıklı veya siyah-beyaz belgeler sıkça baskı yapıyorsanız, lazer yazıcı tercih edilebilir. Eğer renkli belgeler veya fotoğraflar yazdırmak istiyorsanız, mürekkep tanklı yazıcılar, daha iyi renk doğruluğu ve yüksek çözünürlük sağlayabilir.
Kartuşlar, yazıcılarda mürekkep deposu olarak kullanılmaktadır. Yazıcıların, yazılım programları, bilgisayardan gelen belge içeriklerine göre mürekkep rengini seçerek, kağıt üzerine baskı yapılmasını sağlayacaktır. Kartuş dolumu hiçbir yazıcıya zarar vermemektedir.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Orijinal mürekkepleri nasıl tanırız? Holograma bakın. Tüm orijinal Canon mürekkep kartuşlarının ambalajında özgün renk değiştiren bir Canon hologramı bulunur. Hologram önden bakıldığında parıltılı altın renginde, yatay konuma getirildiğinde ise parıltılı koyu yeşil renkte görünür.
Yazıcılar genellikle iki farklı tür mürekkep kullanır: pigment bazlı mürekkepler ve Su Bazlı Mürekkepler. Pigment Bazlı Mürekkepler: Pigment bazlı mürekkepler, pigment adı verilen inorganik partiküllerden oluşur. Bu partiküller, baskı yüzeyine yapışarak daha dayanıklı ve suya karşı daha dirençli bir baskı oluşturur.
Dye Mürekkepler Suda Çözünebilen (Water Soluble - Dissolves İn Water) Mürekkep Türüdür Ve 1.5-4 Nanometre Boyutundaki (1 Nanometre = Mikrometrenin Binde Biridir, 1 Mikrometre İse Milimetrenin Binde Biridir) Partikül Boyutu İle Kolaylıkla Doygun, Parlak Ve Kaliteli Baskı Renkleri Elde Edilmesi İle Bilinirler.
Pratikte, ne kadar yüksek olursa, o kadar yavaş buharlaşır. Mürekkepte kullanılan reçineler ve çözücüler arasındaki afinite de özelliklerini etkiler. Bu, baskı kabiliyeti, tüm kurutma işleminin hızı ve solventlerin mürekkep tabakasında tutulması üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.
Japonya'da yer alan Seiko Epson Corporation tarafından yönetilen Epson, nesneleri ve bilgileri orijinal etkili, kompakt ve kusursuz teknolojilerle birleştirmeye odaklanmış global bir teknoloji lideri şirkettir.
Evet bozulur. Eğer tonerinizi rutubetli ortamlarda muhafaza ederseniz toner bozulur.
Tüm orjinal kartuş toner kutularında üretici firmaya ait bir holografik güvenlik etiketi bulunur. En son teknoloji ile üretilen etiketleri akıllı telefon uygulamasını kullanarak kontrol edebilir toner kartuşun sahte olup olmadığını çek edebilirsiniz.
En İyi Yazıcılar 💯 Yazıcı yorumları dikkate alındığında; en iyi yazıcı markaları sıralamasında Xerox, Epson ve HP bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek yazıcı tavsiyesi olarak ise Xerox C235, Epson EcoTank L3250 ve HP Smart Tank 515 modelleri ucuz ve olumlu kullanıcı yorumlarıyla sıkça öneriliyor.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, fotoğraflar ve okul projeleri gibi küçük, görüntü ağırlıklı belgeler için en uygunudur. Ancak, ağır miktarda metin tabanlı belgeleri işleyebilecek bir yazıcı arıyorsanız, bir lazer yazıcı daha verimli ve ekonomik bir seçimdir.
Örneğin; 150 gramlık bir tonerden 2.500 sayfalık baskı elde edebilirsiniz. 700 gramlık bir toner için 12 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz. Eğer tercihiniz 1.100 gramlık bir tonerden yana olacaksa o zaman 18 bin sayfalık çıktı alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri